Miten pian kuorittu peruna tummuu?
Kuorin just uuniin meneviä lohkoperunoita ka laitoin öljyy niihin. Odotan että äiti tulee kaupasta jotta saan lanttuakin siihen mukaan. Potut on nyt pellillä oottamassa. Miten pian ne tummuu? Hidastaako öljy tummumista?
Kommentit (8)
Vierailija kirjoitti:
Enskerralla laita ne veteen likoomaan ja öljyä vasta kun on menossa uuniin. Voi olla että öljy tekee saman ku vesi, eli suojaa. En oo varma mut nythän sekin sitten nähdään
Vesi myös huuhtoo tärkkelystä pois ja perunoista tulee rapeampia.
Voipi se öljyäminen tummumista hidastaakin, koska tummuminen johtuu hapettumisesta, mutta tuskin sulla sen suurempaa hätää on muutenkaan jos se äiti ei siellä tuntikaupalla ole. Toisaalta tummuuhan ne kuitenkin siellä uunissa kypsennettäessä, että mitä väliä?
Se tummuminenhan on pelkkä visuaalinen haitta, ei vaikuta makuun eikä syötävyyteen, eli odottele rauhassa. Ens kerralla sitten perunat kylmään veteen odottamaan sitä äityliä.
Ja ensi kerralla kokeile keittää lohkottuja perunoita vähän aikaa, sitten siivilöit ja annat kuivua. Sen jälkeen öljy ja mausteet. Tulee nopeammin uunissa. Keittää ei tarvitse kauan, itse laitan potut kiehumaan ja kun uuni on lämmennyt, sitten uuniin.
Hmm ei ne ainakaa tummunu vartin aikana mitä olivat tossa pellillä.
Ap
Tämä on hyvä perusidea paitsi lohkoperunoille myös uunijuureksille. Ken keitetyn paistaa se makean maistaa.Eli nopea kiehautus vedessä ennen uuniin laittoa. Kasvisten keitinveden voi käyttää vaikka seuraavan päivän keiton pohjana.
Enskerralla laita ne veteen likoomaan ja öljyä vasta kun on menossa uuniin. Voi olla että öljy tekee saman ku vesi, eli suojaa. En oo varma mut nythän sekin sitten nähdään