Rippijuhlien menu, apua?
Meillä on viikon päästä rippijuhlat ja pari tarjoiluihin liittyvää asiaa vielä mietityttää. Vieraita tulee 20 hlö, joista viisi lapsia. Menu on seuraava:
- Täytekakku
- Suklaamoussekakku
- Macarons
- Keksejä
- Vaahtokarkkeja
- Kinkkuvoileipäkakku
- Ruokaisasalaatti
- Sitruunamarinoitu lohi-perunasalaatti
- Karjalanpiirakat ja munavoi
Juomana kahvi, vichy, limsaa, mehua.
Mutta, kuinka paljon tuota ruokaisaa salaattia + lohiperunasalaattia tulisi varata per henkilö?
Kommentit (19)
Vierailija kirjoitti:
Molempia salaatteja 200 g per henkilö.
Huh, huh, yhteensä 400 g salaatteja, joista toinen ilmeisestikin majoneesipohjainen ja raskas. Lisäksi vielä voileipäkakku, kakut, keksit jne. Minusta vähempikin riittää. Varaisin 50 g lohiperunasalaattia per nokka ja 100 g ruokaisaa salaattia per nokka.
Vierailija kirjoitti:
Molempia salaatteja 200 g per henkilö.
No heh heh, aivan liikaa. Maksimissaan 2 dl/pää riittää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Molempia salaatteja 200 g per henkilö.
No heh heh, aivan liikaa. Maksimissaan 2 dl/pää riittää.
Siis molempia salaatteja yhteensä maksimissaan 2 dl/pää.
Varaisin 100 g tuota ruokaisaa salaattia ja 50 g lohisalaattia.
Jos ajattelet, että tuosta menusta pitäisi riittää jokaiselle 700 g syötävää niin silloin kannattaa tilata lohisalaattia 2 kg ja ruokaisaa salaattia 4 kg.
Riippuu ovatko vieraat tulossa kaukaa ja miten vaikka teidän suvussa/piireissä on tapana - piipahdetaanko vain nopeasti kahvilla vai juhlitaanko koko päivä kun kerrankin nähdään. Mä oletan, että suurimmalle osalle menee vain pikkuisen noita salaatteja, mutta kauempaa tulevat haluavat ehkä mahan kunnolla täyteen.
Lapset tuskin koskevat suolaisiin, se kannattaa huomioida. Iäkkäät tykkää voileipäkakusta ei niinkään salaateista. Näin yleistäen.
Mä sanoisin, että salaattia 150 g per hlö ja lohiperunasalaattia 100 g per hlö.
Vierailija kirjoitti:
Lapset tuskin koskevat suolaisiin, se kannattaa huomioida. Iäkkäät tykkää voileipäkakusta ei niinkään salaateista. Näin yleistäen.
Toisaalta lapset rakastavat yleensä karjalanpiirakoita, mikä kannattaa huomioida määrässä.
Mä varaisin molempia salaatteja 1,5 kg, eiköhän ne riitä?
Saiskos ton lohiperunasalaatin ohjeen kiitos!
Vierailija kirjoitti:
Saiskos ton lohiperunasalaatin ohjeen kiitos!
En ole ap, mutta itse olen tehnyt tällä reseptillä ja on hyvää:
Lohi:
400-500 glämminsavulohta
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1/2 dltuoretta tilliä hienonnettuna
Perunasalaatti:
1 kgkypsiä uusia perunoita
1 fenkoli ohuina suikaleina
1 nippukevätsipulia hienonnettuna
1 dloliiviöljyä
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 tlsokeria
3 rklkapriksia
Valmistusohje
1. Paloittele lohi reiluiksi paloiksi kulhoon. Lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste sekä mehu ja tillisilppu. Kääntele maut varovasti sekaisin ja jätä odottamaan.
2. Puolita perunat kulhoon ja lisää joukkoon fenkoli sekä kevätsipuli. Sekoita öljyn joukkoon sitruunan kuoriraaste sekä mehu, suola, mustapippuri ja sokeri. Kääntele kastike perunoiden joukkoon. Anna maustua noin 15 minuuttia.
3. Kaada perunat vadille ja nostele päälle savulohipalat.
4. Viimeistele kapriksilla ja tarjoa.
Mitä on ruokaisasalaatti?
Kanasalaattia, tonnikalasalaattia, texmex-salaattia, nizzan salaattia, caesar-salaattia, italiansalaattia, makaronisalaattia..? Ei vissiin kuitenkaan perunasalaattia, kun erikseen on lohi-perunsalaatti.
Meillä oli 30 henkeä ja perunasalaattiin meni 3 kg perunoita. Ei sisältänyt kalaa tms. Ylikin jäi hiukan, muttei liikaa.
Varaudu siihen, että kakkua menee. Kait sulla tulee molempia kaksi? Riippuu tietty kakun koosta, mutta monet haluavat maistaa molempia. Ja kakuissa kannattaa ylimitoittaa.
Onnea rippilapselle ja vanhemmille!
Molempia salaatteja 200 g per henkilö.