Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kokemuksia induktioliesistä

Vierailija
11.04.2020 |

Ajattelin käyttää pakollisen kotonaolon hyväkseni ja tilata induktiolieden 23 vuotta vanhan valurautalieden tilalle. Sitä varten kysyisin kokemuksia erimerkkisistä induktioliesistä.

Eniten minua kiinnostaisi Electroluxin malli (60 cm leveä), koska siinä levyjä voi säätää perinteisillä pyöreillä säätimillä useimpien mallien tarjoamien pelkkien hipaisunäppäimien sijaan. Tässä mallissa kuitenkin suurimman "levyn" halkaisija on 21 cm, kun nykyisessä valurautaliedessäni se on 23 cm. Onko tällä käytännön merkitystä? Lämpiääkö paistinpannun reunat myös keittoalueen ulkopuolella? En haluaisi vaihtaa pienempään paistinpannuun (nykyinen käy myös induktioliedelle).

Kaikki muutkin kokemukset otan mielelläni vastaan. Tiedän kyllä, että kaikki keittoastiat eivät käy induktioliedelle, mutta omistani lähes kaikki käyvät.

Kommentit (76)

Vierailija
1/76 |
11.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko jotain käytännön eroa siinä, onko lieden merkki esim. Bosch, Electrolux vai Siemens?

Vierailija
2/76 |
11.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on AEG:n induktioliesi ja suurin "levyn" halkaisija on noin 22 cm. Isoin kasaripannu, joka meiltä löytyy on halkaisijaltaan n. 24 cm ja hyvin sillä saa ruoan valmistettua. Hipaisunappulat löytyy ja ne ovat mielestäni olleet ihan hyvät. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/76 |
11.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hipaisukosketussysteemi on mielestäni paljon kätevämpi kuin mikään! Helppo myös pitää puhtaana tuo liesi. Kaikenkokoiset pannut ja kattilat lämpenee tasaisesti ja nopeus verrattuna entiseen peruslieteen on ihan mieletön plussa. 

Vierailija
4/76 |
11.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on ollut jo kolme vuotta Electroluxin nappuloilla oleva liesi ja olen siihen ollut kyllä 100% tyytyväinen. Suurin paistoalue on 22cm ja siihen käy hyvin 28 senttinen paistinpannu. Niin ja säätönappulat on sisäänpainettavat.

Vierailija
5/76 |
11.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse ajattelen, että jos haluaa esim. säätää tehon kuutoselle, on paljon hitaampaa painaa hipaisunäppäintä kuusi kertaa kuin kääntää pyöryläsäädin oikeaan asentoon. Lisäksi epäilen, että hipaisunäppäimet menevät paljon helpommin epäkuntoon. Toki kun ei ole kokemusta, niin voi olla, että näppäimet toimivat kätevämmin kuin kuvittelen.

ap

Vierailija
6/76 |
11.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten muuten induktiolieden puhtaanapito? Onko se selvästi hankalampaa kuin valurautahellan? Pitääkö liedelle räiskynyt ruoka pyyhkiä heti, jotta se ei jämähtäisi kiinni vai saako sen puhdistettua myöhemminkin? Epäilen, että en saa millään iskostettua mieheeni sitä, että hän pyyhkisi roiskeet välittömästi.

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/76 |
11.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse ajattelen, että jos haluaa esim. säätää tehon kuutoselle, on paljon hitaampaa painaa hipaisunäppäintä kuusi kertaa kuin kääntää pyöryläsäädin oikeaan asentoon. Lisäksi epäilen, että hipaisunäppäimet menevät paljon helpommin epäkuntoon. Toki kun ei ole kokemusta, niin voi olla, että näppäimet toimivat kätevämmin kuin kuvittelen.

ap

Mullakaan ei ole kokemusta hipaisunäppäimistä, mutta itse olen todella tyytyväinen noihin pyöriteltäviin.

Toi Electroluxin omistaja

Vierailija
8/76 |
11.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä oli ennen hipaisukytkimellinen ja nyt mekaaniset säätimet. Tykkään jälkimmäisistä enemmän. Välillä ne hipaisukytkimet ei oikein ottaneet painamista vastaan.

Noissa levyjen koossa olen huomannut sen ongelman, että jos on liian pieni levy, lämpiää kyllä, mutta pistä siinä sitten viereiselle levylle jotain, ei mahdu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/76 |
11.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä ne ylimenevät reunatkin lämpenee, mutta ei yhtä kuumaksi kuin levyllä oleva alue.

Merkeistä ja malleista en osaa sanoa muuta kuin että kaikissa käyttämissäni on ollut hipaisunäppäimet ja ne ovat toimineet hyvin.

Vierailija
10/76 |
11.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse ajattelen, että jos haluaa esim. säätää tehon kuutoselle, on paljon hitaampaa painaa hipaisunäppäintä kuusi kertaa kuin kääntää pyöryläsäädin oikeaan asentoon. Lisäksi epäilen, että hipaisunäppäimet menevät paljon helpommin epäkuntoon. Toki kun ei ole kokemusta, niin voi olla, että näppäimet toimivat kätevämmin kuin kuvittelen.

ap

Meillä riittää tasan 1 hipaisu, tosin skaala 14 asti. Helpompi pitää puhtaana kuin vanha.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/76 |
11.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miten muuten induktiolieden puhtaanapito? Onko se selvästi hankalampaa kuin valurautahellan? Pitääkö liedelle räiskynyt ruoka pyyhkiä heti, jotta se ei jämähtäisi kiinni vai saako sen puhdistettua myöhemminkin? Epäilen, että en saa millään iskostettua mieheeni sitä, että hän pyyhkisi roiskeet välittömästi.

ap

Maailman helpoin juttu. Siihen ei pala mikään kiinni, joten myöhemmin pystyy hyvin puhdistamaan. Sitä varten on olemassa hyvät pesuaineeta ja skrapa, millä saa kuivuneen lian mäppärästi irti. Puhtaanapito on humattavasti helpompaa mitä perinteisellä liedellä.

Vierailija
12/76 |
11.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko jotain käytännön eroa siinä, onko lieden merkki esim. Bosch, Electrolux vai Siemens?

Bosch ja siemens on sama laite = tulee samalta valmistajalta samoilta tuotantolinjoilta, elektroluksista ei oikein tiedä onko se lintu vai kala.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/76 |
11.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse koen hipaisunäppäimet aika rasittaviksi. Eivät toimi jos käsi on märkä, jää helposti sormemnjälkiä jne. Seuraavaan otan ehdottomasti ihan perinteiset säätimet mutta induksiosta sinänsä tykkään. Puhdistaminen on samanlaista kuin normaalin keramisen lieden kanssa eli tosi paljon helpompaa kuin valurautalevyt. 

Vierailija
14/76 |
11.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miten muuten induktiolieden puhtaanapito? Onko se selvästi hankalampaa kuin valurautahellan? Pitääkö liedelle räiskynyt ruoka pyyhkiä heti, jotta se ei jämähtäisi kiinni vai saako sen puhdistettua myöhemminkin? Epäilen, että en saa millään iskostettua mieheeni sitä, että hän pyyhkisi roiskeet välittömästi.

ap

Helpoimmalla pääsee kun heti putsaa. Mutta ne keraamisenliedennpuhdistusaineet on aika hyviä ja sitten sillä partakoneenterän sisältävällä lastalla vaan töihin. Sokeripitoinen neste on keraamiselle pinnalle pahinta, mutta harvoin sellaista keittelee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/76 |
11.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miten muuten induktiolieden puhtaanapito? Onko se selvästi hankalampaa kuin valurautahellan? Pitääkö liedelle räiskynyt ruoka pyyhkiä heti, jotta se ei jämähtäisi kiinni vai saako sen puhdistettua myöhemminkin? Epäilen, että en saa millään iskostettua mieheeni sitä, että hän pyyhkisi roiskeet välittömästi.

ap

Maailman helpoin juttu. Siihen ei pala mikään kiinni, joten myöhemmin pystyy hyvin puhdistamaan. Sitä varten on olemassa hyvät pesuaineeta ja skrapa, millä saa kuivuneen lian mäppärästi irti. Puhtaanapito on humattavasti helpompaa mitä perinteisellä liedellä.

Ai kun kivasti kirjoitettu ilman virheitä :(

sama

Vierailija
16/76 |
11.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tää on kyl älyttömän hyvä keksintö 👍

Vierailija
17/76 |
11.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Merkkiä valitessa kannattaa kiinnittää myös uunin ominaisuksiin huomiota, jos siis ihan sellaista lattiamallia olet hommaamassa.

Vierailija
18/76 |
11.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse ajattelen, että jos haluaa esim. säätää tehon kuutoselle, on paljon hitaampaa painaa hipaisunäppäintä kuusi kertaa kuin kääntää pyöryläsäädin oikeaan asentoon. Lisäksi epäilen, että hipaisunäppäimet menevät paljon helpommin epäkuntoon. Toki kun ei ole kokemusta, niin voi olla, että näppäimet toimivat kätevämmin kuin kuvittelen.

ap

Ei sitä hipaisunäppäintä pidä painaa kuusi kertaa vaan kosketaan siihen niin kauan että tulee haluttu numero. Eli kun pitää sormea siinä vähän kauemmin niin "numerot" alkavat vaihtua. Löytyy miinus-näppäin ja plus-näppäin.

Itse tykkään induktioliedessä eniten siitä, että se ei kuumenna kuin sen levykohdan ja kattilan. Levy ei myöskään jää kuumaksi käytön jälkeen.

Lisäksi lieden säädettävyys on nopeaa. Jos ei-induktioliedellä näyttää vaikka pastavesi kiehuvan yli niin toimenpide on ottaa kattila äkkiä pois liedellä tai siirtää vähän sivuun. Induktioliedellä riittää että säätää levyn lämpötilaa alemmas. Levy viilenee välittömästi.

Nopeus on myös induktiolieden ehdoton valtti. Puhtaanapito ei ole vaikeaa.

Vierailija
19/76 |
11.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Obduktio on se paras. Mutta ääni kiertokytkimille. Toimii myös ilman silmälaseja ja jos toimintakyky on vähänkään alentunut. Näkee asennon vaikka on kauempanakin liedestä. Ne voi poimia tiskikoneeseen pesuun.

Vierailija
20/76 |
11.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keittoastian ei ole hyvä olla juurikaan suurempi kuin keittolevyn. Tuossa on hiiliteräspannu, jonka pohja on useita senttejä isompi kuin perinteinen rautalevy ja pannu menee mutkalle jos sitä lämmittää vähänkään liian kuumaksi.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme seitsemän kuusi