Jos esim. jauhelihassa on viimeinen KÄYTTÖpäivä, niin pitääkö se olla syötynä silloin vai riittääkö, että se on valmistettu?
Kommentit (8)
Kyllä sen pitäisi siihen mennessä olla jo kunnan jätevedenpuhdistamolla.
Joku Eviran työntekijä joskus kommentoi, että voit tehdä jauhelihasta viimeisenä käyttöpäivänä ruuan, säilyttää sitä jääkaapissa ja syödä sitä vielä muutaman päivän.
Olen käyttänyt, eli paistanut ja syönyt saman päivän aikana. Hajutesti kertoo, onko vielä syötävää. Jos pakkauksesta levähtää sellainen "makea" haju, en söisi, vaikka olisi päiväystä jäljellä.
Onhan se leima lyöty melko varman päälle. Ite oon kokannut yhden kahden päivän yli mennyttä jauhista.
Jauhenliha pitää olla pesty viimeistään sinä päivänä. Kyllä se sitten vielä muutaman viikon säilyy paistamatta hyvänä, kunhan muistaa pestä. Ei ole iso homma.
Vierailija kirjoitti:
Jauhenliha pitää olla pesty viimeistään sinä päivänä. Kyllä se sitten vielä muutaman viikon säilyy paistamatta hyvänä, kunhan muistaa pestä. Ei ole iso homma.
Olen niin laiska, että ostan aina valmiiksi pestyä. Onhan siinä vähän kalliimpi kilohinta, mutta on se sen arvoista.
Se on viimeinen päivä kun sen voi raakana käyttää.