Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Leivistä, juustoista, kinkuista tullut syömäkelvottomia suolan takia.

Vierailija
15.04.2020 |

Miksi nykyään kaikkeen lisätään noin paljon suolaa?? Turvottaa ja kieli särkee. Oletteko muut huomanneet?

En näitä kauheasti syö. Kamalan vaikeaksi menee kun kaikkea pitää nykyään välttää.

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
15.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kieltä särkee, ei kieli. Eniten ahdistaa sinun huono suomen kielen taitosi :(

Vierailija
2/20 |
15.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kultaseni, kinkkuvalmisteita ei nyt kerta kaikkiaan voi valmistaa vähäsuolaisena. Niitä ei silloin söisi kukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
15.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onkohan sulla joku sairaus?

Vierailija
4/20 |
15.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leipä ei Suomessa maistu miltään kun suolausta on vähennetty. Virossa leipä maistuu samalle kuin Suomessa aikoinaan. Kyllä ap: lla on joku vika makuaistissa.

5/20 |
15.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeile ostaa vähemmän suolaa sisältäviä leipiä.  Ja valikoi juustoista ja kinkuista sydänmerkittyjä tuotteita. Ainakin Valiolla on vähemmän suolaa sisältäviä juustoja. 

Vierailija
6/20 |
15.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta ValSa juustoa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
15.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Usvametsä kirjoitti:

Kokeile ostaa vähemmän suolaa sisältäviä leipiä.  Ja valikoi juustoista ja kinkuista sydänmerkittyjä tuotteita. Ainakin Valiolla on vähemmän suolaa sisältäviä juustoja. 

Ne sydänmerkityt on syömäkelvottomia. Oletko koskaan lukenut niiden ainesosaluetteloa?

Vierailija
8/20 |
15.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Majoneesissa 1,6gr suolaa per 100gramma. Laskin että voileivästä tulee 5gr suolaa.

Menee ihan yli. Tämä on myös syy miksi tämä kansan ihmiset näyttävät tynnyreiltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
15.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee leipä itse, osta maustamaton lihaköntsä, paista uunissa ja leikkaa siitä siivuja. Juusto nyt ei suolattomana maistu miltään ja sitä taitaa olla vaikea tehdä itse.

Vierailija
10/20 |
15.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos haluaa säilyttää terveytensä, silloin on pakko syödä sellaistakin, joka ei maistu niin hyvälle.

Suolasta pääsee eroon loppujen lopuksi nopeasti,  jos kunnolla sitä yrittää, makuaisti tottuu loppujen lopuksi nopeasti suolattomaankin ruokaan. 

Ja sama rasvan kanssa, aluksi tuntui ettei mistään tule mitään kun vähensi rajusti rasvankäyttöä, mutta niin vaan siihen tottui,

Itse sain pelkällä ruokavaliolla kolestreolin normaalin arvoon, onneksi en ottanut siihen lääkitys vaikka lääkäri sitä sitä tiukasti ehdottelikin. Päätin tehdä ruokaremontin, enkä alussa olisi uskonnut että pystyn siihen, mutta pystyin.

Sairaus on melkoinen kirittäjä ruokavalion muutokseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
11/20 |
15.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

 

Vierailija kirjoitti:

Usvametsä kirjoitti:

Kokeile ostaa vähemmän suolaa sisältäviä leipiä.  Ja valikoi juustoista ja kinkuista sydänmerkittyjä tuotteita. Ainakin Valiolla on vähemmän suolaa sisältäviä juustoja. 

Ne sydänmerkityt on syömäkelvottomia. Oletko koskaan lukenut niiden ainesosaluetteloa?

Leikkeleessä: Suomalainen broilerinfilee (94 %), vesi, perunatärkkelys, jodioitu suola, luontainen aromi, mineraalisuola, hapettumisenestoaine.

Juustossa: pastöroitu maito, suola, maitomineraalisuola, hapate.

Tällaiset on tällä hetkellä jääkaapissa. 

Vierailija
12/20 |
15.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitten älä syö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
15.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos haluaa säilyttää terveytensä, silloin on pakko syödä sellaistakin, joka ei maistu niin hyvälle.

Suolasta pääsee eroon loppujen lopuksi nopeasti,  jos kunnolla sitä yrittää, makuaisti tottuu loppujen lopuksi nopeasti suolattomaankin ruokaan. 

Ja sama rasvan kanssa, aluksi tuntui ettei mistään tule mitään kun vähensi rajusti rasvankäyttöä, mutta niin vaan siihen tottui,

Itse sain pelkällä ruokavaliolla kolestreolin normaalin arvoon, onneksi en ottanut siihen lääkitys vaikka lääkäri sitä sitä tiukasti ehdottelikin. Päätin tehdä ruokaremontin, enkä alussa olisi uskonnut että pystyn siihen, mutta pystyin.

Sairaus on melkoinen kirittäjä ruokavalion muutokseen.

Ns. normaalia kolesterolia ei ole, on vain määritellyt viitearvot. Eikä "korkea kolesteroli" ole mikään sairaus.

Suola ja rasva ovat muuten välttämättömiä aineita elimistön toiminnalle.

Vierailija
14/20 |
15.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saman huomannut, esim. Oltermanni aivan tönkkösuolattua,

Useat tuotteet jää kauppaan tuon vuoksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
15.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan hyvin pärjää ilman.

Vierailija
16/20 |
15.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse on ruoka tehtävä jos haluaa päästä suositukseen alle 5g/päivä. Kuitujahdissa pitää valita leipä jossa on kuitua 10-kertaisesti suolaan verrattuna. Suolan määrä pitää suhteuttaa energiaan. Emmentalissa suolaa on kohtuullisesti. Toinen mörkö on sokeri. Valmisteita ostamalla suositus paukkuu moninkertaisesti.

Vierailija
17/20 |
15.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juusto ja kinkkuleivän päälle myös jotain raikasta: paprikaa, kurkkua, kesäkurpitsaa, viinirypäleitä. Ei maistu niin suolaiselle.

Vierailija
18/20 |
15.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaihda levitteet vähäsuolaisiin. Meillä teini vaati vähäsuolaista Oivariinia, kititisin vastaan, mutta ostin kuitenkin. Toisella maistokerralla maistui jo ihan hyvältä ja nyt syön mieluummin sitä kuin normaalisuolaista.

Vierailija
19/20 |
15.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juustot ovat todella suolaisia. Sen huomaa kun tauon jälkeen maistaa palan. On jäänyt nyt juuston syönti lähes kokonaan. Leikkeleet jääneet jo ajat sitten pois. Ruisleipä on vielä haasteena, kun se kuidun takia olisi niin erinomaista.

Vierailija
20/20 |
15.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos tykkää emmental-tyyppisen juuston mausta, niin se on vähäsuolaisempi juusto moneen käyttöön. Itse olen siirtynyt tähän, koska kaikkien muiden juustojen suolaisuus alkoi tökkimään.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi neljä yhdeksän