Mitä tehdä suolasienistä?
Tiedättehän ne peltipurkissa olevat, miedosti suolatut sekasienet, joista yleensä tehdään joulun sienisalaatti? Mitä muuta niistä voi tehdä?
Kommentit (14)
Pizzan/piiraan päälle, kastikkeeseen, pasteijan täytteeseen, keittoon, sämpylätaikinaan...
Sekoita lihapulla- tai lihamureketaikinaan, hyvää tulee! Sopii myös sienikastikkeen pääosaan. Risottoonkin käy. Lämpimiin voikkareihin, sieni-purjopiirakkaan (tai sieni-kinkkupiiraaseen). Lisääkin voin keksiä vai riittääkö jo? ;)
Joo, tiedän. Huuhtele ne ainaskin huolella. Risottoa vois ehkä tehdä tai kastikkeen. Murekkeeseen täytteeksi.
Itse asiassa en tiedä, koska teen joulun sienisalaatin itse keräämistäni voimakkaassa suolassa olevista sienistä.
Kuinka paljon niitä sieniä on? Tekisin vaikka seljankaa ja upottaisin siihen. Sieniseljankaan nyt ilman muuta tarvitaan sieniä, mutta sopivat myös lihaseljankaan.
Jos sienisalaattia oli joulupöydässä, niin miksein sitä voisi syödä tammikuussakin?
Keitä riisiä ja munia, tee niistä, sienistä ja tillistä piirakan täyte. Voit jatkaa jauhelihalla, jos haluat.
Sienisalaatin jämästä ja jauhelihasta voi tehdä pihvejä.
Vierailija kirjoitti:
Pizzan/piiraan päälle, kastikkeeseen, pasteijan täytteeseen, keittoon, sämpylätaikinaan...
Peukutan myös näitä.
Toimii yllättävän hyvin pizzan päällä
Minä teen taikasuolasienisalaattia.
On hyvää myös tortillan täytteenä kun ihan vaan paistaa pannulla sipulin kanssa.
Niitä voi laittaa ihan minkä ruuan sekaan vaan. Laita vaikka makaroonilaatikkoon. :D
Sienet+sipuli+kerma+mausteet pannuun=sienikastike
miksi vastaat, jos ei ole muuta sanottavaa pöhkö
Heittäisin roskiin.