Täytyykö Mutti tomaattimurska kypsentää ensin vai voiko
Miedosti lämmittettynä syyä? Tein makaronimössö yhden reseptin mukaan jossa murska lisätään iha lopussa kattilaan ja on heti valmis syötäväksi. Onko turvallista? Vai pitäskö se murska kypsentää jonku aikaa ensin?
Kommentit (19)
Kuvitteletteko ap ja #1, ettei sitä murskaa ole keitetty jo?
Vierailija kirjoitti:
Kuvitteletteko ap ja #1, ettei sitä murskaa ole keitetty jo?
Eikö tomaatit pehmennetä hapolla?
Parempaa tulee, kun hauduttaa pidempään. Karvaus vähenee. Mutta täyssäilykkeet on käsitelty autoklaavissa 121 asteessa. Tämä siksi, että ne säilyvät huoneen lämmössä. Eli se on nopeasti kypsennetty korkeassa kämmössä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuvitteletteko ap ja #1, ettei sitä murskaa ole keitetty jo?
Eikö tomaatit pehmennetä hapolla?
Hohhoijaa taas: https://mutti-parma.com/fi/mutti-tuotteet/hieno-tomaattimurska/
No haudutin varuilta jotai 5 minsaa sitä pataa pienellä lämmöllä , kansi päällä. Just söin ja hyvvää oli kurkun kans. Röyh.
Ap
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/631061/Makaroni-jauheliha-möss…
Tossa tuo ohje mitä seurasin. Ja ihmettelin et murskaa ei tossa neuvota lämmittää/kypsentää. Sen takia tääl kyselin.
No en käyttäny taco mix sekotuksia. Ihan ite maustoin selvillä mausteilla😅
Vierailija kirjoitti:
No haudutin varuilta jotai 5 minsaa sitä pataa pienellä lämmöllä , kansi päällä. Just söin ja hyvvää oli kurkun kans. Röyh.
Ap
Maun puolesta liian vähän aikaa hauduttelet. Itse kun teen bolognesekastiketta, aikaa menee vöhintään kolme varttia ennen kuin koostumus alkaa olla sopiva ja maku pyöreä. Ei edes soikea, vaan pyöreä.
Kypsennä aivojas ensin n.30 vuotta, niin ei tarvi täällä kysellä asioita jotka tietää 5 vuotiaskin.
Dämis!
Vierailija kirjoitti:
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/631061/Makaroni-jauheliha-möss…
Tossa tuo ohje mitä seurasin. Ja ihmettelin et murskaa ei tossa neuvota lämmittää/kypsentää. Sen takia tääl kyselin.
No en käyttäny taco mix sekotuksia. Ihan ite maustoin selvillä mausteilla😅
Ens kerralla hauduttele pannulla paistettua jauhelihaa ja tölkillistä tom. murskaa kattilassa noin puoli tuntia ja lisää keitetyt makaronit seokseen noin viisi minuuttia ennen syömistä. Lisää tilkka lihalientä, jos tuntuu liian kiinteältä.
Tulee parempaa.
Vierailija kirjoitti:
Se pitää pestä ennen käyttöä.
Toki tämän ap tietää, perusasioita. 👌
Hyvä ap, sä teit sen. Itse olen täystumpelo väärinpäin kokki.
Pastan kyl keitän ja juu, muttin murskaa sekaan. Maistakaa niitä minitomaatteja purkissa,,ai nam.
Tietääkö joku, onko noissa autoklaavatuissa mitään lykopeenejä jäljellä? Tai vitskuu?
Ap, kuulosta siltä, että tuossa ruoassa oli kaikki ainekset herkkuun, mutta tuli mautonta. Tosiaan, kuten joku sanoi, hauduttaminen muuttaa kaiken! Tee ensi kerralla näin:
1. Laita makaroni kiehumaan.
2. Ota sipuli, pilko, heitä kattilaan tai pannulle ja paista runsaassa öljyssä tai voissa viitisen minuuttia.
3. Ota jauheliha, heitä sinne samaan kattilaan tai pannuun ja paista sipulin kanssa.
4. Kaada vesi vois makaroneista, jätä noin desi pohjalle.
4. Heitä joukkoon tomaattimurska ja keittele viitisentoista minuuttia hiljaisella lämmöllä. Lisää lopuksi suolaa ja pippuria maun mukaan.
5. Kaada kastike makaronin sekaan.
6. Lisää päälle juustoraastetta ja tuoretta basilikaa, jos löytyy, ja nauti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Se pitää pestä ennen käyttöä.
Toki tämän ap tietää, perusasioita. 👌
Hyvä ap, sä teit sen. Itse olen täystumpelo väärinpäin kokki.
Pastan kyl keitän ja juu, muttin murskaa sekaan. Maistakaa niitä minitomaatteja purkissa,,ai nam.Tietääkö joku, onko noissa autoklaavatuissa mitään lykopeenejä jäljellä? Tai vitskuu?
Lykopeeni ei mene miksikään kypsennyksessä. Esim ketsupissa sitä on enemmän kuin tuoreessa tomaatissa, koska kypsennyksessä haihtuu vettä pois -> lykopeenipitoisuus nousee.
Vierailija kirjoitti:
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/631061/Makaroni-jauheliha-möss…
Tossa tuo ohje mitä seurasin. Ja ihmettelin et murskaa ei tossa neuvota lämmittää/kypsentää. Sen takia tääl kyselin.
No en käyttäny taco mix sekotuksia. Ihan ite maustoin selvillä mausteilla😅
Humalaiset mausteet ovatkin niin last season.
Vierailija kirjoitti:
Ap, kuulosta siltä, että tuossa ruoassa oli kaikki ainekset herkkuun, mutta tuli mautonta. Tosiaan, kuten joku sanoi, hauduttaminen muuttaa kaiken! Tee ensi kerralla näin:
1. Laita makaroni kiehumaan.
2. Ota sipuli, pilko, heitä kattilaan tai pannulle ja paista runsaassa öljyssä tai voissa viitisen minuuttia.
3. Ota jauheliha, heitä sinne samaan kattilaan tai pannuun ja paista sipulin kanssa.
4. Kaada vesi vois makaroneista, jätä noin desi pohjalle.
4. Heitä joukkoon tomaattimurska ja keittele viitisentoista minuuttia hiljaisella lämmöllä. Lisää lopuksi suolaa ja pippuria maun mukaan.
5. Kaada kastike makaronin sekaan.
6. Lisää päälle juustoraastetta ja tuoretta basilikaa, jos löytyy, ja nauti.
hyi helvetti millaista lötkösoppaa tuollain tulee. Ensin keitetään N minuuttia (varmaan melkein 10, eli kypsäksi) ja sitten vielä haudutetaan vesitomaattimurskaseoksessa vartti. Tulee ihan aromipesämainokset mieleen.
Kröhöm.. en ees yrittäny tehä italialaiseen bolognese tyyliin tota. Osaan kyllä tehdä bolognese alla ragu kastikkeen. Sitä sentää haudutan miedolla lämmöllä puoltoista-pari tuntia. Nyt halusin vaa kokeilla erilaista ja seurasin tota reseptiä. Edelleenki ihmettelen vaa miksi siinä ohjeessa ei käsketty kypsentää ollenkaa sitä murskaa. Tahallee kokeilin nyt sit millasta se murska on jos vaa 5 min hauduttaa, sen sijaan että 1-2 tuntia. Ei se nyt mitenkää kauheen karvaalta maistunu 🤭😬 tuntuu et oli tosi raikkaan makuista verrattuna siihe jos haudutan 2 tuntia. Sillo jotenki ummehtuneen ja pehmeemmän makuista.
Harvoin teen makaronimössöö nii en ossaa 😂👍🏽
Nonii öitä. On se päivä huomennaki. ZZzzzZz
Ap
Vierailija kirjoitti:
Kröhöm.. en ees yrittäny tehä italialaiseen bolognese tyyliin tota. Osaan kyllä tehdä bolognese alla ragu kastikkeen. Sitä sentää haudutan miedolla lämmöllä puoltoista-pari tuntia. Nyt halusin vaa kokeilla erilaista ja seurasin tota reseptiä. Edelleenki ihmettelen vaa miksi siinä ohjeessa ei käsketty kypsentää ollenkaa sitä murskaa. Tahallee kokeilin nyt sit millasta se murska on jos vaa 5 min hauduttaa, sen sijaan että 1-2 tuntia. Ei se nyt mitenkää kauheen karvaalta maistunu 🤭😬 tuntuu et oli tosi raikkaan makuista verrattuna siihe jos haudutan 2 tuntia. Sillo jotenki ummehtuneen ja pehmeemmän makuista.
Harvoin teen makaronimössöö nii en ossaa 😂👍🏽
Nonii öitä. On se päivä huomennaki. ZZzzzZzAp
Ookko kuullu frontaalilohkosta
Kaikkihan tietävät, että tomaatit ovat vaarallisia, ellei niitä keitä.
Mutta vakavasti puhuen ruuastasi tulee kyllä paljon parempaa, kun haudutat sitä. Tosin silloin pasta pitää lisätä vasta lopuksi.