Miten tehdään kunnon uuniperunoita?
Lapsena muistan miten uuniperunoita syötiin lusikalla, perunan kuori oli paksu ja niin sitkeä että sisällön pystyi kaapimaan sieltä sisältä ja jäljelle jäi vain kuoret.
Nyt kun itse yritän tehdä uuniperunoita, ei onnistu! Rosamundan, jonka luulin ainakin olevan se THE uuniperunalajike, kuoret ovat paperinohuet ja lopputulos lautasella on vain murenevia perunanpalasia!!
Onko nykyajan perunoissa ohuemmat kuoret, vai enkö vaan osaa?!
Kommentit (7)
Ei se ole enää rosamundaa vaikka onkin punainen kuori. Mutta 200 astetta ja uuniin vaan, tunti-pari. Niin mä aina teen ja hyvää tulee.
Et kai käytä foliota? Pyöräytä perunat öljyssä ja laita sellaisenaan uuniin. Lopuksi nosta lämpötilaa, jotta kuori rapeutuu.
Missään tapauksessa ei foliota. Kova lämpö alkuun ja sitten vähän pienemmälle. Tunti vähintään uunissa.
Uuniperuna ei tarvitse foliota vaan ainoastaan pesu, reikiä kuoreen ja uuniin. Uunin pitää olla todella kuuma ts. 250 astetta tai kiertoilmalla vähän vähemmän. Sitten niin pitkään uunissa että ovat pehmeitä. Helppoa ja hyvää.
UP