Miksi hääkakut on vieläkin niitä hirvittäviä sokerimassalla pilattuja äklötyksiä?
Olen osallistunut tänä vuonna jo kolmeen juhlaan joissa kaikissa oli tarjolla fondant- eli sokerimassalla päällystetty kakku. Suurin osa vieraista näkyi jättäneen sen kuorrutteen syömättä lautaselle, enkä ihmettele yhtään.
Kommentit (11)
Kaikki juhlakakut tuntuu olevan nykyään niitä sokerimassalla tai marsipaanilla pilattuja. Odotan aikaa, jolloin ne 80-ja 90-lukujen konstailemattomat kakut tekee comebackin.
Hyi yök. :D
Mielummin jonkun anopin/kälyn/tms edellispäivänä värkkäämä ja aamulla kuorrutettu kerma/kreemikakku kun noita taiteellisia sokerimassaällötyksiä.
Kai se on tämä somekulttuuri että tärkeintä on ulkonäkö ja nätit kuvat, sisällöstä viis.
Vieläkin? Ei kai tuota sokerimassaa nyt niin kauaa ole Suomessa suosittu. Mä en oo koskaan nähnyt häissä sokerimassakakkua.
Se sokerimassakuorrute on kyllä ällöä. Mä en ymmärrä sitä, että kakkuja tehdään ulkonäön vuoksi. Ja sekin on omituista, että jotkut kuorruttavat prinsessakunkin sokerimassalla! Muistaakseni mun äiti tilasi joskus konditoriasta prinsessakakun, ja siinä oli sokerimassakuorrute.
Hääkakku on just sellainen, millainen on tilattu.
Ja jokainen voi jättää syömättä ja kokonaan ottamatta kakkupalasen.
Ja toisekseen kermakakku ei säily lämpimissä tiloissa hyvänä kovinkaan kauan.
Hääkakku seisoo pitkiä aikoja odottamassa tarjoilua ja senkin jälkeen vielä useita tunteja, että jokainen vieras on ehtinyt ottaa siitä palan.
Kuorrutus täytyy suunnitella myös sen mukaan.
Vierailija kirjoitti:
Kaikki juhlakakut tuntuu olevan nykyään niitä sokerimassalla tai marsipaanilla pilattuja. Odotan aikaa, jolloin ne 80-ja 90-lukujen konstailemattomat kakut tekee comebackin.
Marsipaani on kakun päällä maun vuoksi. Toki ymmärrän, ettei kaikki siitä tykkää, mutta ei sitä voi verrata sokerimassaan, joka ei maistu miltään.
Vierailija kirjoitti:
Hääkakku on just sellainen, millainen on tilattu.
Ja jokainen voi jättää syömättä ja kokonaan ottamatta kakkupalasen.
Ja toisekseen kermakakku ei säily lämpimissä tiloissa hyvänä kovinkaan kauan.
Hääkakku seisoo pitkiä aikoja odottamassa tarjoilua ja senkin jälkeen vielä useita tunteja, että jokainen vieras on ehtinyt ottaa siitä palan.
Kuorrutus täytyy suunnitella myös sen mukaan.
Miten sitä ennen on voitukaan kakkua tarjota, kun ei ole ollut sokerimassakakkuja!
Onko näin? En ole pitkään aikaan (5 v) ollut häissä, mutta kaikissa on ollut joku perinteinen täytekakku, ei mitään sokerimassavirityksiä. Useimmiten kermakakku, joskus suklaa. Sisko on ollut muutamissa häissä viime vuosina, muttei hänkään ole noista maininnut (puhutaan aina häiden yms. isojen juhlien ruuista).
Vierailija kirjoitti:
Hääkakku seisoo pitkiä aikoja odottamassa tarjoilua ja senkin jälkeen vielä useita tunteja, että jokainen vieras on ehtinyt ottaa siitä palan.
Kyllä se kermakakku säilyy kylmässä odottamassa tarjoilua. En tiedä millaisissa juhlissa sinä olet ollut, jos kakun täytyy olla esillä useita tunteja, että jokainen vieras on ehtinyt ottaa siitä palan. Ehkä kyseessä on jotkut todella hitaiden hämäläisten häät. Tai vaihtoehtoisesti lestadiolaisten häät, jossa on noin miljoona vierasta.
Vierailija kirjoitti:
Hääkakku on just sellainen, millainen on tilattu.
Ja jokainen voi jättää syömättä ja kokonaan ottamatta kakkupalasen.
Ja toisekseen kermakakku ei säily lämpimissä tiloissa hyvänä kovinkaan kauan.
Hääkakku seisoo pitkiä aikoja odottamassa tarjoilua ja senkin jälkeen vielä useita tunteja, että jokainen vieras on ehtinyt ottaa siitä palan.
Kuorrutus täytyy suunnitella myös sen mukaan.
höpö höpö, kermakakku säilytetään kylmässä siihen asti kunnes on vuorossa hääkakun leikkuu juhlaparin toimesta. Puoli tuntia siitä eteen päin niin hääväki on saanut myös oman palansa lautaselle. Kyllä kermakakku sen kestää ihan ihan. Taidat itse olla sokerimassakakun tilaaja kun niin kilahti tää viesti tunnolle..
Mä kans ootan, että millon palataan siihen trendiin, että tärkeintä on maku.