Kananmunien keittäminen vedenkeittimellä
Tästä oli päivällä puhetta ja lupasin kokeilla.
1.2 litraa hanakylmää vettä ja 7 munaa vedenkeittimeen. Myös lämpömittari kannnuun.
Noin 6 minuuttia ja vesi kiehui ja keitin sammui. Lämpömittari näytti 99.5°C.
Annan jäähtyä. 20 minuutin kohdalla otan yhden munan ja laitan kylmään veteeen jäähtymään. Keittimen lämpötila 78.1°C. Munan keltyainen on kova, mutta valkuainen on vähän pehmeä ja muna lohkeilee kuorittaessa.
25 minuutin kohdalla seuraava muna jäähtymään. Kannussa lämpö 72.9°C. Täydellinen kovaksi keitetty muna.
Eli noin puolessa tunnissa keittää vedenkeittimellä kertakiehautuksella kananmunia kovaksi.
Kommentit (17)
Itse keitän kananmunat aina kahvikeittimellä. Onnistuu hyvin.
Vierailija kirjoitti:
ja mitähän järkeä. Kattilassa onnistuu 1/3 ajassa.
Keskustelu koski hotellihuoneessa munien keittämistä. Niissä harvemmin on liesi ja kattila, mutta vedenkeitin on usein, tai sen voi pitää mukanaan. Että sellainen järki.
Kananmunat voi valmistaa myös mikrossa 👍
Vierailija kirjoitti:
Itse keitän kananmunat aina kahvikeittimellä. Onnistuu hyvin.
Kestää varmaan pidempään? Se kun ei ole lähellekkään kiehuvan kuuma.
Vierailija kirjoitti:
Kananmunat voi valmistaa myös mikrossa 👍
Harvemmin hotellihuoneissa on mikroakaan.
Vierailija kirjoitti:
Insinöörimunakas?
Mulla on puolentunnin muna 😘
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
ja mitähän järkeä. Kattilassa onnistuu 1/3 ajassa.
Keskustelu koski hotellihuoneessa munien keittämistä. Niissä harvemmin on liesi ja kattila, mutta vedenkeitin on usein, tai sen voi pitää mukanaan. Että sellainen järki.
Aloitusviestissä ei puhuta mitään hotellihuoneessa munien keittämisestä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
ja mitähän järkeä. Kattilassa onnistuu 1/3 ajassa.
Keskustelu koski hotellihuoneessa munien keittämistä. Niissä harvemmin on liesi ja kattila, mutta vedenkeitin on usein, tai sen voi pitää mukanaan. Että sellainen järki.
Hotelleissa on ravintola, tai lähistöllä vähintään.
Kiva kun se muna hajoaa keittimeen.
Vierailija kirjoitti:
ja mitähän järkeä. Kattilassa onnistuu 1/3 ajassa.
Sähköä säästyy(nee)
Ei tarvitse valvoa
Ainahan riippuu ihan vedenkeittimestä. Eri kokoiset ja eri merkkiset jäähtyvät eri ajassa.
Minusta aika yököttävää ajatellakin, että joku keittää hotellihuoneen keittimessä munia, ja seuraava vieras keittää sillä teevettä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse keitän kananmunat aina kahvikeittimellä. Onnistuu hyvin.
Kestää varmaan pidempään? Se kun ei ole lähellekkään kiehuvan kuuma.
Häh, miten tämä käytännössä tapahtuu? Laitat siin kananmunat kahvipannuun?!??!
Yksinkertaisinta syödä munat raakana, ravintoaineetkin säilyy parhaiten!
Hotellihuoneessa munat on helppo kypsentää.
Soittaa respaan ja tilaa huonepalvelun kautta keittiöstä vaikka tiun munia.
Osa keitettyinä ja osa vaikka paistettuina ...
ja mitähän järkeä. Kattilassa onnistuu 1/3 ajassa.