Idioottivarma keino painonhallintaan, olkaa hyvä!
Syö 4-6 harkittua ateriaa päivässä, koskaan ei oteta lisää siis enemmän kuin aluksi on harkinnut syövänsä ja niiden aterioiden välissä suuhun ei panna mitään, missä on kaloreita.
Vaatii tietysti itsekuria, mutta jos sitä ei ole yhtään niin ansaitseekin olla läski.
Kommentit (59)
Vierailija kirjoitti:
4-6 ateriaa??? Huh, on siinä elimistö kovilla, kun koko ajan pitää huhkia ja sulattaa ruokaa. Paremminkin 3 ateriaa päivässä, viimeinen tuossa klo 18.
Pienempi välipalakin on tässä systeemissä ateria. Useimmilla toimii se, että syö riittävän usein, niin nälkä ei kasva liian suureksi ja aineenvaihdunta toimii tehokkaammin. Jos iltakuuden jälkeen ei enää syö mitään, on nälkä yöllä. Paitsi jos menee kahdeksalta nukkumaan. Ap
Itselläni on aina ollut vain yksi ateria aikaisintaan seitsemältä illalla joskus yhdeltätoista ja aamiainen.
Fyysinen työ eikä varaa lounaaseen pitää laihana.
Energian yksikkö on joule. Kaikessa ruuassa on energiaa. Kaikessa vähämielisen ruuassa on "kaloreita".
Vierailija kirjoitti:
4-6 ateriaa??? Huh, on siinä elimistö kovilla, kun koko ajan pitää huhkia ja sulattaa ruokaa. Paremminkin 3 ateriaa päivässä, viimeinen tuossa klo 18.
Niin ja tietenkin paljonko painat, siis millä mandaatilla olet neuvomassa painonhallinnassa? Ap
Tuota alituista syömistä en ymmärrä. max 4 ateriaa päivässä sopii aikuiselle.
Vierailija kirjoitti:
Tuota alituista syömistä en ymmärrä. max 4 ateriaa päivässä sopii aikuiselle.
4 onkin mainittu vaihtoehtona. Itse olen vain huomannut että jos on pitkä päivä, 6 on optiona hyvä olla olemassa. 4 hyvä tavoite. Ap
Simppeliä. Älä syö niin laihdut. Liiku niin laihdut lisää.
Syön kahdesti päivässä ja olen aina ollut ihannepainossani. En ymmärrä alituista puputtamista. Ei aikuinen sellaista tarvitse.
Mä syön yhden aterian päivässä ja sekin on raakaravintoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
4-6 ateriaa??? Huh, on siinä elimistö kovilla, kun koko ajan pitää huhkia ja sulattaa ruokaa. Paremminkin 3 ateriaa päivässä, viimeinen tuossa klo 18.
Pienempi välipalakin on tässä systeemissä ateria. Useimmilla toimii se, että syö riittävän usein, niin nälkä ei kasva liian suureksi ja aineenvaihdunta toimii tehokkaammin. Jos iltakuuden jälkeen ei enää syö mitään, on nälkä yöllä. Paitsi jos menee kahdeksalta nukkumaan. Ap
Höpsis. Jos syö kuudelta ja on nälkä yöllä, on syönyt huonosti. Kun syö kunnon ateriat, pärjää vaikka kahdella aterialla päivässä. Siinä ei turhia välipaloja tarvita mihinkään.
Harkittu ateria monta krt päivässä ei välttämättä tarkoita ns. normaalia ateriaa (ja monta krt pv), eli 2 perunaa, salaattia ja 5 lihapyörykkää kastikkeessa + pullakaffet, vaan on hyvin pieni määrä tarkkaan valittuja aineksia. Yksi "ateria" voi olla kahvikupillinen keittoa plus appelsiini jne.
Näin meillä on laihdutettu, ja hyvin pelaa. Ohjeen sain tuttavalta, joka onnettomuuden jälkeen lihoi ihan hirveästi, mutta LÄÄKÄRILLÄ käytyään sai painon hienosti putoamaan. Sanoi, ettei tarvitse nälässä olla, kun syö usein mutta todella vähän. Ja ennen kaikkea saa syödä vaihtelevasti, eikä mitään jauhepusseja tms. Herkkupalan voi myös ottaa, mutta senkin harkiten. Ja siinäkin on ero, eli kermakakkupala on ei, mutta ohut pullasiivu on jees. Vettä pitää muistaa juoda. eri
Ap tarkoittaa varmaankin toisenlaisia juttuja, mutta otinpahan oman kantani tähän, sori.
Vierailija kirjoitti:
Syö 4-6 harkittua ateriaa päivässä, koskaan ei oteta lisää siis enemmän kuin aluksi on harkinnut syövänsä ja niiden aterioiden välissä suuhun ei panna mitään, missä on kaloreita.
Vaatii tietysti itsekuria, mutta jos sitä ei ole yhtään niin ansaitseekin olla läski.
😆 Toimiihan tuo.
Tosin olet unohtanut erittäin oleellisen asian mainita: Annoksen koko🙂
-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
4-6 ateriaa??? Huh, on siinä elimistö kovilla, kun koko ajan pitää huhkia ja sulattaa ruokaa. Paremminkin 3 ateriaa päivässä, viimeinen tuossa klo 18.
Pienempi välipalakin on tässä systeemissä ateria. Useimmilla toimii se, että syö riittävän usein, niin nälkä ei kasva liian suureksi ja aineenvaihdunta toimii tehokkaammin. Jos iltakuuden jälkeen ei enää syö mitään, on nälkä yöllä. Paitsi jos menee kahdeksalta nukkumaan. Ap
Höpsis. Jos syö kuudelta ja on nälkä yöllä, on syönyt huonosti. Kun syö kunnon ateriat, pärjää vaikka kahdella aterialla päivässä. Siinä ei turhia välipaloja tarvita mihinkään.
No kerropa heti paljonko painat?
Ja missä ruokakulttuurissa syödään kaksi kertaa päivässä?
Sepä se, ettei koskaan kannata syödä kerralla kovin paljon, jos haluaa pysyä hoikkana. Siten myös olo pysty kevyenä eikä mahalaukku veny liikaa.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Energian yksikkö on joule. Kaikessa ruuassa on energiaa. Kaikessa vähämielisen ruuassa on "kaloreita".
Kyllä kaloreista ihan yleisesti puhutaan, kuten jouleistakin. Älä nyt viitsi tulla turhia paasaamaan, et ole sen fiksumpi kuin muutkaan, vaan sulla on ylileveä ego ja turhan valtava itsetunto.
Vierailija kirjoitti:
Harkittu ateria monta krt päivässä ei välttämättä tarkoita ns. normaalia ateriaa (ja monta krt pv), eli 2 perunaa, salaattia ja 5 lihapyörykkää kastikkeessa + pullakaffet, vaan on hyvin pieni määrä tarkkaan valittuja aineksia. Yksi "ateria" voi olla kahvikupillinen keittoa plus appelsiini jne.
Näin meillä on laihdutettu, ja hyvin pelaa. Ohjeen sain tuttavalta, joka onnettomuuden jälkeen lihoi ihan hirveästi, mutta LÄÄKÄRILLÄ käytyään sai painon hienosti putoamaan. Sanoi, ettei tarvitse nälässä olla, kun syö usein mutta todella vähän. Ja ennen kaikkea saa syödä vaihtelevasti, eikä mitään jauhepusseja tms. Herkkupalan voi myös ottaa, mutta senkin harkiten. Ja siinäkin on ero, eli kermakakkupala on ei, mutta ohut pullasiivu on jees. Vettä pitää muistaa juoda. eri
Ap tarkoittaa varmaankin toisenlaisia juttuja, mutta otinpahan oman kantani tähän, sori.
Joo, ateria ei ole joka kerta iso lämmin ruoka.
Annoskoko harkitaan sen hetkisen tilanteen ja nälän mukaan.
Muuta oleellista on se, että joka aterialla on hyvä olla selkeä proteiinin lähde ja useimmilla aterioilla myös rasvan lähde. Ja jos jotakin kartetaan niin nopeita hiilareita. Mutta voi niitäkin syödä harkitusti.
Ap
Mä en syö koskaan aamupalaa, ja lounaankin aika myöhään. En viitsi väkisin, kun ei maistu, niin ei maistu. Illemmalla syön paljon, päivällisen ja iltapalan ja hedelmiä ja karkkiakin. Hyvin on pysynyt paino kurissa.
Vierailija kirjoitti:
Syön kahdesti päivässä ja olen aina ollut ihannepainossani. En ymmärrä alituista puputtamista. Ei aikuinen sellaista tarvitse.
No ymmärrätkö edes sen, että meitä aikuisia on erilaisia? Se mikä on sulle hyvä, ei ole sitä jollekin toiselle. Elä sinä valitsemallasi tavalla, mutta älä tuputa sitä muille, jos siis aikuinen olet.
Ja aloituksesta jo varmaan tiesit, mitä tuleman pitää. Kun olet noin eri mieltä, niin miksi yleensä kommentoit mitään, ja vielä noin nyrpeänä. Tuhahtaen kerrot kuinka aikuisen kuuluu elää, koska sinä teet niin ja näin. Kasva aikuiseksi.
Vierailija kirjoitti:
Mä en syö koskaan aamupalaa, ja lounaankin aika myöhään. En viitsi väkisin, kun ei maistu, niin ei maistu. Illemmalla syön paljon, päivällisen ja iltapalan ja hedelmiä ja karkkiakin. Hyvin on pysynyt paino kurissa.
Mikä painoindeksi? Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Harkittu ateria monta krt päivässä ei välttämättä tarkoita ns. normaalia ateriaa (ja monta krt pv), eli 2 perunaa, salaattia ja 5 lihapyörykkää kastikkeessa + pullakaffet, vaan on hyvin pieni määrä tarkkaan valittuja aineksia. Yksi "ateria" voi olla kahvikupillinen keittoa plus appelsiini jne.
Näin meillä on laihdutettu, ja hyvin pelaa. Ohjeen sain tuttavalta, joka onnettomuuden jälkeen lihoi ihan hirveästi, mutta LÄÄKÄRILLÄ käytyään sai painon hienosti putoamaan. Sanoi, ettei tarvitse nälässä olla, kun syö usein mutta todella vähän. Ja ennen kaikkea saa syödä vaihtelevasti, eikä mitään jauhepusseja tms. Herkkupalan voi myös ottaa, mutta senkin harkiten. Ja siinäkin on ero, eli kermakakkupala on ei, mutta ohut pullasiivu on jees. Vettä pitää muistaa juoda. eri
Ap tarkoittaa varmaankin toisenlaisia juttuja, mutta otinpahan oman kantani tähän, sori.
Joo, ateria ei ole joka kerta iso lämmin ruoka.
Annoskoko harkitaan sen hetkisen tilanteen ja nälän mukaan.
Muuta oleellista on se, että joka aterialla on hyvä olla selkeä proteiinin lähde ja useimmilla aterioilla myös rasvan lähde. Ja jos jotakin kartetaan niin nopeita hiilareita. Mutta voi niitäkin syödä harkitusti.
Ap
Juuri näin! Ja huomaatko, että useampi käsittää tämän ihan väärin? Ajatus "kokoaikaisesta puputtamisesta" ei vaan lähde pois sieltä päänupista, kun ei halutakaan ymmärtää, että ne normaalit ateria, mitä muut syövät, jaetaan vaan useampiin osioihin ja vieläpä määrällisesti syödään päivän mittaan kokonaisuudessaan vähemmän, kuin isojen annosten syöjät. Tämä keino älyttää luulemaan, että hei "mä söin taas, ja mulla ei ole nälkä". Verensokeri on tasainen ja olo virkeä. Paino putoaa.
4-6 ateriaa??? Huh, on siinä elimistö kovilla, kun koko ajan pitää huhkia ja sulattaa ruokaa. Paremminkin 3 ateriaa päivässä, viimeinen tuossa klo 18.