2h jauheliha huoneenlämmössä vai takasin jääkaappiin puoleksi tunniksi?
Hei pitänyt jauhelihaa huoneenlämmössä nyt 1h 15min ja piti aloittaa ruuanteko noin 5min sitten. Viivästyi kuitenkin ja aloitan vasta 21.15. Uskaltaako pitää vielä toisen tunnin huoneenlämmössä?
Kommentit (27)
Hiinä ja hiinä, en kyllä laittaisi enää ruokaa, tietysti jos sulla on kämpässä +5°C, niin ok, mutta nyt on meillä sisällä +25°C..
Roskiin.
Nyt on niin kuuma, että on pilaantunut jo.
Kyllähän liha aina otetaan huoneenlämpöön ennen kuin siitä ruokaa tehdään. Joten helposti voi olla vielä.
Itsekin juuri käristän jauhelihaa, joka on seissyt helteessä 2 h. Aina toimin näin.
Älä syö, kuolet siihen varmasti. Eiku... Mitä idiootteja tällä palstalla oikein pyörii?! Jessus!
Kyllä on elintarvike "parasta ennen päiväys" - vouhotus mennyt hyvin perille. :D Pääasia, että tavara kiertää ja omistajat nauraa matkalla pankkiin.
Harvalla tuntuu olevan enää omaa järkeä näissä asioissa päässään. Eri asia jos puhuttais kalasta tai kanasta, mutta että jauhelihaa. Vaikka olisi rasvaistakin, ei mene miksikään. Ehkä jopa paranee huoneenlämmössä, kun tosiaan lämmöt tasoittuu.
Onhan se tietty totta, jos on totuttanut vatsansa vimosen päälle ylihygieniaan, niin eihän se kestäkään. Kuten duunissa vanha emäntä sanoi, että mitä nyt yhdestä vatsataudista, sehän laihtui. < itse en menis noin pitkälle, mutta silti naurattaa tämä voiei vähän lämmössä se on pilalla. (asiakas oli siis kotonaan syönyt haisevia katkarapuja)
Aistinvarainen tarkastelu on pop. Katso, haista, maista.
Typerin kuulemani juttu oli, kun tuttava piti juhlat. Oli ostanut juhliin juomia Tallinnasta. Kotona vasta tsekannut, että viinitonkat ei säily juhliin saakka. Ne olivat siis päivällä yli siinä vaiheessa. Joten hän heitti 10 x 3litran viinilaatikoita roskiin. Haki Alkosta uudet. Sitten juhlissa valitti rahan menoa.
Vierailija kirjoitti:
Kyllähän liha aina otetaan huoneenlämpöön ennen kuin siitä ruokaa tehdään. Joten helposti voi olla vielä.
Itsekin juuri käristän jauhelihaa, joka on seissyt helteessä 2 h. Aina toimin näin.
Älä viitsi antaa väärää tietoa.
Lihaa ei todellakaan seisoteta lämpimässä tuntikausia!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllähän liha aina otetaan huoneenlämpöön ennen kuin siitä ruokaa tehdään. Joten helposti voi olla vielä.
Itsekin juuri käristän jauhelihaa, joka on seissyt helteessä 2 h. Aina toimin näin.
Älä viitsi antaa väärää tietoa.
Lihaa ei todellakaan seisoteta lämpimässä tuntikausia!
Käypä kysäisemässä esimerkiksi ammattitaitoiselta lihamestarilta kuinka asia oikeasti on. Olen täysin varma, että hän aloittaa: "Nosta liha huoneenlämpöön tunniksi tai pariksi..." Jos ei aloita, hän ei ole ammattitaitoinen.
Vierailija kirjoitti:
Älä syö, kuolet siihen varmasti. Eiku... Mitä idiootteja tällä palstalla oikein pyörii?! Jessus!
Esimerkiksi minä.
Zinc
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllähän liha aina otetaan huoneenlämpöön ennen kuin siitä ruokaa tehdään. Joten helposti voi olla vielä.
Itsekin juuri käristän jauhelihaa, joka on seissyt helteessä 2 h. Aina toimin näin.
Älä viitsi antaa väärää tietoa.
Lihaa ei todellakaan seisoteta lämpimässä tuntikausia!
Kasvissyöjien/ruuanlaittotaidottomien ei kannata kommentoida tällaista asiaa. Oikeastihan lähes jokaisessa liharuokaohjeessa käsketään nostaa liha huoneenlämpöön. Monissa jopa pariksi tunniksi tai enemmänkin. J
Ihme, ettei kukaan kysy onko liha vielä paketissaan? Jos on, kestää vaikka puoli vuorokautta hyvänä normaali huoneenlämmössä, vasta sen jälkeen alkaa olla kriittistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllähän liha aina otetaan huoneenlämpöön ennen kuin siitä ruokaa tehdään. Joten helposti voi olla vielä.
Itsekin juuri käristän jauhelihaa, joka on seissyt helteessä 2 h. Aina toimin näin.
Älä viitsi antaa väärää tietoa.
Lihaa ei todellakaan seisoteta lämpimässä tuntikausia!
Voi silti pari tuntia olla, muttei siitä mitään hyötyä ole. Paras on kun ei kuitenkaan suoraan kylmästä laita pannulle, eikä varsinkaan pakkasesta.
Siinä se kypsyy miedolla lämmöllä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllähän liha aina otetaan huoneenlämpöön ennen kuin siitä ruokaa tehdään. Joten helposti voi olla vielä.
Itsekin juuri käristän jauhelihaa, joka on seissyt helteessä 2 h. Aina toimin näin.
Älä viitsi antaa väärää tietoa.
Lihaa ei todellakaan seisoteta lämpimässä tuntikausia!Kasvissyöjien/ruuanlaittotaidottomien ei kannata kommentoida tällaista asiaa. Oikeastihan lähes jokaisessa liharuokaohjeessa käsketään nostaa liha huoneenlämpöön. Monissa jopa pariksi tunniksi tai enemmänkin. J
Otatko vastuullesi jos ihmisiä nyt saa ruokamyrkytyksen ohjeittesi takia?
Liha on helposti pilaantuva elintarvike ja sen käsittelyn kanssa ei todellakaan kannata leikkiä.
Vierailija kirjoitti:
Kyllähän liha aina otetaan huoneenlämpöön ennen kuin siitä ruokaa tehdään. Joten helposti voi olla vielä.
Itsekin juuri käristän jauhelihaa, joka on seissyt helteessä 2 h. Aina toimin näin.
Miten niin AINA otetaan ennen kuin tehdää ruokaa. Itse en koskaan pidä sen ohjeen mukaista puoltatuntia huoneenlämmössä, miksi pitäisi? En ole kuollut ja liha valmistuu ihan samassa ajassa. Ollaan monesti naurettu kaverin kanssa tuolle puolen tunnin ohjeelle, kiireessä ei ole aikaa alkaa odottelemaan puoltatuntia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllähän liha aina otetaan huoneenlämpöön ennen kuin siitä ruokaa tehdään. Joten helposti voi olla vielä.
Itsekin juuri käristän jauhelihaa, joka on seissyt helteessä 2 h. Aina toimin näin.
Miten niin AINA otetaan ennen kuin tehdää ruokaa. Itse en koskaan pidä sen ohjeen mukaista puoltatuntia huoneenlämmössä, miksi pitäisi? En ole kuollut ja liha valmistuu ihan samassa ajassa. Ollaan monesti naurettu kaverin kanssa tuolle puolen tunnin ohjeelle, kiireessä ei ole aikaa alkaa odottelemaan puoltatuntia.
No se riippuu minkälaisesta tykkää. Jos ei halua, että pihvi on keskeltä raaempi, niin sitten lämpöiseen. Paistuu tasaisemmin, mutta itseäni ei kyllä haittaa.
Joskus paistan kylmän pihvin oikein tarkoituksella, että jää keskeltä vähän raaemmaksi.
Zinc
Yks tuttava jättää raa'an kalan pöydälle odottamaan. Nostaa kyllä muut elintarvikkeet jääkaappiin. On jo melkein 70v ja vielä kuuluu olevan hengissä. Nii ei se nii nuukaa oo sen lihankaan kans.
Uskaltaa.
Jauhen liha on hyvin lämmönsietokykyistä ja käyttäytyy aggressiivisesti äärimmäisen harvoin, joten ei syytä pelkoon.