Leivistä, juustoista, kinkuista tullut syömäkelvottomia suolan takia.
Miksi nykyään kaikkeen lisätään noin paljon suolaa?? Turvottaa ja kieli särkee. Oletteko muut huomanneet?
En näitä kauheasti syö. Kamalan vaikeaksi menee kun kaikkea pitää nykyään välttää.
Kommentit (20)
Kultaseni, kinkkuvalmisteita ei nyt kerta kaikkiaan voi valmistaa vähäsuolaisena. Niitä ei silloin söisi kukaan.
Leipä ei Suomessa maistu miltään kun suolausta on vähennetty. Virossa leipä maistuu samalle kuin Suomessa aikoinaan. Kyllä ap: lla on joku vika makuaistissa.
Kokeile ostaa vähemmän suolaa sisältäviä leipiä. Ja valikoi juustoista ja kinkuista sydänmerkittyjä tuotteita. Ainakin Valiolla on vähemmän suolaa sisältäviä juustoja.
Usvametsä kirjoitti:
Kokeile ostaa vähemmän suolaa sisältäviä leipiä. Ja valikoi juustoista ja kinkuista sydänmerkittyjä tuotteita. Ainakin Valiolla on vähemmän suolaa sisältäviä juustoja.
Ne sydänmerkityt on syömäkelvottomia. Oletko koskaan lukenut niiden ainesosaluetteloa?
Majoneesissa 1,6gr suolaa per 100gramma. Laskin että voileivästä tulee 5gr suolaa.
Menee ihan yli. Tämä on myös syy miksi tämä kansan ihmiset näyttävät tynnyreiltä.
Tee leipä itse, osta maustamaton lihaköntsä, paista uunissa ja leikkaa siitä siivuja. Juusto nyt ei suolattomana maistu miltään ja sitä taitaa olla vaikea tehdä itse.
Jos haluaa säilyttää terveytensä, silloin on pakko syödä sellaistakin, joka ei maistu niin hyvälle.
Suolasta pääsee eroon loppujen lopuksi nopeasti, jos kunnolla sitä yrittää, makuaisti tottuu loppujen lopuksi nopeasti suolattomaankin ruokaan.
Ja sama rasvan kanssa, aluksi tuntui ettei mistään tule mitään kun vähensi rajusti rasvankäyttöä, mutta niin vaan siihen tottui,
Itse sain pelkällä ruokavaliolla kolestreolin normaalin arvoon, onneksi en ottanut siihen lääkitys vaikka lääkäri sitä sitä tiukasti ehdottelikin. Päätin tehdä ruokaremontin, enkä alussa olisi uskonnut että pystyn siihen, mutta pystyin.
Sairaus on melkoinen kirittäjä ruokavalion muutokseen.
Vierailija kirjoitti:
Usvametsä kirjoitti:
Kokeile ostaa vähemmän suolaa sisältäviä leipiä. Ja valikoi juustoista ja kinkuista sydänmerkittyjä tuotteita. Ainakin Valiolla on vähemmän suolaa sisältäviä juustoja.
Ne sydänmerkityt on syömäkelvottomia. Oletko koskaan lukenut niiden ainesosaluetteloa?
Leikkeleessä: Suomalainen broilerinfilee (94 %), vesi, perunatärkkelys, jodioitu suola, luontainen aromi, mineraalisuola, hapettumisenestoaine.
Juustossa: pastöroitu maito, suola, maitomineraalisuola, hapate.
Tällaiset on tällä hetkellä jääkaapissa.
Vierailija kirjoitti:
Jos haluaa säilyttää terveytensä, silloin on pakko syödä sellaistakin, joka ei maistu niin hyvälle.
Suolasta pääsee eroon loppujen lopuksi nopeasti, jos kunnolla sitä yrittää, makuaisti tottuu loppujen lopuksi nopeasti suolattomaankin ruokaan.
Ja sama rasvan kanssa, aluksi tuntui ettei mistään tule mitään kun vähensi rajusti rasvankäyttöä, mutta niin vaan siihen tottui,
Itse sain pelkällä ruokavaliolla kolestreolin normaalin arvoon, onneksi en ottanut siihen lääkitys vaikka lääkäri sitä sitä tiukasti ehdottelikin. Päätin tehdä ruokaremontin, enkä alussa olisi uskonnut että pystyn siihen, mutta pystyin.
Sairaus on melkoinen kirittäjä ruokavalion muutokseen.
Ns. normaalia kolesterolia ei ole, on vain määritellyt viitearvot. Eikä "korkea kolesteroli" ole mikään sairaus.
Suola ja rasva ovat muuten välttämättömiä aineita elimistön toiminnalle.
Saman huomannut, esim. Oltermanni aivan tönkkösuolattua,
Useat tuotteet jää kauppaan tuon vuoksi
Itse on ruoka tehtävä jos haluaa päästä suositukseen alle 5g/päivä. Kuitujahdissa pitää valita leipä jossa on kuitua 10-kertaisesti suolaan verrattuna. Suolan määrä pitää suhteuttaa energiaan. Emmentalissa suolaa on kohtuullisesti. Toinen mörkö on sokeri. Valmisteita ostamalla suositus paukkuu moninkertaisesti.
Juusto ja kinkkuleivän päälle myös jotain raikasta: paprikaa, kurkkua, kesäkurpitsaa, viinirypäleitä. Ei maistu niin suolaiselle.
Vaihda levitteet vähäsuolaisiin. Meillä teini vaati vähäsuolaista Oivariinia, kititisin vastaan, mutta ostin kuitenkin. Toisella maistokerralla maistui jo ihan hyvältä ja nyt syön mieluummin sitä kuin normaalisuolaista.
Juustot ovat todella suolaisia. Sen huomaa kun tauon jälkeen maistaa palan. On jäänyt nyt juuston syönti lähes kokonaan. Leikkeleet jääneet jo ajat sitten pois. Ruisleipä on vielä haasteena, kun se kuidun takia olisi niin erinomaista.
Jos tykkää emmental-tyyppisen juuston mausta, niin se on vähäsuolaisempi juusto moneen käyttöön. Itse olen siirtynyt tähän, koska kaikkien muiden juustojen suolaisuus alkoi tökkimään.
Kieltä särkee, ei kieli. Eniten ahdistaa sinun huono suomen kielen taitosi :(