Paljon on 150g margariinia desinä öljyä?
Niin ohjeessa lukee 150g margariinia mutta laittaisin mieluummin rypsiöljyä, niin paljon se on desinä?
Kommentit (9)
Netistä löytyvällä laskurilla helppo laskea. Kun nyt kuitenkin kysyt, niin laskin puolestasi. 150g = 1,67 dl.
Ole hyvä.
Rypsiöljyn tiheys lienee noin 0,8kg/l. Tämä tarkkuus riittää leivontahommiin.
Jos osaisit laskea niin saisit itsekin tulokseksi vähän alle kaksi desiä. Ja sitten leipomaan.
Ole hyvä.
Assam iloom kirjoitti:
Rypsiöljyn tiheys lienee noin 0,8kg/l. Tämä tarkkuus riittää leivontahommiin.
Jos osaisit laskea niin saisit itsekin tulokseksi vähän alle kaksi desiä. Ja sitten leipomaan.
Ole hyvä.
Mutta ei margariinia noin voi korvata, että vaan sama määrä kuin öljyä. Öljy kun on puhdasta rasvaa, margariini taas ei. Todennäköisesti ruoasta tulee aivan liian rasvaista syötäväksi, jos laittaa öljyä yhtä paljon kuin margariinia on ohjeessa. Siksi itsekin enemmän menisin tuohon vastaajan 1 noin desin suuntaan kuin lähemmäs kahteen desiin.
Vierailija kirjoitti:
Netistä löytyvällä laskurilla helppo laskea. Kun nyt kuitenkin kysyt, niin laskin puolestasi. 150g = 1,67 dl.
Ole hyvä.
Sun laskurissa on virhe.
Margariineissa on normaalisti vain n. 80 % rasvaa, eli 150 g margariinia sisältää 120 g rasvaa. Loppu on vettä ja suolaa. Jos mitattaisiin vettä, niin 120 g olisi 1,2 dl. Rasva on kuitenkin vettä kevyempää, joten sitä tarvitaan hieman enemmän, noin 1,33 dl.
Eli vajaa puolitoista dl riittää. Lisäksi pitäisi lisätä taikinaan/ruokaan ruokalusikallinen vettä ja hieman suolaa.
Mutta tosiaan aina tuo korvaaminen ei onnistu.
Aina leivottaessa oikeaa voita eikä mitään öljyjä ja markariineja.
Mä olen aina laittanut ml yhtä paljon kuin grammoja oletuksella että 1g = 1 ml ja aina on leivonnaiset onnistuneet.
Mahtaa olla "herkullista" ruokaa, oli sitten margariinia tai rypsiöljyä :D:D:D
Miten desi öljyä voi olla jonkin muun verran??
Desin verran laittaisin. Mutta kannattaa kyllä tarkkaan katsoa se ohje, että toimiiko öljy siinä. Osassa ohjeita kun on se margariini siksi, että tarkoitus on että sen koostumus on jämäkkää eikä juoksevaa, ja korvaaminen juoksevalla öljyllä voi pilata ruoan. Silloin olisi parempi korvata voilla, jos mahdollista.