Miksi pasta ei kypsykään 6-8 minuutissa?
Pastapussissa lukee: keittoaika 6-8 min. Ikinä en ole saanut pastaa kypsäksi tuossa ajassa. Usein 15 min jälkeenkin on yhä liian kovaa, ei todellakaan mikään al denne.
Mitä teen väärin? Lisään pastan kiehuvaan veteen ja vesi kiehuu koko keittoajan.
Kommentit (8)
Onko kyseessä joku bulkkikama vai laadukas italialaisvalmisteinen huipputuote?
Laatupasta kypsyy pakkauksen lupaamassa ajassa, mutta huonoja pastalaatuja ei saa kypsäksi välttämättä ollenkaan...
En ole asiantuntija mutta toivottavasti oman kokemuksen kuvailu voisi auttaa: aika pienenkin pastamäärän keittämisessä kannattaa käyttää tosi isoa kattilaa ja vesimäärää.
Varmista lisäksi että vesi porisee kunnolla koko ajan. Jos kattilanpohjalla on vasta "särjensilmiä", kannattaa odottaa että kiehuminen yltyy isoiksi kupliksi pinnalla saakka.
Kyllä se kypsyy tuossa ajassa. Al dente tarkoittaa "to the tooth", eli suomeksi jotenkin käännettynä pehmeää mut siellä pastan keskellä on vielä kuitenkin sellainen ihan pieni hieman jäykemmäksi jäänyt kohta. Ei siis kova, vaan vähän jäykempi kuin se pehmeäksi keittynyt ulkokerros. Suomalainen harhaluulo pastasta ja al dentestä on, että se pitää olla sellaistä läpipehmeää muussia tyyliin 15min keitetty rakettispagettimössö. Ei noin.
Ainakin Barilla bulkkispagetti kypsyy n. 10 minuutissa. Isossa kattilassa runsaasti vettä ja spagetti sisään kun vesi kiehuu kunnolla. Muutama hämmennys keittämisen aikana.
Se on copypastaa joka vaatii tunnin kypsentämisen.
Niin mikä on kikka, jolla pasta kypsyy tuossa 6-8 minuutissa?