Kanafileiden leivitys ja paistaminen, neuvoja kaivattais!
Eli ostin mehukkaan näköisiä kanafileitä ja ajattelin leivittää ne ja hieroa ensin yrttejä ja muita mausteita pintaan. Kuinka kauan paistatte niitä molemmilta puolilta, että ovat taatusti kypsiä sisältä, mutta niin etteivät ne kuiva täysin sisältä. Pinta saa ja pitää olla todella rapsakka. Levyllä on lämpöasteikoita 1-6, joten mikä on paras lämpötila ja paistoaika kummaltakin puolelta, ettei leivitys pala, mutta kana kypsyy ja jää sisältä mehukkaaksi?
Kommentit (28)
Ei mitään voita pannulle vaan reilusti öljyä (niin paljon että fileet ui öljyssä), kuumenna nelosella tai vitosella öljyä kunnes leivänpalanen alkaa siellä kiehua, sitten kanat öljyyn. Liikuttele pannua vähän väliä paiston aikana, että öljy pääsee koka puolelle leivitystä. 5 min ja käännä fileet ja paista vielä saman verran.
Levy vitoselle. Öljy sekaan. Leivitä fileet. Heitä pannuun ja 4-5 minsan päästä käännä. Lisää pannulle timjamia ja valkosipulinkynsiä. Sitten nosta fileet folion päälle ja kietaise kiinni, niin pysyvät lämpöisinä. Nesteet ei karkaa leivityksen jälkeen samalla tavalla kuin pihviä paistettaessa kun käyttää tuota foliota, mutta se pitää kanat ihanan lämpöisinä.
Kiitoksia. Kokeilen tuota kakkosta (no hehheh).
AP
Vierailija kirjoitti:
Ei mitään voita pannulle vaan reilusti öljyä (niin paljon että fileet ui öljyssä), kuumenna nelosella tai vitosella öljyä kunnes leivänpalanen alkaa siellä kiehua, sitten kanat öljyyn. Liikuttele pannua vähän väliä paiston aikana, että öljy pääsee koka puolelle leivitystä. 5 min ja käännä fileet ja paista vielä saman verran.
Näin se on hyvä tehdä. Öljyä voi myös lapioida samalla kokoajan lusikalla siihen päälle. Toi timjamin ja valkosipulin lisääminen on aika pro-juttu myös, mut se timjami pitää olla tuoretta.
Vierailija kirjoitti:
Levy vitoselle. Öljy sekaan. Leivitä fileet. Heitä pannuun ja 4-5 minsan päästä käännä. Lisää pannulle timjamia ja valkosipulinkynsiä. Sitten nosta fileet folion päälle ja kietaise kiinni, niin pysyvät lämpöisinä. Nesteet ei karkaa leivityksen jälkeen samalla tavalla kuin pihviä paistettaessa kun käyttää tuota foliota, mutta se pitää kanat ihanan lämpöisinä.
Se tekee leivityksestä löysän.
Meillä paistetaan kuumassa voissa ja laitetaan uuniin n 20 min 200 astetta.
Voiko sitä öljyä sitten vielä käyttää muuhunkin ruoanlaittoon, vai meneekö se suoraan pannusta vessanpönttöön? :(
Vierailija kirjoitti:
Meillä paistetaan kuumassa voissa ja laitetaan uuniin n 20 min 200 astetta.
Eikö ne kuiva ihan pilalle tollasella menetelmällä?
Paljonko suolaa ja laitetaanko se kanan pintaan vai leivitysaineisiin?
Vierailija kirjoitti:
Voiko sitä öljyä sitten vielä käyttää muuhunkin ruoanlaittoon, vai meneekö se suoraan pannusta vessanpönttöön? :(
Öljyä ei saa kaataa viemäriin, ei myöskään vessanpöntön kautta.
Vierailija kirjoitti:
Kiitoksia. Kokeilen tuota kakkosta (no hehheh).
AP
Mitä hehhettelemistä kakkosen ohjeessa on? Leivitetty liha paistetaan upporasvassa, ei missään voitilkassa.
Ja tärkein kaikista kun ostaa kanaa rasioissa, kannattaa kääntää rasia siellä kaupassa jo kulmittain ylös ja jos alanurkkaan valuu paljon nestettä jätä ostamatta. Liha on jo valmiiksi kuivaa!
Vierailija kirjoitti:
Voiko sitä öljyä sitten vielä käyttää muuhunkin ruoanlaittoon, vai meneekö se suoraan pannusta vessanpönttöön? :(
Öljy menee luonnollisesti roskikseen.
Murskatuista tortillalastuista tulee tosi hyvä leivitys broilerille. Pinnasta tulee rapsakka ja fileet ovat mehukkaita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voiko sitä öljyä sitten vielä käyttää muuhunkin ruoanlaittoon, vai meneekö se suoraan pannusta vessanpönttöön? :(
Öljy menee luonnollisesti roskikseen.
No eikä mene roskikseen, sitähän voi käyttää vaikka kuinka monta kertaa. Oliiviöljy kestää lämpöä 200 asteeseen, ennenkuin siitä alkaa kadota kaikki hyvät ravintoaineet.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kiitoksia. Kokeilen tuota kakkosta (no hehheh).
AP
Mitä hehhettelemistä kakkosen ohjeessa on? Leivitetty liha paistetaan upporasvassa, ei missään voitilkassa.
No sillä kakkosen kokeilemisella tarkoitettiin peräreikäseksiä.
Sinappihuntu sopii myös hyvän kananrinnalle. Pitää pintasuolata aika paljon ennen paistamista.
Itse paistan ne uunissa vuuassa, jossa on öljyä pohjalla 225 astetta 15-20 min riippuen paksuudesta.
Halkaise ne lähes kahtia niin että syntyy sellainen ”perhonen”. Suolaa pintaan, pyöräytä jauhoissa, vatkatussa munassa (Fingerpori...) ja korppujauhoissa.
Itse tykkään laittaa korppujauhojen sekaan mustapippuria, fenkolia, seesaminsiemeniä ja valkosipulijauhetta.
Paistetaan runsaassa voissa vähän keskilämpöä kuumemmalla kunnes pinta on kauniin värinen. Koska kahtia halkaistu file on niin ohut niin kypsymisestä ei tarvitse olla huolissaan; kyllä kypsyy.