Sopiiko bataatti laihduttajalle?
Laihdutan ja olen lisännyt runsaasti kasviksia ruokavaliooni. Laitan päivälliseksi uunikasviksia, yleensä pari porkkanaa, paprikan ja yhden pienehkön bataatin.
Huomasin, että bataatissahan on aika paljon kaloreita, enemmän kuin perunassa. Ei taida olla suositeltavaa laihduttajalle...?
Kommentit (16)
Jos olet itsesi lihottanut bataatilla, niin älä ihmeessä syö sitä laihixellakaan.
Kaikki kasvikset sopivat laihduttajalle ja ylipäänsä kenelle vain joka haluaa elää terveellisesti.
Voit ajatella sitä kuten perunaa. Hyvin sopii, mutta kohtuullisissa määrin ja mielellään vähärasvaisissa muodoissa.
Bataatti on terveellistä. Peruna ei.
Miksi bataatti on terveellistä, mutta peruna ei? Perunassa on kaloreitakin vain 70 sadassa grammassa, bataatissa yli 80.
Perunan c-vitamiinipitoisuutta hehkutetaan monissa nettijutuissa :D :D
Kuka syö raakaa perunaa? Paljon on c-vitamiinia jäljellä 20 min keittämisen jälkeen? :D
Vierailija kirjoitti:
Perunan c-vitamiinipitoisuutta hehkutetaan monissa nettijutuissa :D :D
Kuka syö raakaa perunaa? Paljon on c-vitamiinia jäljellä 20 min keittämisen jälkeen? :D
Riippuu perunasta (uusi vai vanha) ja keittotavasta (esim. onko kuorittu vai ei). Noin 10-20 mg/peruna olisi varmaan melko lähellä kuorineen keitetyn perunan osalta.
Bataatti ja peruna sopivat molemmat hyvin laihduttajalle. Ovat kalorimääräänsä nähden täyttäviä ja hyvin nälkää hillitseviä ruokia.
Peruna on käytännössä keitettynä pelkkää sokeria. Ei todellakaan terveellistä saati että ihminen tarvitsisi sitä. Liha on paras laihduttajalle sekä terveyden kannalta.
Vierailija kirjoitti:
Miksi bataatti on terveellistä, mutta peruna ei? Perunassa on kaloreitakin vain 70 sadassa grammassa, bataatissa yli 80.
Bataatissa on huomattavasti pienempi GI-arvo kuin perunalla. Jos on tarjolla molempia keitettynä, valitsen yleensä bataatin, koska se ei nosta sokereita taivaisiin perunan tavoin.
T DM1
Vierailija kirjoitti:
Perunan c-vitamiinipitoisuutta hehkutetaan monissa nettijutuissa :D :D
Kuka syö raakaa perunaa? Paljon on c-vitamiinia jäljellä 20 min keittämisen jälkeen? :D
Perunassa se c-vitamiini on kuorissa, sisältö on pelkkää tärkkelystä, joka muuttuu sokeriksi. Niinkuin omenassakin. Eli jos terveyshyötyjä haluaa perunasta hakea, tulee syödä pelkkiä perunankuoria raakana.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Perunan c-vitamiinipitoisuutta hehkutetaan monissa nettijutuissa :D :D
Kuka syö raakaa perunaa? Paljon on c-vitamiinia jäljellä 20 min keittämisen jälkeen? :DPerunassa se c-vitamiini on kuorissa, sisältö on pelkkää tärkkelystä, joka muuttuu sokeriksi. Niinkuin omenassakin. Eli jos terveyshyötyjä haluaa perunasta hakea, tulee syödä pelkkiä perunankuoria raakana.
Kuoressa on n. 30-40 % C-vitamiinista, mikä on toki painoon suhteutettuna huomattavasti enemmän kun itse perunan lihassa, mutta ei sentään kaikki. Ei edes suurin osa ole kuorissa.
Sopii, kuten peruna, leipä ja ihan mikä tahansa muukin. Täytyy vaan syödä sen verran kohtuudella, ette päivän kalorinsaanti kasva liian isoksi.
Ja kokemusta on sen verran, että havahduin 40-vuotiaana painavani 105 kg, 160-senttisenä naisena. Laihdutin siitä nykyiseen 58 kiloon. Söin ihan kaikkea, aika pitkälle virallisterveellisesti, kalorit vaan Fatsecret ohjelmalla laskien ja alkuun 1500 kcal:iin, lopussa 1200 kcal:iin rajaten. Laihduin hyvin ja tasaisesti ilman mitään ongelmia. Ja tosiaan välillä herkuttelin, join alkoholia jne myös.
Ei sovi bataatti eikä peruna. Aivan liikaa hiilareita aivan turhaan.
Laihduttajalle sopii ihan mikä vaan... kokonaisuus ratkaisee. On aivan sama mitä syö, kunhan kulutus on suurempi kuin syödyt kalorit. Ihan fysiikan peruslakeja.
Sopii oikein hyvin.