"Syöntikypsä" Avokaado?
Kaupassa myydään "syöntikypsiä" avokadoja. Tämä yksi jonka ostin on vieläkin 2-3pv päästä liian raaka. Miksi suomalaisille myydään raakoja hedelmiä eikä kypsiä kalliilla hinnalla? Törkeä petos? Harhaanjohtava markkinointi? Ulkomailla ei hedelmät myydä raakoina kuluttajille.
Kommentit (5)
Osta sitä lajiketta, jossa on punaruskea kuori. Parhaimmat avocadot tuodaan Perusta. Kilohinta on lähes 8 euroa. Isoista marketeista.
Joo, kivikovia usein ovat ja menee muutama päivä.
Onhan tuo silkkaa huijausta. Itse sen huomaan näppituntumalla heti. Mutta eicät ehkä kaikki ja kuvittelevat tekevänsä smana päivänä avokadosalaattia tms.
Syöttekö hedelmiä töissä vai miten? Itse olen ainakin pohtinut, että kovin moni jättää hedelmät väliin töissä. Vaikka eihän kukaan ole eväistään tilivelvollinen vaan ruokailu on jokaisen oma asia.
Tuossakin ostaminen on taitolaji. Purista sitä hedelmää! Siitä sen tuntee, onko se kypsä vai ei. Syöntikypsä on hiukan pehmeä, ei silti mössöinen. Lajikkeen kanssa tällä ei ole mitään tekemistä, kaikenlajisia avokadoja näkee kaupassa raakana, sopivina ja ylikypsinä.
Tosi on, että ns. syöntikypsien tai esikypsytettyjen joukossa on usein raakoja ja vastaavasti myös ylikypsiä joukossa. Se on tyhmää, koska asiakas maksaa siitä kypsyydestä lisää hintaa.
Aika moniakin hedelmiä kaupataan puoliraakoina, banaaneja esimerkiksi. Ne pitää poimia raakoina ja kuljettaa raakoina, koska kypsät eivät kestäisi kuljetusta toiselta puolelta maapalloa.
Joo se ”syöntikypsä” voi olla raaka tai ylikypsä, epäluotettavia ovat.