Laitatko perunat kylmäänveteen vai kiehuvaan
Kommentit (10)
Keitän usein veden vedenkeittimellä ja lisään kiehuvan veden kattilaan.
Aina kiehuvaan. Mulla muuten kesti pitkään, ennen kuin tajusin että perunat nousevat pintaan kun ovat kypsiä. Sitä ennen sorkin yleensä kuoret hajalle kokeilemalla veitsellä.
Uudet perunat laitetaan kylmään veteen, ns. vanhat laitetaan kylmään. Suolaa voi laittaa uusia keitettäessä etteivät hajoa kovin helposti.
Uudet perunat kiehuvaan veteen, näillä vanhoilla perunoilla ei ole väliä kuinka tekee.
Ritilällä minä keitän potut, puikulat ja jotkut muutkin hajoaa helposti.
IrjaT kirjoitti:
Uudet perunat laitetaan kylmään veteen, ns. vanhat laitetaan kylmään. Suolaa voi laittaa uusia keitettäessä etteivät hajoa kovin helposti.
Hups, meillä on eri tapa keittää uusia perunoita, mummo sanoi että kiehuvaan veteen uudet perunat.
Ja minä laitan aina hyvin pestyt perunat ensin kattilaan, hanasta kylmä vesi päälle ja sitten levylle kiehumaan. Hyviä on tullut joka kerta.
Vanhat perunat (varastossa olleet) kylmään veteen, uudet perunat kiehuvaan.
Tämä mies tietää miten perunat valmistetaan:
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/keittiomestari-pekka-terava-…
Kannattaa uskoa.
En keitä perunoita, paitsi jos teen keittoa. Silloin laitan veden liedelle ja lisään sinne tavaraa sitä mukaa kun ehdin pilkkoa. Eli jotain kylmän ja kiehuvan väliltä.