Olen lomalla Ranskassa ja ruoka on PAHAA
Mitä te täällä (erityisesti Bretagnessa) olette syöneet, antakaa jotain vinkkejä? Ollaan käyty laadukkaissa ravintoloissa ja maisteltu paikallisia erikoisuuksia, simpukoita, kalaruokia, juustoja, hummereita... ja en ole tykännyt mistään! Tämä makumaailma ei yhtään miellytä minua, yleensä syön mausteisia itämaisia tai aasialaisia ruokia.
Nolottaa jo kun tarjoilijat hädissään ihmettelevät kun en syö kuin muutaman suupalan...
Kommentit (14)
Jep. Mäkin kautta kotimatkalle ja anna olla matkustelematta enempää noille gourmet-seuduille. Eivät ole sinua varten.
Kenen tottumattoman päähän tulisikaan syödä kuvaamiasi moskia.
Pahimmassa tapauksessa saatte vielä ruokamyrkytyksen näistä meren elävistä, eikä olisi ensimmäinen kerta.
Kyllä kai siellä on ravintoloita joissa tarjoillaan esim. hyviä spaghettiruokia jne.
Ensikerralla Thaimaaseen (väärinkirjoitus tahallinen) lomalle, jos ilmastoahdistus ei kolkuta omaatuntoa.
Onhan siellä laaja ruokatarjonta. On myös rennompaa bistroravintolaa jne.
Ranskalaiset on myös rumia. Tosin ei yhtä rumia kuin britit, ei ne turistit suotta suomalaisia miehiä kehu maailman komeimmiksi.
Kolme kertaa Ranskassa käyneenä, minuakaan ei ranskalainen keittiö ole kertaakaan vakuuttanut. Paljon lähinnä säätävät ja niin vähän saavat aikaan. Aasiassa olen tottunut kunnon ruokakulttuureihin esim. Korea, thaimaa, japani.
Ranskalainen ruoka on ihan mautonta, jos tykkää mausteisesta. Kertoo paljon jos jollekulle ei tule vaihtoehdoksi mieleen mutta kuin mäkki, joka on myös hyvin mautonta. Mene suosiolla etnisiin ravintoloihin, eiköhän niitä sentään löydy ainakin isommista kaupungeista. Itse katson uudessa kaupungissa aina ekana mistä löytyy intialainen ja thaimaalainen ravintola...
Kai siellä normaaliakin ruokaa tarjotaan?
Pidän kyllä ranskalaisista ruuista mutta lihaa he eivät osaa tehdä, siis pihviä. Liha leikataan pitkittäinsyin eli se tuntuu lautasella ihan pehmeältä mutta kun alat leikkaamaan ja syömään se on kuin purukumia. Heistä juuri oikeanlaista
Pataruuat, sipuli- ja pistoukeitto, juustot, makkarat, ankka, bouillabaisse, flammkuchen jne jne. Ihan herkkua! Aasiassa syödään aasialaisittain maustettua ruokaa, ranskassa ranskalaisittain ja suomessa suomalaisittain. Jos pystyy syömään karjalanpaistia kotona ei ole mitään ongelmia syödä ranskalaista ruokaa. Vai laittaako ap siihenkin chiliä, inkivääriä ja jeeraa?
Vierailija kirjoitti:
Pidän kyllä ranskalaisista ruuista mutta lihaa he eivät osaa tehdä, siis pihviä. Liha leikataan pitkittäinsyin eli se tuntuu lautasella ihan pehmeältä mutta kun alat leikkaamaan ja syömään se on kuin purukumia. Heistä juuri oikeanlaista
Pataruuat, sipuli- ja pistoukeitto, juustot, makkarat, ankka, bouillabaisse, flammkuchen jne jne. Ihan herkkua! Aasiassa syödään aasialaisittain maustettua ruokaa, ranskassa ranskalaisittain ja suomessa suomalaisittain. Jos pystyy syömään karjalanpaistia kotona ei ole mitään ongelmia syödä ranskalaista ruokaa. Vai laittaako ap siihenkin chiliä, inkivääriä ja jeeraa?
Mind blow: suomessakin voi tehdä muuta kuin suomalaista ruokaa. Enpä ole karjalanpaistia syönyt sitten peruskouluaikojen, kun oli pakko syödä.
Mäkkiin sitten vaan.