Kukkakaalta tomaattikastikkeeseen?
Tämä on sarjassamme: uusavuttoman tyhmiä kysymyksiä.
Olen aikeissa tehdä spagettia ja jauhelihakastiketta. Mietin, ettätuleeko tomaattikastikkeesta syömäkelpoista jos ensin keittää kukkakaalen, murskaa sauvasekoittimella, lisää tomaattimurskan, jauhelihan ja mausteet?
Ajattelin, että kastikkeesta tulisi "tuhdimpaa" ja täyttävämpää mutta samalla kevyempää. Mutta voiko siitä tulla syömäkelpoisen makuista?
Spagetin korvaamista kesäkurpitsasuikaleilla harkitsen, mutta silloin ei kyllä jää jäljellä mitään hyvän makuista syötävää.
Kommentit (17)
Kannattaa kokeilla, kukkakaali on aika miedonmakuinen.
Enpä usko, että kukkakaali sopii tomaattikastikkeeseen. Keitä se kukkakaali mieluummin lisukkeeksi on varmaan parempi niin. Tomaatti ja jauheliha on pari sellaisenaan spagetin kera.
Kukkakaalissa on aika voimakas maku.
Mikäs siinä, jos tykkää. Kannataa varmaan kokeilla ainakin, niinhän se tieto lisääntyy.
Kaalta-muodolle naureskelleille sanoisin, että sekin muoto kuuluu suomen kielen murteisiin.
Sinne kastikkeeseen voi laittaa melkein mitä vaan, kukkakaali on tosi hyvä idea.
Vierailija kirjoitti:
Enpä usko, että kukkakaali sopii tomaattikastikkeeseen. Keitä se kukkakaali mieluummin lisukkeeksi on varmaan parempi niin. Tomaatti ja jauheliha on pari sellaisenaan spagetin kera.
Olen syönyt kukkakaalia JA tomaattikastiketta ja hyvää oli. Yhteen sekoitettuna voi olla puuroa.
Mun mielestä kukkakaali voisi sopia hyvin mukaan. Itse murustaisin kukkakaalin tehosekoittimella (tai palastelisin pieneksi tai raastaisin) ja kuullottaisin öljyssä. Kukkakaali olisi kastikkeen seassa samanlaisena muruna kuin jauheliha.
Kokeile. Sittenhän tiedät.
Kaalissa (tai pitääkö sanoa "kaalessa" sun tapaasi) on kuitenkin se oma kaalimainen maku.
Mua vaan tympii niin raskaasti nuo väärin taivutetut sanat, ettei viitsi ajatella sen enempää.
Eli mitä ihmettä sä keität, kun keität kaalen?
Mustalaisen? Ei, ei sittenkään. Heidän puheessaan sä keittäisit kaaleen.
Vai onko Suomessa joku alue, missä murteen nimissä voidaan sanat taivuttaa noin päin peetä?
AnttiP kirjoitti:
Kannattaa kokeilla, kukkakaali on aika miedonmakuinen.
Sellaisenaan mieto maku, mutta kuitenkin peittää muut maut helposti.
Älä unohda ananaita. Ananaiset sopii vallan mainiosti myös tomsukastikkeeseen.
Kukkakaali on ihan hyvä lisä jauhelihalle tomaattipohjaiseen kastikkeeseen. Myös paprika, porkkana ja kesäkurpitsa sopii hienosti. Välillä mä heitän sekaan oliiveita ja salaattijuustoa ja hyvää tulee silloinkin. Rakastan spagettia ja jauhelihakastiketta!
En sotkis mitään kaalta jauhelihasoossiin. Vihannesten sala/pakkosyöttö pilaa oikeat ruoat.
Vierailija kirjoitti:
Kokeile. Sittenhän tiedät.
Kaalissa (tai pitääkö sanoa "kaalessa" sun tapaasi) on kuitenkin se oma kaalimainen maku.
Mua vaan tympii niin raskaasti nuo väärin taivutetut sanat, ettei viitsi ajatella sen enempää.
Eli mitä ihmettä sä keität, kun keität kaalen?
Mustalaisen? Ei, ei sittenkään. Heidän puheessaan sä keittäisit kaaleen.
Vai onko Suomessa joku alue, missä murteen nimissä voidaan sanat taivuttaa noin päin peetä?
Nimenomaan voi taivuttaa myös noin, vaikka kaalia onkin yleisempi.
Sen sijaan viini, viiniä on ainoa taivutus juomalle (viini eli nuolikotelo taipuu viintä).
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kokeile. Sittenhän tiedät.
Kaalissa (tai pitääkö sanoa "kaalessa" sun tapaasi) on kuitenkin se oma kaalimainen maku.
Mua vaan tympii niin raskaasti nuo väärin taivutetut sanat, ettei viitsi ajatella sen enempää.
Eli mitä ihmettä sä keität, kun keität kaalen?
Mustalaisen? Ei, ei sittenkään. Heidän puheessaan sä keittäisit kaaleen.
Vai onko Suomessa joku alue, missä murteen nimissä voidaan sanat taivuttaa noin päin peetä?
Nimenomaan voi taivuttaa myös noin, vaikka kaalia onkin yleisempi.
Sen sijaan viini, viiniä on ainoa taivutus juomalle (viini eli nuolikotelo taipuu viintä).
Lisään, että kaalen on kuitenkin väärin, p.o. kaalin myös murteissa.
Tarjoa pätkäspaghettia, jotta mieskin voi syödä sitä isommalti sotkematta ja muista pakastaa makaroonien keitinvesi myöhäisempää käyttöä varten. Juustonakseilla suurrustamalla siitä saa oivallista aamiaisvelliä.
Vierailija kirjoitti:
Kokeile. Sittenhän tiedät.
Kaalissa (tai pitääkö sanoa "kaalessa" sun tapaasi) on kuitenkin se oma kaalimainen maku.
Mua vaan tympii niin raskaasti nuo väärin taivutetut sanat, ettei viitsi ajatella sen enempää.
Eli mitä ihmettä sä keität, kun keität kaalen?
Mustalaisen? Ei, ei sittenkään. Heidän puheessaan sä keittäisit kaaleen.
Vai onko Suomessa joku alue, missä murteen nimissä voidaan sanat taivuttaa noin päin peetä?
https://www.kielikello.fi/-/saako-olla-viinta-eraita-sanantaivutuksen-p…
Viintä palanpainikkeeksi :)