VHH noudattavat!
Sitten kun tämä korona-aika on ohi, mitä Helppoja ja nopeita vähähiilarisia naposteltavia tai pieniä haukattavia suosittelette esim. Mökille tai reissuun lähtiessä? Tosiaan napostelu ei karppaukseen kuulu, mutta kyseessä erityistilanteet :)
Kommentit (20)
Pähkinöitä, lehtikaalisipsejä, juustoja.
Sydän- ja verisuonitauteja suoraan Pohjois-Karjalasta. Punaista maitoa, kermaa, voita ja mahdollisimman rasvaisia eväitä. Aivohalvaus on taattu.
Yhdessä facebookin vhh-ryhmässä just näin herkullisen ohjeen fathead-pohjasta tehdyistä pasteijoista! Itse täyttäisin pinaatilla ja fetalla. Aijai, voiskin tehdä tässä joku päivä.
Vierailija kirjoitti:
Sydän- ja verisuonitauteja suoraan Pohjois-Karjalasta. Punaista maitoa, kermaa, voita ja mahdollisimman rasvaisia eväitä. Aivohalvaus on taattu.
Koska 88-vuotias isoisäni tuota ruokavaliota ikänsä nauttineena nyt sen takuuhalvauksensa siis saa?
Miltä vuosisadalta tuo tieto on peräisin? Suomessa " ravitsemustiede" on politiikkaa, kannattaa tutustua oikeisiin tieteellisiin tutkimuksiin. Googlaa saturated fat+ meta analysis. Lue vain tieteellisiä artikkeleita, Hyvä Terveys ei sovellu tähän.
Juustoja, salamia
tai vhh-pizzapaloja
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sydän- ja verisuonitauteja suoraan Pohjois-Karjalasta. Punaista maitoa, kermaa, voita ja mahdollisimman rasvaisia eväitä. Aivohalvaus on taattu.
Koska 88-vuotias isoisäni tuota ruokavaliota ikänsä nauttineena nyt sen takuuhalvauksensa siis saa?
Mistä isoisäsi on kotoisin? Suomessa syötiin pitkälle 1970-80-luvuille asti enimmäkseen leipää ja perunaa, lihaakin toki mutta vain murto-osa siitä mitä nykyään. Eikä ylipaino ollut mikään väestötason ongelma.
Tää ei nyt ole mitään naposteltavaa sinänsä, mutta sämpylöitä! Ja täytteeksi salaatinlehtiä, kurkkua, paprikaa, tomaattia, juustoa, leikkeleitä, keitettyä kananmunaa jne. Ohje on superhelppo, ja näitä syö meillä jopa teinit, jotka on muuten todella nirsoja.
Ohje:
200g tuorejuustoa ja kaksi kananmunaa vatkataan sekaisin niin, että muodostuu tasainen seos. Sekoita keskenään 2tl leivinjauhetta ja 2 rkl psylliumia ja ripaus suolaa. Vatkaa tämä seos muna-tuorejuustoseokseen. Kun nämä on tasaisesti sekaisin, lisää vielä joukkoon 1 dl pofiberiä ja lopuksi 1dl mantelijauhoja. Taikinasta muodostuu kiinteä "pallo", josta sitten joko vedellä kostutetuin käsin tai oliiviöljyyn kostutetuin käsin muotoillaan neljä sämpylää. Laita uuniin 175 astetta noin puoli tuntia.
Tärkeitä pointteja: mantelijauhojen ja pofiberin suhdetta voi muuttaa, kunhan jauhoja on yhteensä 2dl. Mitä enemmän pofiberiä, sen "kovempia" sämpylöitä. Jos laitat pelkkää mantelijauhoa, tuloksena on superpehmeät sämpylät. Itse en ole laittanut koskaan enempää kuin desin pofiberiä, ja tällä määrällä sämpylöiden kiinteys on mun mielestä paras.
Usko tai älä, mutta sillä on merkitystä, missä järjestyksessä aineet laitat. Jos laitat mantelijauhot ensin ja sitten muut kuivat aineet, taikina jää jostain syystä löysäksi. Makuun tämä ei vaikuta, mutta löysemmästä taikinasta ei saa muotoiltua sämpylöitä.
Suosittelen kokeilemaan näitä!
Vierailija kirjoitti:
Tää ei nyt ole mitään naposteltavaa sinänsä, mutta sämpylöitä! Ja täytteeksi salaatinlehtiä, kurkkua, paprikaa, tomaattia, juustoa, leikkeleitä, keitettyä kananmunaa jne. Ohje on superhelppo, ja näitä syö meillä jopa teinit, jotka on muuten todella nirsoja.
Ohje:
200g tuorejuustoa ja kaksi kananmunaa vatkataan sekaisin niin, että muodostuu tasainen seos. Sekoita keskenään 2tl leivinjauhetta ja 2 rkl psylliumia ja ripaus suolaa. Vatkaa tämä seos muna-tuorejuustoseokseen. Kun nämä on tasaisesti sekaisin, lisää vielä joukkoon 1 dl pofiberiä ja lopuksi 1dl mantelijauhoja. Taikinasta muodostuu kiinteä "pallo", josta sitten joko vedellä kostutetuin käsin tai oliiviöljyyn kostutetuin käsin muotoillaan neljä sämpylää. Laita uuniin 175 astetta noin puoli tuntia.Tärkeitä pointteja: mantelijauhojen ja pofiberin suhdetta voi muuttaa, kunhan jauhoja on yhteensä 2dl. Mitä enemmän pofiberiä, sen "kovempia" sämpylöitä. Jos laitat pelkkää mantelijauhoa, tuloksena on superpehmeät sämpylät. Itse en ole laittanut koskaan enempää kuin desin pofiberiä, ja tällä määrällä sämpylöiden kiinteys on mun mielestä paras.
Usko tai älä, mutta sillä on merkitystä, missä järjestyksessä aineet laitat. Jos laitat mantelijauhot ensin ja sitten muut kuivat aineet, taikina jää jostain syystä löysäksi. Makuun tämä ei vaikuta, mutta löysemmästä taikinasta ei saa muotoiltua sämpylöitä.Suosittelen kokeilemaan näitä!
Se unohtui sanoa, että jos jostain syystä taikina tuntuu jäävän löysäksi, sen voi antaa ihan rauhassa seistä 20-30 minuuttia. Tässä ajassa jauhot ehtii vähän turvota ja taikinasta tulee vähän paksumpaa. Kuin kun olen orjallisesti lisännyt mantelijauhot viimeisenä, niin yleensä taikina on heti valmista muotoiltavaksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sydän- ja verisuonitauteja suoraan Pohjois-Karjalasta. Punaista maitoa, kermaa, voita ja mahdollisimman rasvaisia eväitä. Aivohalvaus on taattu.
Koska 88-vuotias isoisäni tuota ruokavaliota ikänsä nauttineena nyt sen takuuhalvauksensa siis saa?
Mistä isoisäsi on kotoisin? Suomessa syötiin pitkälle 1970-80-luvuille asti enimmäkseen leipää ja perunaa, lihaakin toki mutta vain murto-osa siitä mitä nykyään. Eikä ylipaino ollut mikään väestötason ongelma.
Ai. No mitenkäs Pohjois-Karjala sitten niin vauras ja poikkeava maakunta olikaan että siellä niillä kovilla eläinrasvoilla liki kansanmurhaa suoritettiin? Nyt tais seota pasmat sulta.
Googlettakaa lps + saturated fat, jos ette usko, että siitä on haittaa vhhlla, en tiedä yhtään karppaaja, jolla ei olisi noussut veren rasva-arvot safalla, se on oikeasti, eikä leikisti, vaarallista.
Karppaus sujuu parhaiten mufalla, eli oliiviöljyä, avokadoja, macadamioita jne. rasvan lähteenä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sydän- ja verisuonitauteja suoraan Pohjois-Karjalasta. Punaista maitoa, kermaa, voita ja mahdollisimman rasvaisia eväitä. Aivohalvaus on taattu.
Koska 88-vuotias isoisäni tuota ruokavaliota ikänsä nauttineena nyt sen takuuhalvauksensa siis saa?
Mistä isoisäsi on kotoisin? Suomessa syötiin pitkälle 1970-80-luvuille asti enimmäkseen leipää ja perunaa, lihaakin toki mutta vain murto-osa siitä mitä nykyään. Eikä ylipaino ollut mikään väestötason ongelma.
Ai. No mitenkäs Pohjois-Karjala sitten niin vauras ja poikkeava maakunta olikaan että siellä niillä kovilla eläinrasvoilla liki kansanmurhaa suoritettiin? Nyt tais seota pasmat sulta.
Pohjois-Karjalassa käytettiin tolkuttomasti voita ja rasvaista maitoa. Sydänkuolemat saatiin radikaalisti vähenemään kun eläinrasvan määrää ravinnossa rajoitettiin.
Ja en ole sitä mieltä että leipä ja peruna olisi mitenkään suositeltava ruokavalio, mutta niillähän täällä köyhässä maassa sinniteltiin. Nyt kun sekä tietoa että vaihtoehtoja on niin eläinrasvan mättäminen on sulaa hulluutta verisuoniterveyden kannalta. Ihan riippumatta siitä paljonko voita paappasi käyttää.
Ainakin Prismassa on siellä sipsihyllyn jossain uumenissa semmosia goudasta tai emmentalista paahdettuja papanoita. Pelkkää juustoa, pienehkö muovikuppi. Olikohan tuotenimi joku Cheese pop tjtn.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sydän- ja verisuonitauteja suoraan Pohjois-Karjalasta. Punaista maitoa, kermaa, voita ja mahdollisimman rasvaisia eväitä. Aivohalvaus on taattu.
Koska 88-vuotias isoisäni tuota ruokavaliota ikänsä nauttineena nyt sen takuuhalvauksensa siis saa?
Mistä isoisäsi on kotoisin? Suomessa syötiin pitkälle 1970-80-luvuille asti enimmäkseen leipää ja perunaa, lihaakin toki mutta vain murto-osa siitä mitä nykyään. Eikä ylipaino ollut mikään väestötason ongelma.
Ai. No mitenkäs Pohjois-Karjala sitten niin vauras ja poikkeava maakunta olikaan että siellä niillä kovilla eläinrasvoilla liki kansanmurhaa suoritettiin? Nyt tais seota pasmat sulta.
Pohjois-Karjalassa käytettiin tolkuttomasti voita ja rasvaista maitoa. Sydänkuolemat saatiin radikaalisti vähenemään kun eläinrasvan määrää ravinnossa rajoitettiin.
Ja en ole sitä mieltä että leipä ja peruna olisi mitenkään suositeltava ruokavalio, mutta niillähän täällä köyhässä maassa sinniteltiin. Nyt kun sekä tietoa että vaihtoehtoja on niin eläinrasvan mättäminen on sulaa hulluutta verisuoniterveyden kannalta. Ihan riippumatta siitä paljonko voita paappasi käyttää.
Siellä myös poltettiin tupakkaa ketjussa ja ryypättiin viinaa, raskasta työtä tehtiin, stressi oli kova. Kovan rasvan kyytipoikina syötiin vähintään yhtä paljon viljaa ja perunaa. Jotenkin siinä tutkimuksessa unohdettiin tuo kaikki muu toiminta ja haluttiin näyttää kovan rasvan olevan se pahis.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sydän- ja verisuonitauteja suoraan Pohjois-Karjalasta. Punaista maitoa, kermaa, voita ja mahdollisimman rasvaisia eväitä. Aivohalvaus on taattu.
Koska 88-vuotias isoisäni tuota ruokavaliota ikänsä nauttineena nyt sen takuuhalvauksensa siis saa?
Mistä isoisäsi on kotoisin? Suomessa syötiin pitkälle 1970-80-luvuille asti enimmäkseen leipää ja perunaa, lihaakin toki mutta vain murto-osa siitä mitä nykyään. Eikä ylipaino ollut mikään väestötason ongelma.
Ai. No mitenkäs Pohjois-Karjala sitten niin vauras ja poikkeava maakunta olikaan että siellä niillä kovilla eläinrasvoilla liki kansanmurhaa suoritettiin? Nyt tais seota pasmat sulta.
Pohjois-Karjalassa käytettiin tolkuttomasti voita ja rasvaista maitoa. Sydänkuolemat saatiin radikaalisti vähenemään kun eläinrasvan määrää ravinnossa rajoitettiin.
Ja en ole sitä mieltä että leipä ja peruna olisi mitenkään suositeltava ruokavalio, mutta niillähän täällä köyhässä maassa sinniteltiin. Nyt kun sekä tietoa että vaihtoehtoja on niin eläinrasvan mättäminen on sulaa hulluutta verisuoniterveyden kannalta. Ihan riippumatta siitä paljonko voita paappasi käyttää.
Muualla Suomessa väheni vielä paljon enemmän. Suurin syy oli tupakoinnin väheneminen.
Vierailija kirjoitti:
Ainakin Prismassa on siellä sipsihyllyn jossain uumenissa semmosia goudasta tai emmentalista paahdettuja papanoita. Pelkkää juustoa, pienehkö muovikuppi. Olikohan tuotenimi joku Cheese pop tjtn.
"Juustonaksut" on tosiasiassa maissia, juusto vain muutama prosentti.
Kiitos vastauksista! Onko kellään ohjetta vhh pizzapohjaan johon tulisi pelkkää juustoraastetta ja munia? Kuulin tällaisesta, mutta en löydä ohjeista mitä määriä tulisi laittaa?
Pähkinöitä, tietenkin.