Ravintolat valittavat jätetyistä ruuista koska haluavat lisää voittoa.
Ruokahävikkiä on aina ollut joten miksi siitä nyt tälläinen poru tullut. Veikkaan että taustalla on vain jonkun päähänpisto nostaa tuotta saamalla ihmiset häpeämään ottamiaan annoksia. Jos se buffetin hävikki harmittaa niin onko pakko pitää buffettia ? Itse viimeksi jätin karjalanpiirakat ja munavoin syömättä koska munavoissa oli kuoria enkä voi sitä että kuori rouskuaa hampaissa. Toinen on pekoni joka saattaa maistua todella pahalta. Yleensä jättämisen syynä on se että ruoka joka näyttää hyvältä maistuu paskalta kuten kylmät jauho-einesnakit ja muut paljon lupaavat halpaviritelmät.
Kommentit (10)
Miten se ravintola siitä saisi enemmän voittoa, jos sä ottaisit lautasellesi vain sen mitä jaksat syödä? Ja eikö buffetissa saa aina hakea lisää ruokaa? Miksi pitää kasata koko lautanen täyteen, jos et edes tiedä mistä tykkäät?
Minusta on törkeää että jotkut ooettavat lapsilleenkin tämän sikailun että lautaselle voi ottaa 20 vesimeloonin palaa ja haukata 8 palasen ja jättää loput syömättä ja hakea toista ruokaa lisää.
En ymmärrä miten joku voi olla noin välipitämätön ruuan suhteen. Yök!
Vierailija kirjoitti:
Miten se ravintola siitä saisi enemmän voittoa, jos sä ottaisit lautasellesi vain sen mitä jaksat syödä? Ja eikö buffetissa saa aina hakea lisää ruokaa? Miksi pitää kasata koko lautanen täyteen, jos et edes tiedä mistä tykkäät?
Tietysti siten, että ruokaa tarvitsisi valmistaa vähemmän.
Mutta otitko niitä karjalanpiirakoita lautasellisen? Tai pekonia oikein kukkurallisen? Sellaiset yksittäiset jämät ymmärtää, muttei sitä, että otetaan lautanen tai jopa muutama täyteen ruokaa ja jätetään melkein kaikki syömättä. Sitä ruokaa voi ottaa aluksi maistelulautasen ja sitten käydä lisää niitä hyviä.
Jos kaikki ottais suunnilleen sen mitä syö,niin ei siinä kukaan häviä. Asiakas sen maksaa jos sikailun takia joudutaan nostamaan buffetin hintoja. Järkevällä käytöksellä säästää sekä ravintola että asiakas ja vielä luontokin kiittää. En pysty näkemään miten tuo olisi paha asia. Jos nyt joku sapuska maistuu ihan järkyttävälle niin ei kai sitä ole pakko väkisin syödä mutta näissä kuvatuissa tapauksissa ei varmasti ole siitä kyse.
Avaa vähän miten ravintola saisi enemmäm voittoa, syökö asiakas 10 lihapullaa vai meneekö se 10 lihapullaa jäteisiin?
Yhdenkään ravintolan tai alan työntekijän en ole huomannut valittavan asiakkaan ylisuurista annoksista tai ylensyönnistå, vaan lautaselle jätetystä ruuasta, joka menee jätteisiin.
Rohmuatko ap. kotona tai kylässä lautasen täyteen ja jätät ne syömättä ja sitten roskikseen?
Tosin, tätäkin näkee juhlissa, kun lapset rohmuavat täytekakkua ja hyvä, ettei muut jää ilman.
Ja mitä sitten? Ravintolan tehtävä on myydä ruokaa asiakkaille. Ei kantaa roskiin. Jos minun kotona tekemää ruokaa joku kunnioittaisi yhtä vähän kuin buffakokin tekemää ruokaa heittäisit ko. henkilön pihalle kotoani.
Aivan uskomatonta, että ketju ketjun perään täällä jauhetaan että on ok heittää buffaruokaa roskiin! Koska ei jaksa jonottaa, koska ei ehkä tykännytkään... Ihan oikeasti, aikuiset ihmiset?
Tämä voi tulla yllätyksenä, mutta buffetissa ei lämmitetä kaikkea ruokaa samaan aikaan vaan sitä mukaan kun on tarve. Ne pekonit, mitkä joku jättää syömättä menee roskiin, mutta jos niitä ei olisi ollenkaan otettu niin sitä pekonia ei olisi valmistettu niin paljoa tarjolle ja sitä olisi riittänyt seuraavallekkin päivälle.
Jos itse ottaa lautaselle ruokaa , luulisi tiedostavan mitä ja miten paljon aikoo syödä. Kyllä minua kismittäisi jos kylässä olijat kahmisivat lautaselleen vaivalla tehtyä ruokaa ja jättäisivät syömättä j pitäisi laittaa jätteisiin.