Kuinka teetä haudutetaan pannussa?
Sain lahjaksi keraamisen teekannun. En ole itse suuresti teeihminen, (harva) käyttöni rajoittuu Liptonin teepusseihin. Nyt tekisi mieli kuitenkin kokeilla tuota kannua, mutten tiedä kuinka tee siinä haudutetaan. Laitetaanko teelehdet suoraan kannuun ja vettä päälle, vai kaadetaanko kuumavesi siivilässä olevien teelehtien läpi, vai miten?? Kahvia osaan kyllä keittää, mutta teen kanssa menee peukalo keskelle kämmentä... Onko linjoilla joku, joka osaisi auttaa teealokasta? 🍵
Kommentit (8)
Onko siinä pannun sisällä pieni siivilä? Laita tee siihen ja vettä päälle ja anna hautua. Jos siivilää ei ole, laita teelehdet pannuun, vettä päälle ja anna hautua. Kaada kuppiin siivilän kautta
Lehdet sihtiin ja vesi pannuun. Sillä ei pitäisi olla merkitystä, laitatko pannuun ensin veden vai lehdet vaan tärkeämpää on veden oikea lämpötila sekä haudutusaika. Liian pitkä haudutus tekee teestä kitkerää. Oikea lämpötila ja haudutusaika riippuvat teelaadusta.
Minulla on teekuula, jonka sisään teelehdet laitetaan. Toinen vaihtoehto on sihti, johon mahtuu enemmän teelehtiä. On kätevämpää kun saa nostettua ne purut sieltä pois kun on sopivasti hautunut. Jos ne lehdet on siellä veden joukossa siitä tulee tosi äkkiä kitkerää , varsinkin mustasta teestä.
Niin ja vesi ei saa olla ihan kiehuvan kuumaa. Keitä vettä ja odota pari minuuttia että vesi jäähtyy muutaman asteen ja kaada sitten teelehtien päälle
On joo pieni siivilä, sen kautta siis! Kiitos avusta 😊 lämpötilasta en osaa sanoa, kun ei ole kuin tuollainen halpa vedenkeitin, eli nyt mennään näillä. Voisihan sitä joskus kokeilla tehdä sitten ihan kunnolla myös.
Nostan, jos joku sattuisi näkemään!