Teetko viikon ruoat kerralla etukäteen?
Minä teen viikon ruoat isoon, syvään kattilaan siten, että sunnuntain ruoka joka on pitkää haudutusta vaativa lihapata tulee almmaiseksi, seuraava kerros on lauantain ruoka, sitten perjantain ateria ja luonnollisesti päälimmäisenä on maanantain sapuska, joka on luonteeltaan sellainen nopeasti kypsyvää laatua oleva esim. kalakeitto. Kerrosten välissä on kostutettu leivinpaperi, ettei maut mene sekaisin.
Homma toimii mainiosti, kun lämmittää aina joka ruokailulle kerralla koko satsin, niin loppuviikon ruoat kypsyvät ilmaisella energialla samalla kun kyseisen päivän ruoka kuumenee. Ratkaisumme on siis samalla sekä energia- että ilmastoystävällinen.
T: kahden teinin äiti + aviomies
Kommentit (6)
No en tee noin :D
T: järkevä ihminen
Porvoon kattilassa valmistettu ruoka
En tee. Teen lounaat itselleni ja miehelleni töihin ma-ke sunnuntaina ja keskiviikkona teen to-pe. Su ja ke on myös kauppapäivät jolloin ostetaan aamiais ja illallistarvikkeet. Rahaa säästyy huimasti kun suunnittelee etukäteen ja mies ei syö lounaitaan ulkona. Itse olen äitiyslomalla joten aikaa riittää hyvin kokkailuun.
Vierailija kirjoitti:
Porvoon kattilassa valmistettu ruoka
Näinhän se kouluruokakin nykyään tehdään. Lämpöhauteeseen laitetaan maanantai-aamuna ruoat kypsymisjärjestyksessä, jolloin tarjoiluastioistakin on voitu luopua ja se jos mikä säästää luontoa ollen samalla ilmastoteko. Riittää kun perjantaisin haude huuhdellaan ruokasalin lattianpesun yhteydessä letkulla.
Kahden viikon.
Zinc
Voitin!