Miten tehdä juhlava leivonnainen, esim. täytekakku ilman kädentaitoja?
Mä olen loistava leipuri muuten, maku tulee aina parempi kuin mistään leipomosta ostetussa, mutta en osaa koristella. Nyt ei toki voi juhlia pitää, mutta harjoittelisin valmiiksi kotiporukalle. Eli millaisella koristelulla voisi "huijata"?
Kommentit (27)
Levitä kermavaahtoa kakun päälle, jätä reunat rouheiksi. Päälle suklaapaloja, raastettua suklaata, suklaanamupalloja yms ja esim. puolikkaita mansikoita.
Vierailija kirjoitti:
Etsi vaikka Youtubesta kakun koristeluvinkkejä.
Oma vinkkini on, että älä yritä tehdä mitään pikkutarkkaa tai symmetristä. Kokoa kakun päälle runsas, eläväinen keko värikkäitä hedelmiä ja marjoja. Laita niiden lomaan mintun tai sitruunamelissan lehtiä.
Toinen vaihtoehto on pitäytyä hyvin yksinkertaisessa tyylissä. Vain kuorrute ja jokin pieni koriste, vaikkapa valmiina ostettu marsipaaniruusu tms.
Tuo yksinkertainen on vaikeampi kädettömän saada siistiksi ja juhlavan tyylikkääksi. Itse suosin tuota runsautta.
Maku on tärkein! Se, että osaat leipoa on jo 99% suorituksesta minun mielestäni :)
Kermavaahto on hyvä ja helppo ja herkullinen päällyste (voittaa ällöt voikreemit ja sokerimassat mennen tullen). Rahkaa lisäämällä saat kestävämmän ja raikkaamman vaahdon.
Hienostella voi helposti vaikka pursottimella. Hanki yksi isohko tähtiterä ja töräyttele sillä kerma kakun sivuihin. Harjoitus tekee mestarin, joten kokeile ja hassuttele, siten löytyy oma tyyli. Päälle sitten vaikka rouhittua suklaata tai pilkottuja mansikoita/muita marjoja/hedelmiä.
Vierailija kirjoitti:
Levitä kermavaahtoa kakun päälle, jätä reunat rouheiksi. Päälle suklaapaloja, raastettua suklaata, suklaanamupalloja yms ja esim. puolikkaita mansikoita.
Järjestätkö lastenjuhlia vuonna 1979?
Mascarponea kermavaahtoon niin pysyy jämäkästi ja maistuu paremmalle kuin rahka. Sivut tasaiseksi ja päälle peitteeksi marjoja ja vaikka kinuskikastikeraitoja.
Koristelu on tosissaan välineurheilua. Sain joululahjaksi tyllasetin, ja kakkujen kauneus otti valtavia harppauksia eteenpäin.
Onko jalantaitoja? Tee juhlava leivonnainen jaloillasi!
Vierailija kirjoitti:
Koristelu on tosissaan välineurheilua. Sain joululahjaksi tyllasetin, ja kakkujen kauneus otti valtavia harppauksia eteenpäin.
Ja kestävyyslaji myös, ainakin pursottamista harjoitellessa!
-eri
Hahhah, itse en ole onnistunut näkemään näitä kermavaahto ja suklaarouhe -koristeluja sen jälkeen, kun isovanhempani kuolivat.
Kyseessä on tosiaan aikuisten juhlat, sitten kun ne voi pitää. Pappa niin kovin toivoo mun leipomaa kakkua. 70-luvun hedelmäkakku olisi helpoin, mutta ei taida ihmiset sellaisista oikein perustaa. ap.
Vierailija kirjoitti:
Hahhah, itse en ole onnistunut näkemään näitä kermavaahto ja suklaarouhe -koristeluja sen jälkeen, kun isovanhempani kuolivat.
Tervetuloa meille. Oman miehen mielestä suklaaruohe on kaikkein parhain kakunpäällyste. Joskus jopa otan miehen toiveen huomioon.
Vierailija kirjoitti:
Kyseessä on tosiaan aikuisten juhlat, sitten kun ne voi pitää. Pappa niin kovin toivoo mun leipomaa kakkua. 70-luvun hedelmäkakku olisi helpoin, mutta ei taida ihmiset sellaisista oikein perustaa. ap.
Voivat jo ehkä arvostaakin, nyt on kuitenkin varsin pitkään ollut vallalla ihan muut trendit kakkujen saralla, niin vieraat saattaisivat pitkästä aikaa jopa arvostaakin sellaista "vanhanaikaista" kakkua.
Suklaakuorrute, sellainen reunojen yli huolettomasti valuva on kaikkein helpoin. Jos jokin kauneusvirhe pintaan tulee niin siihen voi laittaa vaikka pienen suklaamunan tai marjarykelmän.
Jos kerran vanhoille ihmisille teet, niin sittenhän sopii se joidenkin mielestä vanha tyyli. Lusikalla levitetty kermavaahto ja päällystetään vielä valkosuklaaraasteella.
Mutta jos sinulla on pursotin, niin perinteinen mansikkakakkukoristelu on todella helppo. Reunoihin viivat kermavaahtoa ja päälle mansikat.
Joo, voi se 70-luvun tyyli olla joidenkin mielestä hyvä eikä siinä mitään. Mutta eikö ole aika selvää, että sitä ei tarvitse kenellekään erikseen neuvoa.
Tänne tullaan kertomaan tärkeänä, että laita kermavaahtoa ja suklaarouhetta. Vähän samanlainen vinkki tuli eilen ketjuun, jossa ap kertoi tarkasti kropastaan ja kysyi uusia ideoita pukeutumiseen. Joku vastasi, että farkut ja pusero. Okei, mahtava idea, ei varmaan ole tullut ap:lle mieleenkään.
Itse ainakin ap:na toivoisin ihan oikeita uusia ideoita.
Vierailija kirjoitti:
Joo, voi se 70-luvun tyyli olla joidenkin mielestä hyvä eikä siinä mitään. Mutta eikö ole aika selvää, että sitä ei tarvitse kenellekään erikseen neuvoa.
Tänne tullaan kertomaan tärkeänä, että laita kermavaahtoa ja suklaarouhetta. Vähän samanlainen vinkki tuli eilen ketjuun, jossa ap kertoi tarkasti kropastaan ja kysyi uusia ideoita pukeutumiseen. Joku vastasi, että farkut ja pusero. Okei, mahtava idea, ei varmaan ole tullut ap:lle mieleenkään.
Itse ainakin ap:na toivoisin ihan oikeita uusia ideoita.
Jep. Juustokakku on yllättävän helppo ja sen varmaan sitten teen, mutta pappa itse ei tykkää.
Mokapalat ovat av-mammalle juhlaa...!
Työkaveri teki suklaakakun, jonka päällä oli valkosuklaarouhetta ja murskattuja pakastekuivattuja vadelmia. Simppeli, kaunis ja herkullinen. Otin heti käyttöön.
Etsi vaikka Youtubesta kakun koristeluvinkkejä.
Oma vinkkini on, että älä yritä tehdä mitään pikkutarkkaa tai symmetristä. Kokoa kakun päälle runsas, eläväinen keko värikkäitä hedelmiä ja marjoja. Laita niiden lomaan mintun tai sitruunamelissan lehtiä.
Toinen vaihtoehto on pitäytyä hyvin yksinkertaisessa tyylissä. Vain kuorrute ja jokin pieni koriste, vaikkapa valmiina ostettu marsipaaniruusu tms.