Muistatteko kun 90-luvulla ja 2000-luvun alussa kehotettiin kaikkia syömään broileria
Kun se on terveellistä ja ympäristöystävällistä?
Tosiasiassa tuhlaavaista, eettisesti ongelmaista jopa isompien eläinten kasvattamiseen verrattuna ja pahasti riippuvaista soijaruokinnasta, hyi. Broilerinkasvatus pitäisi lopettaa, samoin kuin pihvikarjan, ja kasvattaa lihaksi ainoastaan sikoja. Lypsettävät ja munivat saavat jäädä.
Kommentit (13)
Sianlihan kasvattaminenhan se onkin ekologista & eettistä! :D Syövät hitonmoisia määriä soijaa rehuksi ja naaraspuolisia pidetään jopa puolet elämästään emakkohäkissä, jossa ei pääse edes kääntymään.
Vierailija kirjoitti:
Sianlihan kasvattaminenhan se onkin ekologista & eettistä! :D Syövät hitonmoisia määriä soijaa rehuksi ja naaraspuolisia pidetään jopa puolet elämästään emakkohäkissä, jossa ei pääse edes kääntymään.
Sialle voi syöttää ihan mitä hyvänsä, ei sitä soijaa olisi pakko.
No pääasia on että sille on syötettävä ruokaa, ja paljon. Ja silloin sen on oltava edullista ja energiatehokasta. Mitä korvaavaa syöttäisit?
Vierailija kirjoitti:
No pääasia on että sille on syötettävä ruokaa, ja paljon. Ja silloin sen on oltava edullista ja energiatehokasta. Mitä korvaavaa syöttäisit?
Rehuviljaa ja biojätettä, niinkuin perunankuoria ja sen sellaista
Joku parisataakiloinen sika tarvitsee aika paljon proteiinia, jota ei kyllä perunankuorissa liiemmin ole...
Vierailija kirjoitti:
Joku parisataakiloinen sika tarvitsee aika paljon proteiinia, jota ei kyllä perunankuorissa liiemmin ole...
Ei olekaan. Pointtini on lähinnä että lihan syöntiä pitäisi muutenkin vähentää turhimmasta päästä, eli vain syötäväksi kasvatettavista broilereista. Sikoja voisi vähän jättää vanhoiksi kunnon jätemyllyiksi.
Huomaa muuten että Suomessa kasvatettavan broilerin ravinnosta 14-18% on soijaa, sian 5-10%.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/suomessa-el%C3%A4imille-a…
Että silleen
Vuosikymmenten saatossa on kehotettu syömään milloin mitäkin, ei noista nyt niin kannata välittää.
Vähän tulokulmasta riippuen yksi ja toinen ruuantuotanto voidaan todeta arveluttavaksi. Vähän yksisilmäistä tuollainen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joku parisataakiloinen sika tarvitsee aika paljon proteiinia, jota ei kyllä perunankuorissa liiemmin ole...
Ei olekaan. Pointtini on lähinnä että lihan syöntiä pitäisi muutenkin vähentää turhimmasta päästä, eli vain syötäväksi kasvatettavista broilereista. Sikoja voisi vähän jättää vanhoiksi kunnon jätemyllyiksi.
Huomaa muuten että Suomessa kasvatettavan broilerin ravinnosta 14-18% on soijaa, sian 5-10%.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/suomessa-el%C3%A4imille-a…
Että silleen
Joo no, olen vegaani, että sinänsä ei liippaa minua, kun en syö kumpaakaan eläintä (ja syömäni soijakin on eurooppalaista)...
En itse asiassa muista. Muistan vain sen yhden mäkkärin mainoksen.
Syökää kanaa, syökää kanaa terkuin ikivanha mäkkärin mainos ja vielä kerran syökää kanaa
Muistan. Itse en ole sitä noudattanut, koska en tykkää broilerin mausta, enkä varsinkaan sen tehotuotanto-dokkarin jälkeen. Saa jäädä broilerit ihan rauhassa kauppaan mun puolesta.
Syökää kanaa, syökää kanaa!