Kirjoitetaan reseptejä kotivara ruoille
Näille olisi nyt käyttöä kun, kohta 90% Suomalaisista kökkii kotona ja syö hätävara ruokia.
Aloitan:
Kaada tölkkiliha pullat kastikkeineen pannulle ja kuumenna samalla survoen paistinlastalla pullat muusiksi. Saat jauhelihakastikkeen tyylisen valmiiksi maustetun kastikkeen makaroneille, spagetille, perunoille tai riisille.
Kommentit (46)
Nötköttimunakas.
Paloittele nötkötit lusikalla leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Käristä hetki 250 asteessa. (Itse käytän grillivastuksia alussa kyllä, varoen ettei paperi syty)
Vatkaa 8-9 kananmunaa, lisää suolaa ja pippuria ja kaada uunipannulle.
Syö ruisleivån päällä. Ahh että on hyvää!
Vierailija kirjoitti:
Tee samaa ruokaa kuin muutenkin tekisit. Helppoa.
Normaalisti on vähän eri ainekset mistä tehdä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee samaa ruokaa kuin muutenkin tekisit. Helppoa.
Normaalisti on vähän eri ainekset mistä tehdä.
Mikset ole ostanut samanlaisia tai vastaavia aineksia kuin normaalisti?
Kuumenna ruokaöljyä pannulla, heitä sekaan soijarouhe ja pyörittele hetki. Lisää kanaliemikuutio ja ehkä muitakin mausteita, vettä ja makaronia. Vettä vain sen verran että n. sentillä peittää pastat, sitä voi lisätä jos ei muuten näytä kypsyvän.
Kun makaroni kypsää, heitä ketsupit sekaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee samaa ruokaa kuin muutenkin tekisit. Helppoa.
Normaalisti on vähän eri ainekset mistä tehdä.
Ainakin oma kotivarani koostuu pitkälti samoista aineksista kuin mitä normaalistikin on. Sehän sen kotivaran ideakin on.
Meillä ruokalistalla on:
Nyhtökaura tikka masala
Borch-keitto
Makaronilaatikko soijarouheeseesta ja kuivatuista suppilovahveroista
Suppilovahveropihvit
Linssikeitto
Tofuwokki
Soijabolognese
Shaksuka
Kaalikääryleet
Kaalilaatikko
Chili sin Carne
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee samaa ruokaa kuin muutenkin tekisit. Helppoa.
Normaalisti on vähän eri ainekset mistä tehdä.
Mikset ole ostanut samanlaisia tai vastaavia aineksia kuin normaalisti?
Ei säily kahta viikkoa - kuukautta ainekset joita käytän normaalisti. USKOKAAnyt että kohta ette enää käy kaupassa. Italiassa saat sakkoja jos liikut ilman PÄTEVÄÄ syytä ulkona ja kaupassa käynti ei ole SYY.
Jos ruoka loppuu, syökää sitä vessapaperia.
Hernekeittopurkki lämpimäksi ja sekaan 1/4 purkki pieneksi pilkottua Nötköttiä.
Ota pakasteesta paketti jauhelihaa. Sulata se ja paista. Mausta tavalliseen tapaan ja tee kastike, kuten normaalistikin teet. Samaan aikaan kun paistat jauhelihaa, voit keittää spagettia.
Jos salaattiainekset ovat päässeet loppumaan, kiehuta pakastevihanneksia.
Vierailija kirjoitti:
Hirveetä p a s k a a te syötte. Yök.
Mitäs sulla sitten on varattuna 4 viikon kotiarestiin? Ei mitään arvaan.
Ota hirvenpaisti pakasteesta, sulata ja mausta suolalla. Tyrkkää uuniin pariksi tunniksi. Sillä aikaa voit kuoria perunat keittää ne ja tehdä muussin. Jos perunat on päässyt loppumaan keitä riisiä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee samaa ruokaa kuin muutenkin tekisit. Helppoa.
Normaalisti on vähän eri ainekset mistä tehdä.
Mikset ole ostanut samanlaisia tai vastaavia aineksia kuin normaalisti?
Ei säily kahta viikkoa - kuukautta ainekset joita käytän normaalisti. USKOKAAnyt että kohta ette enää käy kaupassa. Italiassa saat sakkoja jos liikut ilman PÄTEVÄÄ syytä ulkona ja kaupassa käynti ei ole SYY.
Mitä sitten syöt, jos sitä tai edes jotenkin vastaavaa ei saa kuivana/säilykkeenä/pakasteena tai tuoreena pitkällä säilytysajalla tai sellaisessa muodossa, ettei sitä voisi pakastaa kotona?
Meillä tehdään samaa kuin muulloinkin. Jos joutuisimme karanteeniin tai kaupat suljetaan pois jää vain salaattitarpeet (salaatti, tomaatti ja kurkku) koska niitä ei voi pakastaa ja tuoreet hedelmät. Pakkasessa toki on hedelmälohkoja ihan normaalistikin smoothieta varten.
Ei paljon hetkauta
Mä kokeilen kohta tehdä sienikastiketta säilykesienistä. Saa nähdä, selviänkö tästä gurmee-elämyksestä hengissä. :D
Vierailija kirjoitti:
Mä kokeilen kohta tehdä sienikastiketta säilykesienistä. Saa nähdä, selviänkö tästä gurmee-elämyksestä hengissä. :D
Aiankin säilykeherkkusienet on mielestäni parempia kuin tuoreet. Paitsi jos sattuu purkin makuinen tuote.
En ymmärrä tölkkiruokaa, jos on pakastin, johon ostaa lihat, kalat, kasvikset marjat?
Vessapaperi on hyvä jatke ruokiin, esimerkiksi puuroa voi helposti jatkaa niin että puolet on vessapaperia ja ruuat säilyy pidempään.
> ota jauheliha sulamaan
> ota kaapista makaroonipussi
> laita vesi kiehumaan
> keitä jauhenliha ja makarooni
> lisää halutessasi suolaa
> tarjoa ketsupin kera
Makaronit kiehumaan
Tonnikalapurkki auki
Sekoita yhteen
Jos haluat kruunata elämyksen, ketsuppia sekaan ja bon appetit!
Tee samaa ruokaa kuin muutenkin tekisit. Helppoa.