Illan nopea: Onko kellään hyvää ideaa pizzan vegaaniseksi "juustoksi"?
Mitä laitat pizzan päälle, kun et halua käyttää eläinperäisiä tuotteita, mutta haluat päällystää pizzan jollain juustoa muistuttavalla? Uuni on jo kuumenemassa, joten nopeaa vastausta arvostetaan!
Kiitos kun vastaat.
ww
Kommentit (40)
Vierailija kirjoitti:
Vegaaninen juusto kaupasta?
Jooo. Paitsi että ne on usein pahoja, ja ajattelin että AV:n kaikkitietävyys auttaa ja saan jotain apua miten tehdä paremman makuinen päällyste, esim. sekoittamalla kaupan vegaanijuustoon... jotain?
ww
No niin, pizza on uunissa.
Raastoin "Block"-vegaani"juustoa", lisäsin desin kaurakermaa ja puoli teelusikallista dijon-sinappia sekä kaksi ruokalusikallista ravintohiivahiutaleita. Siitä tuli vähän löysä "juusto"kastike, minkä kaadoin pizzan päälle.
ww
Yleensä käytän Valion raastetta tai Vegaanin pizzamurua. Laitan ne tomaattikastikkeen päälle ja muut täytteet vasta sitten. Laitan "juustoa" myös vähemmän kuin jos käyttäisin lehmänmaitojuustoa.
Vaikeus ns. "hauskoissa" vastauksissa on se, että niiden pitäisi tosiaan olla hauskoja.
Skarpatkaa, vegaanivihaajat.
ww
Vierailija kirjoitti:
Vaikeus ns. "hauskoissa" vastauksissa on se, että niiden pitäisi tosiaan olla hauskoja.
Skarpatkaa, vegaanivihaajat.
ww
HOW DARE YOU!
Violife kaupasta tai ravintohiivahiutaleista, oliiviöljystä ja suolasta tehty kastike, jota laitetaan kylmänä valmiin pizzan päälle. Yksi vaihtoehto on jättää juusto kokonaan pois - uskokaa tai älkää, sekin on ihan ok.
Vierailija kirjoitti:
No niin, pizza on uunissa.
Raastoin "Block"-vegaani"juustoa", lisäsin desin kaurakermaa ja puoli teelusikallista dijon-sinappia sekä kaksi ruokalusikallista ravintohiivahiutaleita. Siitä tuli vähän löysä "juusto"kastike, minkä kaadoin pizzan päälle.
ww
Dijon sinappi kehitettiin lampaalle. Ja te tyhmät idiootit tungette sitä johonkin pizzaan ?
Sinccis
Se on lihalle kehitetty mauste. Sinappi on myös luonnon kasvi jota voidaan käyttää monella tapaa. Mutta aikani ei riittäisi teidän opettamiseen.
Ystävällisesti,
Sinccis
Sinappia VOIT käyttää esim. vege pastaan, mutta siinäkin kanntaa miettiä mitä laatuja käyttää.
Dijon sinappi kuten sanoin on kehitetty lihalle, eli se käy myös mm. sinappi silakoihin.
Ystävällisesti,
Sinccis
Vierailija kirjoitti:
Yleensä käytän Valion raastetta tai Vegaanin pizzamurua. Laitan ne tomaattikastikkeen päälle ja muut täytteet vasta sitten. Laitan "juustoa" myös vähemmän kuin jos käyttäisin lehmänmaitojuustoa.
Joo, juustonkorvike kannattaa laittaa muiden täytteiden alle. Siitä syystä, että feikkijuusto ei veny eikä valu samalla tavalla kuin lehmänmaitojuusto vaan jää isommiksi kökkäreiksi.
Vierailija kirjoitti:
Tulee myöhässä, mutta seuraavaa kertaa varten: raastettu kananmuna.
Mutta kun se menee läpi raastimesta. Mitä tehdä?
VegeSinccis
Laita nyt vaan sitä oikeata juustoa, ensi kertaa varten kerkiät sitten miettiä jotain muuta ilman kiirettä.
Lihansyöjä ja kasvissyöjä eivät välttämättä ole vihollisia.
Me voimme opettaa toisillemme paljon.
Älkää siis kohdelko minua vihollisena.
Ystävänne,
Sinccis
Vierailija kirjoitti:
No niin, pizza on uunissa.
Raastoin "Block"-vegaani"juustoa", lisäsin desin kaurakermaa ja puoli teelusikallista dijon-sinappia sekä kaksi ruokalusikallista ravintohiivahiutaleita. Siitä tuli vähän löysä "juusto"kastike, minkä kaadoin pizzan päälle.
ww
Anteeksi ap, mutta kuulostaa kamalalta... 😜 Itse siivutan täytteiden päälle vain tomaattia, se estää muiden täytteiden kärvähtämisen. Samoin teen myös lasagnelle.
T. maitoproteiiniallergikko
Ostin itse juuri myös Intialaisen Dal kirjan, jossa on paljon kasvisohjeita.
No, okei, rehellisesti huomioni kiinnitti sielä oleva lammas dal ohje, mutta siis muuten ei ole kuin pari liharuokaa siinä kirjassa.
Ne mä teen ensin!
Sinccis
Mutta ehkä .. ehkä .. jos ette ole ikuisia jänkkääjiä, niin EHKÄ kokeilen niitä kasvisruokiakin.
Intiassa ovat suosittuja.
Ystävänne,
Sinccis
Tuli uunista, koemaistoin.
Näyttää hämmästyttävästi mozzarellapizzalta ja maistuu todella hyvältä. Ei tosin siltä, kuin eläinjuusto maistuu, eli hieman tunkkaiselta ja vahvan umamiselta. Sen sijaan se maistuu maukkaalta ja mukavan suolaiselta. Hieman tahmea, ei liukas kuten juustopäällyste.
Jos tarjoaisin tätä, vain ruokaan perehtynyt huomaisi, että juusto ei ole juustoa.
Ehkä lisään hieman dijonia seuraavalla kerralla, kaipaa hiukan lisää happoa.
Olen tyytyväinen. Onnistunut kokeilu.
ww
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No niin, pizza on uunissa.
Raastoin "Block"-vegaani"juustoa", lisäsin desin kaurakermaa ja puoli teelusikallista dijon-sinappia sekä kaksi ruokalusikallista ravintohiivahiutaleita. Siitä tuli vähän löysä "juusto"kastike, minkä kaadoin pizzan päälle.
ww
Anteeksi ap, mutta kuulostaa kamalalta...
Kokeile ensin, tuomitse vasta sitten. Maku on hyvä.
ww
Ihan turhaan tuhlaa ravintohiivaa uuniin. Uunista poisoton jälkeen voi ripotella päälle, mutta uunissa se vaan tuhoutuu turhaksi. Ite olen käyttänyt pizzaan tarkoitettuja vuustoja, jos joskus olen tehnyt. Mut oon ennemmin ilman pizzaa, kun ei tosiaan ole sama asia. Eikä kiinnosta syödä e-koodeja.
Hae pihalta vaikka multaa.