Kuinka ennenvanhaan valmistettiin ranskalaiset perunat nuotiolla?
Kommentit (22)
Nuotioita pitää olla kaksi ja ehdottomasti käytettävä maskia käryjen takia
Varmaan samoin kuin miten ne valmistettaisiin nykyisinkin nuotiolla.
Vain rosamundaranskalaisten valmistus kokoissa oli sallittua, ja vain juhannuksena herkuteltiin. Venetsialaisina käristettiin hampurilaisia.
Nuotioranut jauhenlihan kanssa Porvoossa on tulevan juhannuksen kohokohta koronakotoilun jälkeen.
Samoin kuin ketsuppi hölskypallossa.
Yritin tilata mäkkäristä nuotioranskalaisia, olivat loppu. Majoneesia olisi kuulemma ollut, no otin pelkkää vettä. Tuskin mäkkärin roskiksen vieressä takapihanuotiossa edes olisi ollut ranskanperunasavuaromiesanssia. No ens kerralla heseen.
ap
Parhaat ranut saa kfc:ltä, muista leikata maskiin pillireikä ranuille.
Ranskassa perunat laitettiin öljykeittimeen joka heitettiin nuotioon ja illalla haettiin pois. Kyllä siinä meni monta keitintä, mutta kyllä oli hyvääkin. Oli siinä ja tässä annettiinko niitä naapureille jotka kieli pitkällä odottivat rasvapotaattia.
Ennen vanhaan perunat syötiin kokonaisina. Ei mitään kypsytystä tai kuorimista. Mitä multaisempi peruna, sitä paremmat ravintoarvot, hiilareita laskiessa ne perunat nielaistiin kokonaisina.
Niinkuin kaikki mättö nuotiolla: Öljyä ja mausteita ja folioon käärittynä notskiin.
No Pierre ja Jean-Claude siihen tirisemään vartaassa.
Ja miten popcorn? Oliko kansia nuotioastioissa? Nehän poksui ja hyppi minne sattuu, suurin osa nuotioon...
Niinpä niin. Mutta ehkä tykkäsivät enemmän esim. perunasalaatista? Vai oliko perunasalaatti ja nakit vain uudenvuodenaaton perinne jo silloin?
Eikö olekin harmillista, kun kaikki Suomen riisipellot jäivät rajan taa, eikä karjalanpiirakoihin saa enää kotimaista riisiä.
Jos valmistat niitä nuotiolla nyt, niin samalla tavalla lienee valmistivat myös "ennenvanhaan". Jaa toki reseptisi nuotioranskalaisista meille muillekin.
Kastettiin suikaloidut perunatikut yksitellen rasvaan ja grillattiin tikun päässä kolmisen tuntia