Miten soijarouheesta valmistetaan ruoka?
Pitääkö se tarvittava vai huuhdella jotenkin? Vai miten se valmistetaan esim just jauhelihakastikkeen tapaiseksi?
Pitää yrittää kovasti pienentää ruokakukuja, ja ajattelin tuota kokeilla. Mutten taida oikein osata.
Kommentit (23)
Alat vaan normaalista tekemään haluamaasi ruokalajia, jossain vaiheessa lisäät vettä, niin soijarouhe turpoaa. Jos et lientä ruokaasi halua, niin vesi kyllä imeytyy ja haihtuu nopeasti.
Soijarouhe onkin mielestäni yksi parhaista kasviproteiineista. Edullista ja ekologista, helppoa ja hyvää. Lisäksi siinähän on kaikki tarvittavat aminohapot, jos moisesta jaksaa kiinnostua.
Kuule ap, kyllä se nälkä lähtee paljon paremmin, kun teet jauhelikastiketta ja spagettia tai vaihtoehtoisesti perunoita.
Ja pelkästä tomaattimurskastakin saa tosi kastikkeen pastaruuille.
Mitä ruokaa tuo soijarouhe? En kutsuisi sitä ruuaksi.
Laita kulhoon kaurahiutaleita ja soijarouhetta. Kaada päälle kiehuva vesi ja anna turvota. Lisää öljyä ja suolaa maun mukaan.
Itse olen niin laiska, että keitän sitä n. 10 min ja sitten heitän kastikkeen sekaan ja valmista tuli. En jaksa maustaa sen kummemmin enkä turvottele sitä missään vedessä tai liemessä ennen keittämistä.
Vierailija kirjoitti:
Ei mitenkään.
Soija on tarkoitettu vain lehmien rehuksi. Ei ihmisille.
No ei kyllä ole mikään lehmien rehu! Sitä paskaa pidä syöttää kenellekään, kaikista vähiten ihmisille ja lehmille!
Samalla tavalla kuin kuikasta valmistetaan lappilainen kuikkakeitto.
Vierailija kirjoitti:
Kuule ap, kyllä se nälkä lähtee paljon paremmin, kun teet jauhelikastiketta ja spagettia tai vaihtoehtoisesti perunoita.
Ja pelkästä tomaattimurskastakin saa tosi kastikkeen pastaruuille.
Mitä ruokaa tuo soijarouhe? En kutsuisi sitä ruuaksi.
Soijarouhe on halpaa ja sitä voi säilyttää helposti kuivakaapissa. Plussaa myös siitä, että soijarouhe ei tunne pelkoa eikä kipua.
Kakkonen jatkaa:
Itse tein itseasiassa juuri tänään pitsaa, johon tuli täytteeksi soijarouhetta. Koska siihen ei oikein voi lisätä vettä turvottamaan, niin sitten tosiaan turvotetaan erillisessä kipossa. Vie ehkä minuutin-kaksi.
Itse aina turvotan ja huuhdon kunnes vesi on kirkasta, imee mausteita paremmin ja se soijan maku mitä monet vihaa lähtee.
Mutsi vaan lisää ruokaanilman mitään esikäsittelyjä.
Kummallakin tavalla tulee hyvää, maustaminen on tärkeää.
Sitä voi lisätä kourallisen kasviskeittoon.
Samoin pastakastikkeeseen, johon tulee tuoreita tomaatteja tai vaikka tomaattimurskaa, sipulia ja valkosipulia. Kasvisliemikuutiosta tulee lisämakua ja sopivasti suolaisuutta. Voi tehdä kastikkeen myös ilman tomaattia :)
En ole juuri muutoin käyttänyt, mutta näistä resepteistäni pidän itse.
Laitan rouhetta kuppiin ja lasken kuumaa vettä niin paljon että rouhe peittyy, ei siis lillu. Annan turvota kupissa jonkin aikaa, kaadan ylimääräisen veden pois ja paistan pannulla. Sopii hyvin että laittaa vaikka puolet jauhelihaa ja puolet soijarouhetta, itse en käytä lihaa. Maustaminen normaalisti.
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Soijarouhe
"Soijarouhe valmistetaan leikkaamalla soijapavut hiutaleiksi, joista poistetaan öljy uuttamalla niitä heksaani-nimisen raakaöljystä valmistettavan liuottimen avulla.
Kun liuotin on poistettu haihduttamalla, rasvattomista hiutaleista saadaan käyttökelpoista soijaproteiinia"
Ja eiku syömäään!
Ei mitenkään. Soija ei ole ihmisruokaa.
Kasvisliemessä keitän muutaman minuutin niin että turpoo ja kerää suolaisuutta ja muita makuja. Lisään tarvittaessa muita mausteita, riippuen ihan siitä mitä valmistan ruuaksi. Sitten vaan lisään sitä erilaisiin ruokiin mihin milloinkin.
Monikin soijan lyttääjä syö sitä kaiken aikaa eineksissä.
Vierailija kirjoitti:
Ei mitenkään. Soija ei ole ihmisruokaa.
Kyllä soija on, ollut vuosituhansia kaukoidässä... Mutta soijarouhetta en itsekään syö vaikka olen kasvissyöjä ja soijan ystävä, todella teollinen tuote jonka valmistuksessa tarvitaan öljypohjaisia kemikaaleja jne. Tofua ja tempehiä taas pystyy tekemään vaikka kotikeittiössä, ilman outoja kemikaaleja.
Se pitää maustaa erittäin runsaasti, jotta soijalle ominainen pahvin ja hapantuneen maku peittyisi. Ja siltikään se ei peity.
Harmi. Soijarouhe olisi kyllä tosi halpa vaihtoehto, jos sitä pystyisi syömään. Itsellä meni pussillinen roskiin yhden kerran "jauheliha"-kastikkeen tekemisen jälkeen. Tein siis kastikkeen samoin kuin muutenkin, mutta korvasin soijarouheella jauhelihan. Tulos:🤢
Soijavanukkaat ja -juomat ja valmiiksi maustettu tofu ovat hyviä soijatuotteita, mutta ne eivät kyllä ole mitään rahansäästöruokia.
Ei mitenkään.
Soija on tarkoitettu vain lehmien rehuksi. Ei ihmisille.