Sain keliakiadiagnoosin
Kuinka tästä eteenpäin? Kaikki vinkit kasaan, että pääsen kiinni uuteen ruokavalioon. Ei kukaan jaksa pelkillä perunoilla. Ainoana keliaakikona minun pitänee hankkia oma levite ja oppia leipomaan gluteenitonta leipää, jota voin pakastaa päiväannoksina.
Kommentit (16)
Kaikkea ei tarvitse keksiä itse:
Keliakialiitto järjestää kaikenlaisia kursseja, joista saattaa olla apua.
Kasvisruuan toimii ja osta gluteenittomia pastoja jne...
Jos käytät leivänpaahdinta, tarvitset oman, jossa ei paahdeta muuta kuin gluteenitonta leipää. Sen lisäksi oma leikkuulauta.
En ole keliaakikko, mutta välttelen viljoja. Syön munia, juustoa, lihaa, kalaa, kasviksia, hedelmiä, maitotuotteita kuten jogurttia. Nykyisinhän on tosi hyvät gluteenittomat valikoimat, jos niitä haluaa käyttää. Itse leivon satunnaisesti leipää mantelijauhoista.
Tuossa joku neuvoi jugurtteja - lue kuitenkin tuoteseloste. Niin uskomatonta kuin onkin, niin myös useimmissa jäätelöissä on vehnää. Makeisissa on vehnää jne.
”Pelkillä perunoilla”??? Saat syödä kaikkea muuta paitsi gluteeniviljoja! Siis kaikki vihannekset, juurekset, lihat, kalat, munat jne (ellei niitä muista syistä ole kielletty). Gluteeniton leivonta ei ole mitään rakettitiedettä, sen niksit kyllä oppii kun harjoittelee. Joitakin uusia aineksia toki kannattaa kaappiin hankkia (esim. Psyllium, ksantaani, pofiber). Sitäpaitsi leipä ei ole ihmiselle mitenkään välttämätöntä, ainakaan siinä määrin kuinka hirveästi ihmiset sitä syövät. Gluteenittomia leipiä on nykyään saatavilla kaikissa kaupoissa, niin montaa lajia ettei tarvitse samaa leipää kyllästymiseen asti popsia.
Mitä oireita sinulla oli ennen kuin sait diagnoosin?
Nyt sitten et saa juoda muuta kuin calvadosta ja konjakkeja - aitoa siideriäkin myös - mikä harmi...!
Vierailija kirjoitti:
Kaikkea ei tarvitse keksiä itse:
Kiitos! Nyt menee varmasti puoli yötä sivuston lukemisessa. Oikein tekee mieli leipoa jo nyt!
Vierailija kirjoitti:
Jos käytät leivänpaahdinta, tarvitset oman, jossa ei paahdeta muuta kuin gluteenitonta leipää. Sen lisäksi oma leikkuulauta.
Täytyypä hankkia!
Vierailija kirjoitti:
Mitä oireita sinulla oli ennen kuin sait diagnoosin?
Iho hirveässä kunnossa. Vatsaoireita. Koska olen biopankin luovuttaja niin sain tietää kantavani sekä keliakille että suolistosyövälle altistavia geenejä. Ei tullut yllätyksenä koska lähisuvussa on keliaakikkoja ja suolistosyöpään kuolleita.
Varmuuden vuoksi tähystettiin ja otettiin koepaloja molemmista päistä jne. Keliakia on nyt sitten diagnoosina.
Kukko on gluteenitonta olutta! Juo sitä.
Gluteeniton ruoka ei ole lainkaan ongelmaksi. Paljon terveellisempää ravinto on ilman gluteenia. Ei tarvi syödä leipää eikä pullaa, saa syödä ravintorikasta ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Gluteeniton ruoka ei ole lainkaan ongelmaksi. Paljon terveellisempää ravinto on ilman gluteenia. Ei tarvi syödä leipää eikä pullaa, saa syödä ravintorikasta ruokaa.
Pitääkö ei-keliaakikon syödä pelkästään pullaa sekä kermakakkua päivittäin? Onko ravinteikas ruoka ainoastaan sairaiden yksinoikeus?
Eikö täällä ole muita keliaakikoita, jotka voisivat antaa vinkkejä?