Soijarouheen valmistus, jotain neuvoja??
Miten mies osaisi sitä valmistaa niin, että olisi syötävää?
Kommentit (19)
Minä käytän soijarouhetta jauhelihan jatkeena. Laitan siis paistaessani jauhelihaa sekaan soijarouhetta. Näin saan suuremman satsin kastikkeeseen, laatikkoon yms. Seassa ei kukaan maista, että sitä edes on siellä.
Tietysti tämä ei toimi, jos ajatus on tehdä kasvisruokaa. Pelkästään soijarouhe on minusta aivan mautonta, en tekisi mitään pelkästään siitä.
Mä valmistan soijarouheen aina näin, riippumatta oikeastaan siitä, mihin ruokaan se tulee:
- Jos ruokaan tulee sipulia ja valkosipulia, pilkon ne ja kuullotan hetken runsaassa öljyssä.
- Sitten kaadan soijarouhetta siivilään ja huuhtelen.
- Kippaan huuhdellun soijarouheen pannulle.
- Lisään mausteita.
- Lisään vettä tarvittaessa.
Tästä jatkojalostus. Soijarouheessa ei ole itsessään rasvaa eikä voimakasta makua, joten ne pitää ruokaan lisätä.
Vierailija kirjoitti:
Liotat sen, puristat kuivaksi, paista runsaassa öljyssä, laita siihen paljon soijakastiketta/tamaria, anna kiehahtaa.
Lisää muista mausteita, jos huvittaa.
Nykyisin monet lisäävät nesteen viimeiseksi. Eli soijarouhe ja mausteet (esim. soijakastike (jos ei käytä, niin lisää suolaa), chili, savupaprika, mustapippuri) pyöräytetään kuumassa öljyssä, annetaan hetki olla ja lisätään neste (vesi, kasvsliemi tai tomaattimurska tuplamäärä soijarouheeseen verrattuna). Soijarouhe kypsyy viidessä minuutissakin, mutta pastakastiketta voi valmistaa jauhisversion tapaa vaikka puoli tuntia kypsyttämällä.
Öljyä kannattaa ehdottomasti käyttää, sillä se auttaa mausteiden imeytymistä. Jos käyttää myös sipulia, se kypsennetään ensimmäiseksi.
Jos käytät sipulia niin ensin freesaat sen ja otat sivuun.
Itse laitan paistokasariin puoli litraa vettä ja sekaan lihaliemikuution ja kiehautan kiehuvaksi. Lisään mausteet ja sekoitan. Sitten lisään 2,5dl soijarouhetta ja sekoitan. Paistelen/kiehautan sitä kunnes vesi on imeytynyt/haihtunut. Lisään öljyä ja freesatun sipulin ja paistan kunnes se on mielestäni riittävän napakkaa.
Kuullotat sipulia pannulla rasvassa ja sen jälkeen heität kuivat soijarouheet sekaan ja kuullotat hetken lisää. Sen jälkeen pikkuhiljaa lisäät vettä ja katsot, että rouhe imee nesteen sisäänsä. Maustat kunnolla.
Vierailija kirjoitti:
Kuullotat sipulia pannulla rasvassa ja sen jälkeen heität kuivat soijarouheet sekaan ja kuullotat hetken lisää. Sen jälkeen pikkuhiljaa lisäät vettä ja katsot, että rouhe imee nesteen sisäänsä. Maustat kunnolla.
Tämä, mutta ehdottomasti sen veden kanssa liemikuutio, ja vähän jotain happoa ja makeutta (etikka ja sokeri. Balsamico on hyvä). Jos ei liemikuutio, niin sit pitää olla tarpeeks suolaa, ja jotain, mistä tulee umamia (soijakastike, ketsuppi, se balsamico....).
Soijarouhetta ei maistu miltään itsessään, joten siihen täytyy saada rasvaa, suolaa ja umamia välttämättä, ja erittäin mielellään se pieni ripaus hapanta ja makeaa.
Tee hyvää tomattikastiketta pakastimeen. Ota sieltä purkki ja lämmitä kattilassa. Lisää soijarouhe. Hämmennä.
Vierailija kirjoitti:
Minä käytän soijarouhetta jauhelihan jatkeena. Laitan siis paistaessani jauhelihaa sekaan soijarouhetta. Näin saan suuremman satsin kastikkeeseen, laatikkoon yms. Seassa ei kukaan maista, että sitä edes on siellä.
Tietysti tämä ei toimi, jos ajatus on tehdä kasvisruokaa. Pelkästään soijarouhe on minusta aivan mautonta, en tekisi mitään pelkästään siitä.
Eihän se jauhelihakaan itsessään maistu miltään, maustaa sekin täytyy. Maustan siis soijarouheen ihan sen mukaan mitä olen tekemässä, esim. eilen tein makaronilaatikon soijarouheesta.
Turvotuksen jälkeen paistoin pannulla sipulia ja valkosipulia, kaadoin soijarouheen sekaan ja maustoin suolalla, pippurilla, oreganolla ja paprikajauheella. Hyvä tuli.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Liotat sen, puristat kuivaksi, paista runsaassa öljyssä, laita siihen paljon soijakastiketta/tamaria, anna kiehahtaa.
Lisää muista mausteita, jos huvittaa.
Nykyisin monet lisäävät nesteen viimeiseksi. Eli soijarouhe ja mausteet (esim. soijakastike (jos ei käytä, niin lisää suolaa), chili, savupaprika, mustapippuri) pyöräytetään kuumassa öljyssä, annetaan hetki olla ja lisätään neste (vesi, kasvsliemi tai tomaattimurska tuplamäärä soijarouheeseen verrattuna). Soijarouhe kypsyy viidessä minuutissakin, mutta pastakastiketta voi valmistaa jauhisversion tapaa vaikka puoli tuntia kypsyttämällä.
Öljyä kannattaa ehdottomasti käyttää, sillä se auttaa mausteiden imeytymistä. Jos käyttää myös sipulia, se kypsennetään ensimmäiseksi.
Näin mäkin teen. Toisinaan lisään myös ruokakermaa ja juustoraastetta. Mausteita laitan rutkasti.
Palstan ohjeen mukaisesti olen nykyisin pyöritellyt soijarouhetta pannulla kuivana öljyssä ensin, sipulit ja mausteet vaan sekaan, ja vasta lopuksi tomaattimurska tms. ja miedolla haudutus. On mielestäni tälleen tarttunut maut paremmin, ja rakenne ollut hyvä.
Se vaan pisti silmään otsikossa,että luulin aluksi sen kirjoittajan tarkoittaneen , että miten hän aloittaisi soijarouheen valmistamisen (eli siis sen valmisTUKSEN eli tuottamisen ) ja ihmettelin, että eikö valmis soijarouhe kaupan hyllyltä hänelle kelpaa, vai onko hän ryhtymässä yksityisyrittäjäksi, vai mistä ihmeestä tuossa otsikon esittämässä 'soijarouheen valmistamisessa'nyt sitten on kysymys.
Soijarouhehan on näet sinänsä vain elintarvike ja ikäänkuin 'raaka-aine' (tai lisä erilaisten RUOKIEN valmistuksessa) , EIKÄ mikään valmistettava ruoka sinänsä.
Oikein olisi ollut siis kysyä esim. :'mitä sellaisia ruokia olette valmistaneet, jossa olette käyttäneet soijarouhetta?'
Miten voi olla, että 1. viesti on poistettu? Näkyy 6. lainauksessa, täysin asiallinen viesti.
???
Täällä onkin jo paljon hyviä ohjeita soijarouheen valmistukseen. Itse valmistan sen about samalla lailla, mutta teen sen erillisellä pannulla/kattilassa ja lisään sen muun ruoan/paistoksen sekaan vasta lopuksi. Ei tule helposti semmoista mössöistä ruoasta tai jotenkin se lopullisen ruoan koostumus on vaan minun mielestä parempi.
Samoin teen tofunkin tai munakkaan riekaleet (:D siis paistettua munaa isokokkareisena kokkelina vaikkapa wokin sekaan).
No kokeilin nyt yhdellä ohjeella, laitoin likomaan 10 minuutiksi, siivilöisin veden pois ja paistoin pannulla kuten jauhelihan, reilusti mausteita.
Jatkoin myös jauhelihaa, tai laitoin siis puolet ja puolet
Onkoham helpoin tapa tämä? Pojalleni opettaisin
Ei tarvitse niin määristä välittää. Joskus olen tehnyt niin, että tavallaan keitetään pannulla se vesi rouheeseen mutta siinä oli tarkempaa veden määrä
Jos haluat hyvää soijarouhetta niin..
A) laita pannulle 5 dl vettä ja liemikuutio
B) anna kiehua
C) kaada soijarouheet nesteeseen ja sekoita
Paistan sipulin, lisään 2 dl soijarouhetta, kasvisliemikuution ja 4 dl vettä. Keitän viitisen minuuttia ja siitä jatkan ruuanvalmistusta, mitä ikinä olenkaan tekemässä.
'Vähemmän harhaanjohtavaa olisi...' kirjoitti:
Se vaan pisti silmään otsikossa,että luulin aluksi sen kirjoittajan tarkoittaneen , että miten hän aloittaisi soijarouheen valmistamisen (eli siis sen valmisTUKSEN eli tuottamisen ) ja ihmettelin, että eikö valmis soijarouhe kaupan hyllyltä hänelle kelpaa, vai onko hän ryhtymässä yksityisyrittäjäksi, vai mistä ihmeestä tuossa otsikon esittämässä 'soijarouheen valmistamisessa'nyt sitten on kysymys
Mietin samaa, että oikeastiko aloitteleva soijarouheen tuottaja etsii kaikista paikoista juuri vauvapalstalta tietoa, miten soijarouhetta valmistetaan.
Mutta kyse olikin vain kielitaidottomuudesta.
Internet on pullollaan erilaisia ohjeita.