mitä rasvaa siinä suklaassa sitten pitäisi olla kun kerta palmuöljy ei kelpaa?
Kommentit (42)
Ihan vaikka rypsiöljyä, mutta EI palmurasvaa!
Ostakaa tobleroneja! Niissä on aitoa kaakaovoita eikä mitään palmurasvoja. Ostin eilen ja oli tosi hyvää. Maku eroaa täysin esom Fazerin palmurasvakyllästetystä suklaasta. Kyllä sveitsiläiset osaa ton tobleronen.
Vierailija kirjoitti:
Ihan vaikka rypsiöljyä, mutta EI palmurasvaa!
Rypsiöljy on myrkkyä. Tuhoaa vatsalaukun, vanhentaa ja tyhmentää.
Palmuöljy on epäterveellistä, eikä sen tuotanto kestä eettistä tarkastelua.
Nykyisin luen tarkoin tuoteselosteet ja jos on palmuöljyä, en osta.
Vierailija kirjoitti:
Kaakaovoita.
Mielummin vaikka suklaan hinta ylös kuin tuota luontoa tuhoavaa palmuöljymyrkkyä joka tuotteeseen...
Miten olisi jos viilataan sitä suklaan hintaa ylös ja käytetään sitä palmuöljymyrkkyä siinä samalla? Ei se pieni määrä myrkkyä nyt ketään tapa.
terv, fazer
Vierailija kirjoitti:
Ostakaa tobleroneja! Niissä on aitoa kaakaovoita eikä mitään palmurasvoja. Ostin eilen ja oli tosi hyvää. Maku eroaa täysin esom Fazerin palmurasvakyllästetystä suklaasta. Kyllä sveitsiläiset osaa ton tobleronen.
Ei Fazerin sinisessä ole palmuöljyä.
Kaakaovoita. Eikä se haittaa vaikka maksaisi enemmän, koska ei suklaa tai muutkaan herkut ole pakollisia. Ennemmin parempaa kuin halvalla p*skaa.
Cocoa Butter Substitutes (CBSs)
A cocoa butter substitute is a fat compound that is partially hydrogenated. This makes it healthier than traditional cocoa butter, and the right type of substitute can offer the same taste and texture to chocolate as the real thing. Palm kernel or coconut oil are frequently used as CBSs in sweet treats.
Cocoa Butter Replacers (CBRs)
Organic oils can be used as cocoa butter replacers in chocolate recipes. Their consistency allows them to mix well with chocolate liqueur, which increases the flavor and richness of chocolate. The most common CBRs are derived from soybean, cottonseed and palm oils.
Cocoa Butter Equivalents (CBEs)
The most beneficial cocoa butter alternative is a cocoa butter equivalent. CBEs are similar in nutrition and fat content to real cocoa butter once they are tempered. Palm and shea oil are frequently used as a low cost alternative to cocoa butter.
Ei rasvaa vaan vettä. Vesi on maailman monipuolisin ruoka.
Juu, eli ostetaan vaan soija-,rypsi-,auringonkukka-,maissi- tms kasvirasvaa sitä mukaa mikä on halvinta ja kovetetaan sitä sopivaksi. Eihän nyt pieni määrä transrasvaa mitään haittaa tee.
Bannaan suklaa kokonaan, arvioiden mukaan jopa 90 prosenttia Norsunluurannikon sademetsistä on tuhottu viime vuosikymmenten aikana, paljolti kaakaonviljelyn tuloksena. Pääasiallisena ongelmana kuitenkin on, että vaikka suklaan raaka-aineiden valmistusta seurataan useamman sertifiointiorganisaation toimesta, laittoman kaakaon sekoittumista niin sanottuun "puhtaaseen" kaakaoon jossakin tuotantoketjun varrella on erittäin vaikea estää, tai edes huomata. Arvion mukaan jo yhden kaadetun sademetsäalueen kaakaosta tehdyn suklaapatukan syömisellä on yhtä haitallinen ilmastovaikutus kuin kahdeksan kilometrin mittaisella autoajelulla.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole Fazerin sinisessä edeleenkään palmuöljyä. Jos tämä mustamaalaaminen ei lopu, aloitetaan tutkintapyynnön tekemisellä, jolloin kaivetaan nämä kaikki viestit(koska ovat tulleet samalta käyttäjältä kaikki) ja siitä sitten lähdetään viemään juttua eteenpäin. Maineen mustaaminen keksityillä väitteillä ei ole ok.
Tässä ainesosaluettelo:
https://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/1701/karl-fazer-maitosu…
Ja tässä vastuullisesta palmuöljyn käytöstä;
https://www.fazergroup.com/fi/vastuullisuus/oikeudenmukainen-arvoketju/…
Fazer kyllä käyttää palmuöljyä monissa (melkein kaikissa?) suklaissa, joten siitä vaan tutkintapyyntöä kehiin. Varmaan tulee pitkä kakku palmuöljyhullulle. Äksdee hihihi.
John Kerry on tai oli puhdistamon ecuadorilaisten cacao papujen kasvattaja. Kuningas monarkia ja kuningatar hallitsee afrikan kaakaopapu markkinoita. Indonesiasta en tiedä mutta sieltä tuodaan joillekkin suomalaisille pehmeitä ja makeita haters kaakaopapuja. Kaakaopapu on cacao ja se on kova pala eikä mikään pehmeä paska. Haters wants sweet things.
Herseys suklaa on parempaa kuin haters suklaa.
Tätä listaa ne fazerin kemistit tuijottavat:
butter
milk fat
beef fat (tallow, suet)
chicken fat
cream
pork fat (lard)
stick margarine
shortening
hydrogenated and partially hydrogenated oils*
coconut oil*
palm and palm kernel oils*
Eipä ole helppoa niitten työ. Ehkä sitten tavallisella voilla?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostakaa tobleroneja! Niissä on aitoa kaakaovoita eikä mitään palmurasvoja. Ostin eilen ja oli tosi hyvää. Maku eroaa täysin esom Fazerin palmurasvakyllästetystä suklaasta. Kyllä sveitsiläiset osaa ton tobleronen.
Ei Fazerin sinisessä ole palmuöljyä.
Miksi se sitten on mennyt pahanmakuisemmaksi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostakaa tobleroneja! Niissä on aitoa kaakaovoita eikä mitään palmurasvoja. Ostin eilen ja oli tosi hyvää. Maku eroaa täysin esom Fazerin palmurasvakyllästetystä suklaasta. Kyllä sveitsiläiset osaa ton tobleronen.
Ei Fazerin sinisessä ole palmuöljyä.
Miksi se sitten on mennyt pahanmakuisemmaksi?
Sun makuaisti on muuttunut. Vanhemmiten ei makea enää niin maistu.
Täytetyissä suklaissa varmasti on vaikka mitä mutta Fazerin sininen on toistaiseksi palmuöljytöntä.
Kaakaovoita.
Mielummin vaikka suklaan hinta ylös kuin tuota luontoa tuhoavaa palmuöljymyrkkyä joka tuotteeseen...