Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko todellakin niin, että kokin työ on niin raskasta ja fyysistä vuorotyötä, ettei Suomesta kokkeja löydy?!

Vierailija
28.10.2019 |

Tuntuu uskomattomalta. Syynä huono palkka lisäksi ja mikä muu? On totuttu olemaan päivärahoilla tai siirrytty muihin parempiin hommiin?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
28.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huono palkka ja ilmapiiri keittiöissä. Ainakin mitä Lapin hiihtokeskuksiin tulee.

Vierailija
2/9 |
28.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luulen, että suurin syy on esimerkiksi työn kausiluonteisuus esimerkiksi hiihtokeskuksissa. Helsingissäkin on kesällä pulaa tarjoilijoista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
28.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keittiömestarien johtamisopit ja ihmissuhdetaidot on ala-arvoiset.

Vierailija
4/9 |
28.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo ilmapiiri taitaa olla aika iso syy. Ei sitä pienen palkan vuoksi jaksa alkaa katselemaan ihan minkälaista kyykytystä hyvänsä ja kyllähän monilla muillakin aloilla huonot työolot vaikuttavat paljon vaihtuvuuteen.

Vierailija
5/9 |
28.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eiköhän koko ravintola-alan ongelma ole myös siinä, että se painottuu iltoihin ja viikonloppuihin, jolloin muu perhe olisi vapaana. 

Vierailija
6/9 |
28.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huono palkka? Ongelmahan on ainakin pääkaupunkiseudulla se, että monet keskustankin ravintolat ovat sunnuntaisin suljettu pelkästään kustannussyistä! Myynti ei riitä kattamaan henkilökunnan palkkoja edes kiinteiden vuokramenojen jälkeen, joten kannattaa pitää ovet kiinni ja antaa turistien ihmetellä tilannetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
28.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huono palkka ja fyysisesti raskas työ. 

Nuoret haaveilevat kokin ammatista ajatellen jotain tv:n master chef-juttuja. Totuus alalla on sitten ihan toinen. Työ on raskasta vuorotyötä, töitä on tehtävä todella kovaa jos aikoo jotenkin edetä urallaan. Jos esim. perheen perustamisen myötä ei halua enää tehdä vuorotyötä, suunta on sitten esim. julkiselle puolelle tuotantokeittiöön kokiksi tekemään päiväkoti- ja kouluruokaa. 

Vierailija
8/9 |
28.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pieni palkka

Fyysinen ja henkisesti raskasta

Työajat

Jne..

Minulle riitti kaksi vuotta. Vaihdoin alaa. Saman palkan saa helpommallakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
28.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hotellien ravintolat on aina auki mutta muuten työvuorot ei ehkä nappaa, huonot palkat ja etenemismahdollisuuksia ei ole. Jossain s-ryhmän hotellin ravintolassa haasteitakaan ei välttämättä juurikaan ole. Samaa ruokaa tehdään joka päivä, eikä vaihtelua ole. Listat ei juurikaan uudistu.