Miten ne japanilaiset on aina hoikkia?
Kommentit (60)
Ne tekee paljon töitä eikä mussuta sohvalla sipsejä ja siideriä.
Japanissa on korkeat ulkonäköpaineet
Sumopainijat eivät ole kovinkaan hoikkia.
Katsoin kerran laihdutusohjelman, jossa oli yksi aasialainen mukana. Oli sopusuhtainen ja pysyi sellaisena vaikka veti mättöä siinä missä lihavat länsimaalaisetkin. Pakko olla geenien kanssa jotain tekemistä tällä aasialaisten lihomattomuudella. Tai sitten eivät vain ole syöneet riittävän kauan länsimaista pullamössöä. Sekin voi olla selitys.
Terveellinen ruokavalio, pienet annoskoot, karkitkin myydään tosi pienissä pakkauksissa, pitkät ja stressaavat työpäivät, paljon hyötyliikuntaa, harva liikkuu autolla. Urheilua eivät paljon harrasta, mutta kävelevät ja pyöräilevät paikkoihin, ehkä jotain pikkujumppaa saatetaan tehdä kotona. Kalaa ja kasviksia. Japanissa on sanontakin että joka aterialla pitäisi olla ainakin viittä eri väriä.
Ei ne aina olekaan. Selällepä vaikka la farfa -lehden sivuja. Sivut toki Japaniksi mutta kuvat havainnollistaa riittävästi. https://lafarfa.jp/
Mutta ulkonäköpaineet ovat Aasiassa kovemmat kuin länsimaissa.
Vierailija kirjoitti:
Ne tekee paljon töitä eikä mussuta sohvalla sipsejä ja siideriä.
Ja keskustele 24/h palmuöljystä suklaassa ja hesen kupongeista.
Vierailija kirjoitti:
Katsoin kerran laihdutusohjelman, jossa oli yksi aasialainen mukana. Oli sopusuhtainen ja pysyi sellaisena vaikka veti mättöä siinä missä lihavat länsimaalaisetkin. Pakko olla geenien kanssa jotain tekemistä tällä aasialaisten lihomattomuudella. Tai sitten eivät vain ole syöneet riittävän kauan länsimaista pullamössöä. Sekin voi olla selitys.
Ei ole geeneissä. Japanilainen kaverini lihoi vuodessa 17 kiloa kun meni vaihtoon yhdysvaltoihin. Japanilainen arkiruoka vain on terveellisempää ja annoskoot paljon maltillisempia.
En ymmärrä. Aloin syömän niinkuin japanilaiset ja hoikistuin. Syön riisiä, kalaa, kasviksia ja merilevää! Riisin jälkeen ei tule nälkä pitkään aikaan.
Sosiaalinen paine ja tosiaan ihan käytännön keinot eli pienet annoskoot yms. Japanissa on myös ollut ylimääräinen vero liikalihaville ihmisille, en tiedä onko enää käytössä.
Suomessakin terveyshuollon kuluista iso osa menee liikalihavuudesta ja epäterveellisistä elämäntavoista johtuvien sairauksien/ongelmien hoitoon. Itse asiassa verotuksen helpottaminen normaalipainoisille ihmisille, jotka eivät tupakoi tai käytä alkoholia, olisi hyvä asia. Japanissa on korkea moraali ja vaatimukset, Suomessa vaaditaan ensin "oikeuksia" voida elää "oman näköistä" elämää ja sitten ravataan sosiaali- ja terveyspalveluissa huutamassa, että "jonkun on tehtävä minun ongelmilleni jotain". Käsittämätöntä aikuisilta ihmisiltä... Ottakaa vastuu omista tekemisistänne.
Jälkiruoka sun muut makeat ei myöskään kuulu japanilaiseen kulttuuriin ollenkaan.
Lihavat eivät poistu kotoa häpeän vuoksi. Poistukien sumopainijat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Katsoin kerran laihdutusohjelman, jossa oli yksi aasialainen mukana. Oli sopusuhtainen ja pysyi sellaisena vaikka veti mättöä siinä missä lihavat länsimaalaisetkin. Pakko olla geenien kanssa jotain tekemistä tällä aasialaisten lihomattomuudella. Tai sitten eivät vain ole syöneet riittävän kauan länsimaista pullamössöä. Sekin voi olla selitys.
Ei ole geeneissä. Japanilainen kaverini lihoi vuodessa 17 kiloa kun meni vaihtoon yhdysvaltoihin. Japanilainen arkiruoka vain on terveellisempää ja annoskoot paljon maltillisempia.
Unohtakaa tosiaan geenien syyttäminen lihavuudesta. Ei tarvitse kuin mennä katsomaan eurooppalaisia viime vuosituhannen ensimmäisellä puoliskolla ja lihavia ihmisiä sai etsimällä etsiä. Olivat niitä rikkaita, joilla on varaa syödä yltäkylläisesti. Geenit eivät muutu näin nopeasti, ongelma on elintavoissa.
Japanissa on lihavuuden kielto ihan laissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Katsoin kerran laihdutusohjelman, jossa oli yksi aasialainen mukana. Oli sopusuhtainen ja pysyi sellaisena vaikka veti mättöä siinä missä lihavat länsimaalaisetkin. Pakko olla geenien kanssa jotain tekemistä tällä aasialaisten lihomattomuudella. Tai sitten eivät vain ole syöneet riittävän kauan länsimaista pullamössöä. Sekin voi olla selitys.
Ei ole geeneissä. Japanilainen kaverini lihoi vuodessa 17 kiloa kun meni vaihtoon yhdysvaltoihin. Japanilainen arkiruoka vain on terveellisempää ja annoskoot paljon maltillisempia.
Unohtakaa tosiaan geenien syyttäminen lihavuudesta. Ei tarvitse kuin mennä katsomaan eurooppalaisia viime vuosituhannen ensimmäisellä puoliskolla ja lihavia ihmisiä sai etsimällä etsiä. Olivat niitä rikkaita, joilla on varaa syödä yltäkylläisesti. Geenit eivät muutu näin nopeasti, ongelma on elintavoissa.
Tarkoitatko sitä puoliskoa vuosisadasta, kun Euroopassa käytiin pari Maailmansota?
Kuten tässä jo mainittiinkin, sosiaalinen paine olla samankaltainen kuin muutkin, on kova. Lisäksi tosiaan oletusluontoisesti pienet annokset, etenkin naiset ovat innostuneita vähäkalorisista vaihtoehdoista.
Kolme ateriaa päivässä, ei välipaloja (korkeintaan joku hedelmä tms. teekupposen kanssa, jos sitäkään). Lapsille on iltapäivällä pieni välipala kello kolmen maissa.
Japanilaiset kyllä syövät riisin lisäksi leipääkin, ja se on yleensä vaaleaa höttöversiota. Mutta sitä syödäänkin tyyliin yksi viipale päivässä, ei viittä tai kuutta! Puuroa ei keitetä maitoon, vaan veteen, ja maitotuotteiden käyttö on lähinnä lapsille muutenkin.
Joku kertoikin tuossa liikalihavuusverosta. Ainakin yritykset voivat sellaisesta saada sakon, jos tietty määrä työntekijöitä ylittää tietyn prosentin.
Eivät ne aina ole. Aasiassa myös korkeat ulkonäkökriteerit, joka osaksi selittyy terveydellä. Aasiassahan on oma BMI-mittari aasialaisille (jossa ylipainoisuus alkaa aikaisemmin), koska länsimaalainen BMI-mittari ei toimi heille yhtä hyvin. On ihan fakta, että isolla osalla aasialaisista jos paino on länsimaalaisen BMI-mittarin normirajoissa, mutta siellä ylärajan puolella on heillä länsimaalaiseen saman verran painavaan paljon korkeampi riski diabetekseen tms. muihin ylipainon aiheuttamiin sairauksiin. Eli lyhyesti sanottuna heillä alkaa riski ylipainon aiheuttamiin sairauksiin huomattavasti aikaisemmin, kuin länsimaalaisilla.
Japanissa tulee käveltyä ja pyöräiltyä paljon enemmän kuin Suomessa. Myös perinteinen japanilainen ruokavalio on omiaan tukemaan normaalipainoa.
Japanissahan on nyt vähän huoli noussut, kun länsimainen ruokavalio on rantautunut sinne. Etenkin nuoriso tykkää italialaisesta ja Mäkki-safkasta, ilmeisesti se alkaa myös näkyä jo ulospäinkin.
Iso syy suomalaisten lihavuuteen on runsas karkkien syönti. Marketeissa on jättilaarit irtokarkkeja, karkkihyllyissä Megapusseja montaa laatua.
Katsokaapa vaikka Espanjassa karkkihyllyä: se on pieni, valikoima on pieni eikä sen ääressä juuri näy ihmisiä.
Poislukien joku Fuengirolan hypermarketti, jonka ison karkkitiskin äärellä parveilee suomalaisia.
Mieheltäni lohkesi taannoin hammas hänen puraistuaan kovaa karkkia leffateatterissa (muuten meille ei karkkia osteta). Hammaslääkärin kommentti seuraavana päivänä: Minkäs ikäinen sinä oikein oletkaan? -tarkoittaen, ettei aikuiset syö karkkeja.
Koetapa itse syödä muutama vuosi vain riisiä, merilevää ja raakaa, myrkyllistä kalaa.
Katso sitten mitä vaaka näyttää.