Amerikkalainen matkailusivusto ei vakuuttunut suomalaisesta ruokakulttuurista: ”ruoka on kallista ja tylsää”
Kommentit (60)
Suomessa kaikki on kallista ja monesti myös tylsää.
"Sivuston mukaan Pohjoismaiden, eli Suomen, Tanskan, Ruotsin, Islannin ja Norjan ruokakulttuurit sulautuvat samankaltaisiksi.
Pohjoismaiden ruokavalio koostuu sivuston mielestä lähinnä vihanneksista, riistasta ja kalasta – josta suuri osa tarjoillaan hapatettuna.
– Vaikka yksinkertaisuus voi olla myös tehokasta, verrattuna muihin Euroopan maiden keittiöihin..hapatettu hai ei vain pärjää vertailussa, sivustolla kirjoitetaan"
Eiköhän tuo kerro kaiken siitä, miten huolellisesti ovat Suomen (ja muiden Pohjoismaiden) ruokakulttuuriin tutustuneet ennen tuomion antamista :D
Vierailija kirjoitti:
Suomessa kaikki on kallista ja monesti myös tylsää.
Siinähän se on koko maa kahdella sanalla, kallis ja tylsä.
Ovat ihan oikeassa. Katuruokakin maksaa yli kympin annos ja ovat sitä samaa ylikypsää mössöä aina ja kaikkialla. Keskinkertaiseen ravintola-annokseen menee viikon ruokarahat ja se koostuu leivästä, halvasta lihasta ja purkkikastikkeesta. (Ai niin, kaks nahkeeta salaatinlehteä löytyy kans!) Ja viinilasi maksaa enemmän kuin se itse annos.
USA:ssa on hyvin paljon teollisuuspakattua ruokaa. Lisäksi useimmat amerikkalaiset eivät leivo eivätkä valmista itse ruokaansa. Suomen ruokakulttuuri on silti vaatimaton.
Kallista kyllä, mutta ei välttämättä tylsää. Riippuu missä syö ja mihin vuodenaikaan.
No, ennemmin minä syön suomalaista ruokaa kuin mössöä, mihin tulee kondensoituja säilykekeittoja, säilyjekasviksia ja kilo kaupalla sokeria.
Vierailija kirjoitti:
USA:ssa on hyvin paljon teollisuuspakattua ruokaa. Lisäksi useimmat amerikkalaiset eivät leivo eivätkä valmista itse ruokaansa. Suomen ruokakulttuuri on silti vaatimaton.
Vaatimaton on, mutta olen varmaan syönyt 2 kertaa hapatettua kalaa elämäni aikana.
Joten se ei kuitenkaan liene asian pointti.
Sinccis
Mikä on suomalaista ruokakulttuuria? Kaikki on tullut jostain muualta. Hernekeitto ruotsista, kaaliruuat venäjältä jne.
Voi kun koostuisikin riistasta. Ehkä lapissa tarjotaan poroa. Muualta sitä on vaikea saada ravintolasta.
Paremmin saa riistaa Keski-Euroopastakin ravintolasta.
Sinccis
Vierailija kirjoitti:
Mikä on suomalaista ruokakulttuuria? Kaikki on tullut jostain muualta. Hernekeitto ruotsista, kaaliruuat venäjältä jne.
Karjalanpaisti, kala, nahkiaiset, poro, mustamakkara jne..
Sinccis
Vierailija kirjoitti:
Mikä on suomalaista ruokakulttuuria? Kaikki on tullut jostain muualta. Hernekeitto ruotsista, kaaliruuat venäjältä jne.
Suomalaista ruokakulttuuria on syödä jäisiä lanttuja suoraan pellosta. Ei täällä muuta ole ollut! Pettuleipää ja köyhyyttä.
Vierailija kirjoitti:
Voi kun koostuisikin riistasta. Ehkä lapissa tarjotaan poroa. Muualta sitä on vaikea saada ravintolasta.
Paremmin saa riistaa Keski-Euroopastakin ravintolasta.
Sinccis
Tämäpä juurikin. Riista aina mainitaan (ja "puhtaat marjat ja sienet ja tuore kala") mutta mistä näitä oikein saa? Perusrafloista nyt ei ainakaan, tanskalaista sikaa ja brassinautaa sen sijaan. Taitaa se riistakin olla usein uusiseelantilaista tarhattua saksanhirveä.
Meidän kaupunkiin tuli taannoin uusi rafla, joka mainosti käyttävänsä paikallisia aineksia sesonkien mukaan. Listan ainoa kalaruoka oli puna-ahventa.
Terveisiä edullisesta ja aurinkoisesta Portugalista! Ex pat
Vierailija kirjoitti:
Terveisiä edullisesta ja aurinkoisesta Portugalista! Ex pat
Kiitos. Ollaan jouluna tulossa Lissaboniin.
Vierailija kirjoitti:
Mikä on suomalaista ruokakulttuuria? Kaikki on tullut jostain muualta. Hernekeitto ruotsista, kaaliruuat venäjältä jne.
Hyvä pointti. Mikä ylipäänsä on suomalaista? Tämän maantieteellisen alueen omaa/itse keksittyä kulttuuria on ollut hyvin, hyvin vähän. Ruotsalainen älymystö alkoi vain romantisoida alueen ihmisiä n. 150v sitten.
Kaikki kulttuuriksi luettava on tullut Suomeen joko Ruotsista, Saksasta tai Venäjältä. Sotien jälkeen taas Englanti ja USA ovat tuottaneet miltei kaiken meille. Tämä on näkökulma, joka taitaa usein unohtua.
Vierailija kirjoitti:
Voi kun koostuisikin riistasta. Ehkä lapissa tarjotaan poroa. Muualta sitä on vaikea saada ravintolasta.
Paremmin saa riistaa Keski-Euroopastakin ravintolasta.
Sinccis
Poro ei ole riistaa. Poro on kotieläin.
Itse olen kyllä aika lailla ssamaa mieltä ko. sivuston ruokakulttuurien paremmuusjärjestyksen suhteen, paitsi että minä olisin laittanut tietyt itäblokin maat ja Baltian maat kyllä Pohjoismaiden jälkeen vielä huonommaksi. Muuten olen samaa mieltä, että onhan se suomalainen ruoka vähän mautonta ja tylsää verrattuna vaikka Italian, Ranskan tai Espanjan tai esim. Unkarinkin ruokiin. Tähän on tietysti syyt ihan historiassa, kun ei täällä pohjoisessa ole juuri maustekasveja ja yrttejä kasvanut eikä kovin laajaa valikoimaa kasviksiakaan, joten ruoka on ollut perinteisesti aika yksinkertaista.
Mitä olivat syöneet?