Oletko tehnyt itse maksalaatikkoa?
Kommentit (19)
En ole tehnyt, muttei se tietääkseni kovinkaan työlästä ole.
Olen tehnyt kerran. Muistaakseni se ei ollut mitenkään mahdottoman työlästä.
Nykymammoille kaikki ruuanlaitto on työlästä.
Jep, kaikki mikä ei valmistu mikrossa kahdessa minuutissa, on työlästä.
En, koska maksalaatikko ei ole ihmiselle soveltuvaa ravintoa. Sitä voidaan käyttää esim. laastina ja/tai saunan kivijalan muuraamiseen. Se toimii loistaavasti myös mökin parkkipaikan alustana.
Vierailija kirjoitti:
Teen aina itse joulupöytään.
Pulttaatteko te sillä joulupöydän lattiaan kiinni, ettei se lähde karkuun? On se kovaa tavaraa!
Mä olin 14 vuotiaana lapsenvahtina ja perheen äiti laitto mut tekeen ruokaa lounaaksi perheen isälle (tuli ruokiksella kotiin) ja lapsille. Tein silloin elämäni ekan ja vikan kerran maksalaatikkoa. En tiedä mitä perheen vanhempien päässä oikein liikkui vai liikkuiko mitään. Niin ja aiheeseen siitä tuli kauheeta sotkua.
Olen tehnyt. Lihamyllyllä jauhoin maksan (aika sotkuista puuhaa), sekoitin maksan keitettyyn riisiin, siirappiin, kermaan ja mausteisiin. Kananmuna taisi myös olla siinä. Rusinoita myös. Siitä tuli tosi hyvää, ihan niinkuin Saarioisten laatikko.
Olen tehnyt itse sen niin että kumosin sen rasiasta lautaselle ja lämmitin mikrossa.
Valmiiksi jauhetusta maksasta tosi helppo. En kyllä muista tehneeni koulun köksän tuntien jälkeen.
Olen tehnyt maksalaatikkoa, eikä siitä ole edes kovin kauan, puolisen vuotta sitten. Tuli oikein hyvää, mutta vaikka ostin pienimmän pakkauksen maksaa kaupasta, sitä tuli myös hirveä määrä, joten ei olt tullut tehtyä toiste.
Teen joskus miehelle rasioihin ja pakkaseen. Käytän poron (vasan) maksaa. Sitä riittää. Ei ole kovin vaikeaa, mutta Kenwoodin yleiskoneen lihamylly auttaa...
Joka vuosi muutaman kerran. Nyt syksyllä kaksi kertaa, keväällä ja kesällä en kertaakaan. Se on sellaista syksy- ja talviruokaa, mutta enintään kerran kuukaudessa.
Maksaköntti foliolaatikkoon ja uuniin. Antaa muhia kauan ja sitten se syödään puolukoiden kanssa. Jos tykkää rusinoista niitä voi ripotella sinne puolukoiden alle.
HELPPOA se on kun sen osaa.
Jauhettua maksaa kaupasta. Ohjeen mukaan muut mutta voita ja siirappia reilusti. Tulee herkkua.
Tein maksamakkarasta. Tuli aika löysää.