Miten perunia keitetään?
Kommentit (17)
Öhöm, se on PERUNOITA, ei PERUNIA.
Vettä kattilaan sen verran, että perunat peittyvät. Kattila liedelle ja liesi päälle. Kun vesi on alkanut kuplimaan, älä työnnä sormea sinne. Se on hyi hyi ja sattuu. Sörki välillä perunoita haarukalla. Jos uppoaa sisälle ilman kovaa painamista, peruna ovat valmiita.
Samalla tavalla kun kaaleja ja loheja, vedessä.
Perunista en tiedä enkä perunioista,perunat on helppo,kvg!
Peruniat keitetään vedessä jossa suolaa mausta riippuen.
Vierailija kirjoitti:
Öhöm, se on PERUNOITA, ei PERUNIA.
Vettä kattilaan sen verran, että perunat peittyvät. Kattila liedelle ja liesi päälle. Kun vesi on alkanut kuplimaan, älä työnnä sormea sinne. Se on hyi hyi ja sattuu. Sörki välillä perunoita haarukalla. Jos uppoaa sisälle ilman kovaa painamista, peruna ovat valmiita.
ÖHÖM, SE ON MOLEMPIA! SE ON MYÖS PERUNOJA!
Perunia keitetään soijaöljyssä hämmentyen ja sitten sen annetaan jäähtyä, kunnes se on kypsä.
Laita pestyt perunit kattilaan, vettä niin että juuri peittyy, kansi päälle levy täysille. Veden kiehuessa laske levyn lämpötilaa niin, että vesi kuplii tasaisesti. Noin puoli tuntia, riippuen perunien koosta, käytä samankokoisia perunia. Peruni on kypsä, kun veitsenkärjellä tai haarukalla tökätessä tuntuu pehmeältä.
Petuniat on namia, mutta parasta tulee kun paistaa voissa.
Suolaa kannattaa laittaa veteen myös, ettei perunan vitamiinit ja kivennäisaineet liukene siihen veteen niin paljon. En kyllä itsekään tiedä paljonko, laitan vain sopivalta näyttävän verran.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Öhöm, se on PERUNOITA, ei PERUNIA.
Vettä kattilaan sen verran, että perunat peittyvät. Kattila liedelle ja liesi päälle. Kun vesi on alkanut kuplimaan, älä työnnä sormea sinne. Se on hyi hyi ja sattuu. Sörki välillä perunoita haarukalla. Jos uppoaa sisälle ilman kovaa painamista, peruna ovat valmiita.
ÖHÖM, SE ON MOLEMPIA! SE ON MYÖS PERUNOJA!
ÖHÖMHÖM, EIPÄS OLE!! http://www.kielitohtori.fi/suomen-kielenhuollon-kysymys/mik%C3%A4-olisi…
Terv, Porvoon perunan suojeliat
Kuinka moni tekee kinkun jämistä pyttipannua.
Vierailija kirjoitti:
Samalla tavalla kun kaaleja ja loheja, vedessä.
Kaalia, kaaleja = oikein. Kaalta, viintä = väärin.
Tunge rannarit uuniin ja unohda kaikki keittely jos oot noin uusavuton
perunoita