Vegaanireseptejä tänne, pojan vegaani tyttöystävä muuttaa meille pariksi viikoksi
Otsikko. En osaa laittaa vegaanista ruokaa mutta meille on nyt muuttamassa pariksi viikoksi vegaani. Jotain hyviä reseptejä kehiin, kiitos.
Kommentit (49)
Netti on täynnä vegaanisia reseptejä. Löydät nopeammin sieltä.
Meillä vegaani tekee itse ruokansa, koska kuten ekassa viestissä todettiin, heilläkin on inhokkinsa ja lempparinsa. Lisäksi vegaaniruoka on sen verran hintavaa, että en sitä ryhtyisi maksamaan kuin satunnaisesti. Meillä vegaani on tarkka siitä, että samalla veitsellä ei leikata kananmunaa ja porkkanaa jne., joten annan suosiolla tehdä ruokansa itse.
Eiköhän poika ja tyttis itse kokkaa vegaaniruokansa.
Luultavasti hän ostaa ja laittaa itse ruokansa. Miksi sinun pitäisi kokata kaikille?
Poika ja tyttöystävänsä voivatkin ottaa kokkausvuoron pariksi viikoksi :)
Itse söin vegaanina muutaman kerran viikossa nuudeleita,wokkivihanneksia, sweet and sourkastiketta sekaisin. Kaupasta saa myös vegaanisia valmiskasvispyöryköitä siihen kylkeen.
Kasvissosekeittoa (linssejä mukana niin lähtee nälkä) kookoskermalla, helppoa ja halpaa.
Kaupassa paljon vegaanisia valmisruokia, pakastepizzoja etc jos haluaa tosi helpolla päästä.
Samoja perusruokia kuin normisti. Jauheliha korvataan esim härkiksellä ja kermat kaurakermoilla.
chocochilin sivuilla paljon erilaisia vegaanireseptejä
KUKKAKAALI-PINAATTI-LINSSICURRY
5 dl basmati- tai jasmiiniriisiä
rypsiöljyä
1 sipuli
puolikas kukkakaali
2 dl punaisia linssejä
kasvisliemikuutio
1 tl paprikajauhetta
1 rkl curryjauhetta (tai niin paljon kuin makunystyrät sietää)
1-2 tl suolaa
1 pss hienonnettua pinaattia (150 gramman pakastepussi)
2 prk kaurakermaa
1️⃣ Laita riisi kiehumaan veteen, jossa on vähän rypsiöljyä ja suolaa.
2️⃣ Kuullota sipulihakkelus paistinpannulla rypsiöljyssä.
3️⃣ Lisää paistinpannulle pilkottu kukkakaali, linssit, 5 dl vettä ja mausteet. Anna porista, kunnes vettä on enää vähän jäljellä.
4️⃣ Lisää pinaattipalat ja anna niiden sulaa ruuan joukkoon.
5️⃣ Lisää kaurakermapurkit. Jos kaapista löytyy pari tomaattia, pilko ne vielä joukkoon.
Makaronilaatikkoon jauhelihan tilalle tumma soijarouhe, lasagneen lihan tilalle härkis, pastakastikkeeseen nyhtökauraa jne. Vaihdat omiin suosikkiresepteihin lihan tilalle kasviproteiinin lähteen.
Netistä löytyy paljon etenkin vegaaniseen ruokaan suuntautuneita blogeja. Omia suosikkiblogeja mm. https://chocochili.net/ ja https://www.vegeit.com/
Jos käytät instagramia niin sieltä @anniinaskitchen
Mahtavaa, että oot valmis kokeilemaan! Ruokakermat yms on helppo korvata kasviskermoilla ja voi margariinilla. Proteiininlähteinä helppoja esim. valmiiksi marinoitu tofu, kikherneet, soijarouhe ja linssit.
Pari lisävinkkiä vielä:
- Tofu kannattaa kuivata talouspaperin välissä ennen paistoa, niin ei tule löllöä.
- Soijarouhe kannattaa ensin paistaa öljyn ja mausteiden kanssa ja vasta sitten lisätä vesi.
- Linssit pitää aina huuhtoa ensin, jos käyttää kuivia linssejä. Mut ei siinäkään kauaa mene, siivilässä huljauttelee.
Sillä likalla on varmaan hyviä reseptejä sulle opetettavaksi.
Katso ensin sinne omiin kaappeihin ja paljon käytätte jo valmiiksi vegaanisia tuotteita. Joidenkin vegaaniseksi muutettujen tuotteiden laskuissa minä ei-vegaani olen myös huomannut tosi isoja eroja niin kannataa vaan suoraan niistä kysyä mikä olisi hyvä.
Vierailija kirjoitti:
Makaronilaatikkoon jauhelihan tilalle tumma soijarouhe, lasagneen lihan tilalle härkis, pastakastikkeeseen nyhtökauraa jne. Vaihdat omiin suosikkiresepteihin lihan tilalle kasviproteiinin lähteen.
Ja vaihda maito ja kananmuna triplahintaisiin vegevastikkeisiin.
Vierailija kirjoitti:
Makaronilaatikkoon jauhelihan tilalle tumma soijarouhe, lasagneen lihan tilalle härkis, pastakastikkeeseen nyhtökauraa jne. Vaihdat omiin suosikkiresepteihin lihan tilalle kasviproteiinin lähteen.
Ainiin ja tietenkin lehmänmaitotuotteiden tilalle kaura- ja soijatuotteita.
Kananmunan (ruuanlaitossa tyyliin makaronilaatikossa) voi korvata kikherneiden nesteellä.
Sanot, että et osaa tehdä vegaaniruokia.
Sitten pyydät, että jos tyttis tekisi vegeruoat koko kahden viikon ajan, jotta itsekin oppisit ja voisit luopua sekaruokavaliosta.
Pari viikkoa olisi oma, puuhakas kokki keittiössä :)
Vierailija kirjoitti:
Meillä vegaani tekee itse ruokansa, koska kuten ekassa viestissä todettiin, heilläkin on inhokkinsa ja lempparinsa. Lisäksi vegaaniruoka on sen verran hintavaa, että en sitä ryhtyisi maksamaan kuin satunnaisesti. Meillä vegaani on tarkka siitä, että samalla veitsellä ei leikata kananmunaa ja porkkanaa jne., joten annan suosiolla tehdä ruokansa itse.
Riippuu ihan siitä mitä ostaa ja syö, ei vegaaniruoka ole automaattisesti kallista. Sanoisin jopa että yleensä ottaminen tulee halvemmaksi, koska soijarouhe, pavut, linssit ja herneet ovat huomattavasti edullisempia kuin liha tai kala.
Ne reseptit kannattaisi pyytää tytöltä itseltään tai taloudelta josta hän tulee. Vegaaneillakin kun on omat suosikkinsa ja inhokkinsa.