Miksei Suomesta saa kunnollista HAPANKAALIA
Kommentit (20)
Herkkusuu kirjoitti:
Mikä vika Rasilaisen hapankaalissa on? Vaimo ainakin tykkää siitä ja itsekin olen tehnyt siitä lämmintä hapankaalia bratwurstien kyytipojaksi.
Rasilaisen hapankaali ei valitettavasti ole oikeaa pehmeää hapatettua kaalia nähnytkään, en tiedä miten he sen tekevät mutta minulta jää syömättä, ihan hirveää kuraa ja maku oudon pistävä, myöskään kaali ei ole oikeasti hapattunut, tuo on lähinnä kaaliraastetta.
Parasta hapankaalia olen syönyt venäläisessä ravintolassa hgissä sekä Valamon luostarissa jossa tekevät sen itse, seuraavaksi parasta "isoäidin hapankaali" - nimellä ollutta, olisiko Reformin luomuhapankaali, mutta sitä ei varmaan ole kuin pääkaupunkiseudulla jos vielä valmistetaan. Sitten on Euro-eastin maahan tuoma "Venäläinen hapankaali" Puolasta, jota saa ainakin Prismoista ja tokmanneilta. Suomeen tuodaan marketteihin toistakin hapankaalia Puolasta, mutta se on yhtä pahaa kuin Rasilaisenkin, suikaleet ihan kovia ja "raakoja", luottavat ilmeisesti siihen, ettei Suomessa tiedetä, mitä on oikeaoppisesti hapatettu kaali.
Saa ainakin paikallisesta Rekosta.
Miksi et sitten tee, kun hyvän hapankaalin tekeminen on niin helppoa?
Vierailija kirjoitti:
Herkkusuu kirjoitti:
Mikä vika Rasilaisen hapankaalissa on? Vaimo ainakin tykkää siitä ja itsekin olen tehnyt siitä lämmintä hapankaalia bratwurstien kyytipojaksi.
Rasilaisen hapankaali ei valitettavasti ole oikeaa pehmeää hapatettua kaalia nähnytkään, en tiedä miten he sen tekevät mutta minulta jää syömättä, ihan hirveää kuraa ja maku oudon pistävä, myöskään kaali ei ole oikeasti hapattunut, tuo on lähinnä kaaliraastetta.
Parasta hapankaalia olen syönyt venäläisessä ravintolassa hgissä sekä Valamon luostarissa jossa tekevät sen itse, seuraavaksi parasta "isoäidin hapankaali" - nimellä ollutta, olisiko Reformin luomuhapankaali, mutta sitä ei varmaan ole kuin pääkaupunkiseudulla jos vielä valmistetaan. Sitten on Euro-eastin maahan tuoma "Venäläinen hapankaali" Puolasta, jota saa ainakin Prismoista ja tokmanneilta. Suomeen tuodaan marketteihin toistakin hapankaalia Puolasta, mutta se on yhtä pahaa kuin Rasilaisenkin, suikaleet ihan kovia ja "raakoja", luottavat ilmeisesti siihen, ettei Suomessa tiedetä, mitä on oikeaoppisesti hapatettu kaali.
Löytyisikö jostain venäläisestä tai virolaisesta ruokakaupasta? Eestin herkut jne...
Venäläinen ja saksalainen hapankaali on parasta. Rasilaisen hapankaali ei ole hyvää.
Herkkusuu kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Herkkusuu kirjoitti:
Mikä vika Rasilaisen hapankaalissa on? Vaimo ainakin tykkää siitä ja itsekin olen tehnyt siitä lämmintä hapankaalia bratwurstien kyytipojaksi.
Rasilaisen hapankaali ei valitettavasti ole oikeaa pehmeää hapatettua kaalia nähnytkään, en tiedä miten he sen tekevät mutta minulta jää syömättä, ihan hirveää kuraa ja maku oudon pistävä, myöskään kaali ei ole oikeasti hapattunut, tuo on lähinnä kaaliraastetta.
Parasta hapankaalia olen syönyt venäläisessä ravintolassa hgissä sekä Valamon luostarissa jossa tekevät sen itse, seuraavaksi parasta "isoäidin hapankaali" - nimellä ollutta, olisiko Reformin luomuhapankaali, mutta sitä ei varmaan ole kuin pääkaupunkiseudulla jos vielä valmistetaan. Sitten on Euro-eastin maahan tuoma "Venäläinen hapankaali" Puolasta, jota saa ainakin Prismoista ja tokmanneilta. Suomeen tuodaan marketteihin toistakin hapankaalia Puolasta, mutta se on yhtä pahaa kuin Rasilaisenkin, suikaleet ihan kovia ja "raakoja", luottavat ilmeisesti siihen, ettei Suomessa tiedetä, mitä on oikeaoppisesti hapatettu kaali.Löytyisikö jostain venäläisestä tai virolaisesta ruokakaupasta? Eestin herkut jne...
Kuopiossa oli ennen virolainen ruokakauppa torin kulmalla, mutta valitettavasti lopetti toimintansa. Sen unohdinkin sanoa äskeisessä viestissäni, että siellä myytiin tosi hyvän makuista latvialaista hapankaalia "turkinjogurttipöntöissä". Siellä oli myös muovipusseissa virolaista hapankaalia, jonka mausta en tiedä, löytynee kaikista viro-/venäjäruokaputiikeista. Jos olisin helsinkiläinen, hakisin hapankaalini ämpärillä Tallinnasta joltain torimummolta joka on tehnyt vuosikymmeniä oikeaa venäläistyyppistä hapankaalia. OIKEA HAPANKAALI ON MAITOHAPPOKÄYNYTTÄ PEHMEÄNSAMETTINEN SUUTUNTUMA EIKÄ MITÄÄN KAALIRAASTETTA SUOLAVEDESSÄ!
Tää olisi jopa tärkeä tuote suomalaisten saataville. Törkeitä on huijauskaalit marketeissa. Sama tuote jonka pitäisi hoitaa suolistoa voikin toimia päinvastoin. Ja kun ei ees tiedä, millaista on hyvä hapankaali, niin vaikea sitä on itse valmistaa.
Ennen luulin, että Rasilainen on hyvää, mutta sitten sain ihan aitoa venäläistä laatu hapankaalia, kun meidän venäläinen työntekijä sitä tarjosi. Rasilaista ostan kyllä edelleen, mutta en syö sellaisenaan vaan haudutettuna, vaikka siinä kyllä menettää ne hapankaalin terveysvaikutukset. Oi kun oppis tekemään itse.
Tämä on ihan hyvää, etenkin paistettuna ja kaalilaatikossa.
https://www.foodie.fi/entry/hapankaali/5906013004163
Vierailija kirjoitti:
Tämä on ihan hyvää, etenkin paistettuna ja kaalilaatikossa.
https://www.foodie.fi/entry/hapankaali/5906013004163
Osaako joku kertoa, onko tämä nyt sitten sellaista pitkään ja oikein kypsytettyä, jossa myös on niitä maitohappobakteereja? Prismasta näköjään sais...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tämä on ihan hyvää, etenkin paistettuna ja kaalilaatikossa.
https://www.foodie.fi/entry/hapankaali/5906013004163Osaako joku kertoa, onko tämä nyt sitten sellaista pitkään ja oikein kypsytettyä, jossa myös on niitä maitohappobakteereja? Prismasta näköjään sais...
Tuo on juuri sellaista kaaliraastetta suolavedessä. Onko teillä päin virolaista tai venäläistä ruokakauppaa? Kysy sieltä jos on, he tietävät kunnon tuotteet.
Mun eno tekee maailman parasta hapankaalia, eli sieltä ainakin saa.
Herkkusuu kirjoitti:
Mikä vika Rasilaisen hapankaalissa on? Vaimo ainakin tykkää siitä ja itsekin olen tehnyt siitä lämmintä hapankaalia bratwurstien kyytipojaksi.
Se vika on, että on älyttömän suolaista. Kerää nestettä ja sen huomaa kyllä seuraavana päivänä on silmät turpeina.
rasilaisen hapankaalin laatu vaihtelee hurjasti, välillä on hyvää ja sitten saattaa olla monta rasiallista sitä kitkerän pistävän makuista kamaa eli lähtee haarukallisen jälkeen roskiin..itse syön hapankaalia juuri mahan tasapainottamiseksi kun aikanaan tuli vedetty liian monta antibioottikuuria. Hapankaali kun on kohtalaisen luomu tapa saada maitohappobakteereita. Joskus käytin myös boris-juomaa, mutta viimeksi kun tilasin, niin sekin maistui vähän jännältä.
Rasilaisen on hyvää. Sitä ei ole kuumennettu, kuten ikävä kyllä kaikki säilyke-hapankaalit on.
Kuumennus tappaa hyvät hapatus-bakteerit.
Ei ole lähikaupassa täälläkään. Yritin etsiä kesän alussa, koska kuumalla tarvitsee suolaista.
Rasilaise on on hyvää, mutta on totta, että siinä on laadunvaihtelua. Voi tulla ostettua tosi hyvä purkki tai sitten huonompi.
Mikä vika Rasilaisen hapankaalissa on? Vaimo ainakin tykkää siitä ja itsekin olen tehnyt siitä lämmintä hapankaalia bratwurstien kyytipojaksi.