Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko muita äitejä, jotka eivät osaa laittaa mitään ruokaa??? Olenko ainoa

Vierailija
22.05.2008 |

joka onnistuu tekemään aina paskan makuista safkaa? Eilen tein kalakeiton ja heitin omani roskikseen, en voinut syödä. Lapset söivät vähäsen ennen kuin huomasivat että on PAHAA. tEIN MAKAROONIA JA JAUHELIHAA (LUULISI ETTEI TUOTA SAA epäonnistumaan) mutta tuli niin pahaa etten itse söisi. Ja lapset eivät ole kovin innokkaasti sitä syömässä vaan joud heittämään taas roskikseen. Nyt olisi kanasuikaleita jääkaapissa ja mietin miten saisin siitä nyt sitten maistuvan illallisen lapsilleni??

Ääk! Pitäisi mennä jonnekin kokki kurssille. Ennen lapseien en todellakaan tehnyt mitään ruokia. Söin aina ulkona ja töissä.

t. kokki helvetistä

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
22.05.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mies tekee meillä pääsääntöisesti ruoan. Itse syön edellisen illan ruoan jämät lounaaksi. Pakkasessa on miehen tekemää ruokaa valmiina niiksi päiviksi, kun hän ei ehdi kotiin laittamaan ruokaa. Kohta 14 vuotta täyttävä poikamme osaa myös kokata. Mutta jos ruoan laitto jää minulle, ostan joko kaupan palvelutiskiltä tai eineslaareista jotain valmista, syödään salaattia (niitä osaan tehdä) ja leipää tai yritän epätoivoisesti tehdä ruokaa ja yleensä joudun heittämään sen pois ja tilaamaan pitsat. En käsitä, miten kokkaaminen voi olla niin vaikeaa.

Vierailija
2/18 |
22.05.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

kyllä sinä opit vielä kokkaamaan:) kanasuikaleista saat herkullisen ruuan esim näin:

paistat suikaleet pannulla, lisäät ruokakermaa ja vaikka jotain creme bonjour tuorejuustoa ja keität muutaman minuutin, voit laittaa maustamiseen yhden-kaksi valkosipulin kynttä , vähän suolaa ja pippuria. lisäksi keität riisiä tai pastaa. ei voi epäonnistua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
22.05.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis maustatko sä vain kummallisesti/liian vähän/liikaa, vai puuttuuko sulta ihan perustietämystä, niin ettet esim osaa ruskistaa oikeaoppisesti jauhelihaa tai keittää pastaa?



Mieti mikä sun ongelma on, ja rupea johdonmukaisesti etsimään niihin opastusta kirjoista, netistä, tutuilta ja vaikka telkkarista!

Vierailija
4/18 |
22.05.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytä siis lähes kaikkeen mitä teet (keittoihin ja kastikkeisiin) ruokakermaa ja/tai sulatejuustoa. Eiköhän ala sapuskat maistua!



Voit myös panna melkein ruokaan kuin ruokaan puoli teelusikallista mustaapippuria, suolaa ja valkosipulijauhetta sekä pastaruokiin vielä ruokalusikallisen oreganoa. Sitten on maustamispuolikin hoidettu : )

Vierailija
5/18 |
22.05.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ota avuksi joku Pirkka tai Yhteishyvän -lehden ruokaohje, tee täsmälleen ohjeen mukaan, on varmasti maku kohdallaan.

Myös martat järjestää jotain kokkauskursseja, ehkä voisit pyytää ystäviltäsi tai joltain sukulaiselta apua ja opastusta.

Vierailija
6/18 |
22.05.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskistat kanat ja sipulia pannulla. Lisäksi voit laittaa ananasta, pakastevihanneksia, paprikaa, kesäkurpitsaa tms.



Samalla laitat pastaa kattilaan kiehumaan. Sitten vaan yhdistät kypsän pastan kanamössöön, ja lisäät esim. Ruoka5:sta tai ruokakermaa. Mausteiksi käy suola, mustapippuri, broilerimauste, curry, paprikajauhe jne.jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
22.05.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

niin löydät ohjeita ja paljon



Valiolla on hyviä ohjeita joita suosittelen.





Miten kukaan peruskoulun käynyt ei ole koskaan tehnyt mitään ruokaa? Kotitaloustunnit on kaikille. Lisäksi kysyn miksi et lapsuudenkodissasi opetellut tekemään ruokaa?



Mielestäni ruoan pilalle saa sellainen "kokki" joka on haluton opettelemaan. Maailma on väärällään keittokirjoja ja kaupoissa on ohjeita saatavilla ja tuotteiden pakkauksissakin on ohjeita.



Netti on oiva väline hakea reseptkiikkaa.



Ota ihmeessä itseäsi niskasta kiinni ja opettele, toimi annettujen ohjeiden mukaan.

Vierailija
8/18 |
22.05.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

laitan kerman tilalle jotain kevyt rasvavalmistetta jossa rasvaa 3% ja juuston tilalle jotain violan 2% paskaa. Ja roskikseen menee

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
22.05.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt lähtisin niistä seuraavasti liikkeelle.



Laitat paistinpannuun ölyjä siihen mausteita. Curry, kurkuma, chili, paprika..... kypsennät mausteita hetken öljyssä sitten vasta lisäät ne suikaleet. Paistat niitä sen aikaa, että ruskistuvat.



Sitten kun ne on ruskistunut voit tehdä semmoisen tempun, että lisäät sekaan pikkasen öljyä tai voita jos on (hui kauhistus) sitten perään vehnäjauhoja pyörittelet niitä kaikkia pannulla niin, että jauhotkin hieman kypsyy älä kuitenkaan ala paahtamaan niitä jauhoja. Sitten perään vettä laita aluksi vaikka 2 dl sekoita hyvin ettei jää paakkuja pikku hiljaa lisäät vettä kunnes sinulla on kastike jossa ne broilerit on.



Kastikkeen maustamisesta voit heittää sekaan vaikka jonkun kanaliemikuution (kohta tulee kiviä päähän kun moista moskaa ehdotan) se on aika helppo vaihtoehto jos ei ole kauheasti kokemusta. Jos tuntuu liian suolaiselta lisää vettä ja anna kastikkeen kiehua hiljakseen niin turhat vedet haihtuu pois.



Toi on oikeasti helppo tapa saada hyvää ruokaa joka kelpaa lapsillekkin.

Vierailija
10/18 |
22.05.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se pitää meinaan kokata IHAN KYPSÄKSI ja siinä menee kauemmin kuin vain "pari minuuttia"!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
22.05.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos onnistuttiin olemaan samassa ryhmässä jonkun hottis pojan kaa. Silloin ei mitkään jauhelihakastikkeet kiinnostaneet. Niin, ja taisin olla aika hoikassa kunnossa, joten ruoka oli "pahaa".

Lapsuuden kodissani oli kodinhoitaja, joka teki ruokaa. Lapset eivät leikkineet keittiössä, pullantuoksuista äippää ei ollut.

ap

Vierailija
12/18 |
22.05.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

muksujen kanssa ulos leikkimään.

t. ap eli bibi08

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
22.05.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ensinnäkin määrät mausteista puuttuvat. Toiseksi jauhojen lisäys ei aina olel niin helppoa.



Ja viimeiseksi jos sen lisätyn veden keittää pois on taas suolainen kastike.





Minä paiskaisin kuumalle pannulle broilerinsuikaleet, vähän ruskistaisin ja perään purkillisen valmiiksi maustettua tuorejuustoa, jotain violaa tai bounjouria, mitä näitä on! Sitten vaan keittelen kypsäksi, jos tuntuu että kastike vallan häviää voi laittaa vettä jatkoksi.

Vierailija
14/18 |
22.05.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tai sitten googleta esim. "broileririsotto tl" tai broilerin filesuikaleita tl"



Pirkan sivuilta löytyy kivoja ohjeita. Esim naperoreseptit (linkki) on helppotekoisi ja lapsille maistuvia.



http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/hakutulokset/?sc%5B12%5D%5B60%5D…



Tässä yksi esimerkki:



KARRI KANAN PERUNALAATIKKO, NAPERO

(5 annosta)



1 rs (n. 300 g) Pirkka marinoimattomia broilerin fileesuikaleita

2 rkl öljyä

2 tl Pirkka-currya

1 ps (400 g) Pirkka-peruna-purjosekoitusta

1 1/2 tl Pirkka-oreganoa

mustapippurirouhetta

(3/4 tl suolaa)



Munamaito:

1 dl maitoa

1 tlk (2 dl) Pirkka-kasvirasvasekoitetta

2 munaa



Pinnalle:

10 kirsikkatomaattia



Kuumenna öljy paistokasarissa. Siirrä kasari pois pieneksi hetkeksi levyltä ja lisää curry. Sekoita ja lisää puolet broilerisuikaleista. Ruskista suikaleet ja siirrä lautaselle. Ruskista loput suikaleet samoin. Kaada voideltuun vuokaan puolet peruna-purjosuikaleista ja kaikki broilerisuikaleet. Ripottele pinnalle oregano, mustapippurirouhetta ja halutessasi suolaa. Lisää loput peruna-purjosuikaleet. Sekoita keskenään maito, kasvirasvasekoite ja munat. Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle kirsikkatomaatit. Kypsennä vuokaa 200 asteessa noin 50 minuuttia. Tarjoa lisänä salaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
22.05.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

minkälaista pitää rasvan olla kun siihen laitetaan paistumaan jotain, kauanko m,ikäkin paistuu, kypseneekö peruna vai purjo hitaammin jne..



kokkikurssi-alkeet voisi olla hyvä idea.

Vierailija
16/18 |
22.05.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muksu on kaksivuotias, ja meillä syödään kaupan eineksiä (maksalaatikko, pinaattiletut...) ja sitten ihan leipää. Poika syö tarhassa hyvät pöperöt joten kokkailua harrastetaan lähestulkoon vaan viikonloppuisin. Silloin on kanawokkia tai jauhelihapöperöä, joskus makaronilaatikkoa. Kaikki kermasörsselit menee tosiaan pieeleen, enkä kyllä innostu mistään kermaruoista muutenkaan...

Vierailija
17/18 |
22.05.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta vaikka puolivalmiita juttuja, esim. teet pastakastikkeen niin että paistat jauhelihan ja heität paistetun lihan sekaan valmistomaattikastikepurkin esim. Raguletto. Ei voi mennä pieleen, ei oikeasti mitenkään, oma 5-vuotiaskin osaisi varmaan tehdä sen ruuan.



Maistatko ruokaa valmistuksen aikana? En myöskään ymmärrä miten joku keitto voi mennä pilalle, kun sitähän voi maistella vähän väliä ja maustaa maun mukaan. Lihapulliinkin löytyy resepti ja voi tehdä puolivalmiina, esim. valmis ranskalainen sipulikeittopussi raan jauhelihan sekaan ja uuniin. Keität perunat. Ei voi olla vaikeaa. Perusruoka on helppoa tehdä, en ihan oikeasti ymmärrä miten voi mennä pieleen vaikken minäkään mikään gurmeekokki ole.

Vierailija
18/18 |
22.05.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo en mäkään söisi vedenmakuista kalaa tai pannun makuista jauhelihaa! Ei se lapsenkaan suu tuohesta ole.

Yrttejä, pippureita, karreja...KÄYTÄ MIELIKUVITUSTA!

Sitäpaitsi ihan makaronipussin kyljessä esim. on makaronilaatikon seikkaperäinen ohje.



Mun mielestä perustaidot ruoanlaittamisesta kuuluu YLEISSIVISTYKSEEN.

Karmeeta, jos kasvava lapsi saa vain "tehtaan tätien" tekemää mautonta ja ravinneköyhää avaruusruoka-einestä!!



HÄPEISITTE, AVUTTOMAT!