Mistä johtuu himo tiettyyn ruoka-aineeseen? Puutostilako?
Ruoan himoon on monia syitä, kuten tunnesyöminen (ilo, suru, tunnesidos esim siihen mitä lapsena on syönyt).
Netti on pullollaan ohjeita miten näistä himoista pääsee eroon, mutta voiko olla niin, että alkaakin tehdä jotain ruokaa mieli sen takia, että elimistö kaipaa jotain vitamiinia, hivenaineita tms?
Koen syöväni melko terveellisesti ja monipuolisesti, kasvispainotteisesti (maitotuotteita ja kananmunaa viikoittain, lihaa ehkä 1-2 x kahteen viikkoon), syön runsaan aamupalan ja yleensä 4-5 kertaa päivässä: aamiainen, välipala, lounas, välipala, illallinen.
Nyt vaan on tehnyt monta päivää mieli maksamakkaraa, ja tylsyyksissäni aloin miettiä että miksi ihmeessä. A-vitamiini? Rauta?
Kommentit (2)
Veikkaan rautaa.
Itse oon viime aikoina himoinnut vähän väliä salmiakkia, normaalisti en siitä pidä. Mittarin mukaan verenpaine tosi matala.
Toissapäivänä oli pakko saada maksalaatikkoa, vaikka en juuri edes syö lihaa ja inhoan maksan makua.
Oon aika pitkään syönyt huonosti ja liikkunut liikaa, rautavarastot varmaan alkaa ehtymään.
Minkä puutostila on jos tekee koko ajan mieli salmiakkia? Suolanko? Verenpaine pilvissä ja silti vain salmiakkia tekee mieli lisää.