Miten kauan kettua paistetaan/puoli
Kommentit (8)
Hopea- vai tavallista?
Hopeaketun liha on sitkeää ja tarvitsee pitkän kypsennyksen matalalla lämmöllä. Suositellaan esim. pataruokiin. Nuoresta ketusta voi paistaa vaikka pihvinkin. Muutama minuutti per puoli riittää.
Levykohtaista. Itsellä yleensä vaatinut alussa vähän säätöä ennen kuin sopiva lämpötila on löytynyt.
Kannattaa hyödyntää turkkikin. Kyllä ne kintas- ja käpälälakkikelit tulee vielä.
Käännetään, kun on alapuolelta kauniin ruskea, ja lämpötila sellaiseksi, että taikina kerkeää hyytyä ainakin lähes kokonaan siinä ajassa. Jos levyn asteikko on 1-6, niin yleensä 4-5 on sopiva. Joskus joutuu veivaamaan kahden numeron välillä, kun toisella kuumenee liikaa, ja toisella ei paista kunnolla. Vain kokeilemalla se selviää.
Tarkoitin lettua!!! Taikina on turpoamassa.