Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Lihan alkuperämaa ravintolassa - oletko kiinnostunut?

Vierailija
06.08.2019 |

Itse havahduin ajattelemaan, että kaupassa syynään lihan alkuperämaan ja pyrin ostamaan aina suomalaista. Mutta ravintolassa sitä harvemmin tulee kysyttyä tai tulee edes mieleen. Jos menee vaikkapa kiinalaiseen buffettiin niin mistä ne kanat tulevat? Varmaan monessa ravintolassa pihvit tulevat Brasiliasta. Täytyy alkaa tästä kysymään/ottamaan selvää kun menee syömään ravintolaan.

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
06.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulle on ihan sama

Vierailija
2/11 |
06.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tuu kyllä ajateltua. Ehkä pitäs

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
07.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiinnostaa. En syö eteläamerikkalaista lihaa, enkä soijaa. Sen verran kiinnostaa jo ympäristön vuoksi.

Vierailija
4/11 |
07.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen kiinnostunut. Yleensä selvitän alkuperämaan etukäteen ennen ravintolaan menoa.

Vierailija
5/11 |
07.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen havahtunut myös asiasta jokunen vuosi sitten ja olen alkanut kysyä ravintoloissakin lihan alkuperämaata. Kebabbiloissa ei aina edes ymmärretä kysymystä, ja muissakin paikoissa erityisesti kananrinta on aika usein thaimaalaista tms.

Minua kiinnostaa asia erityisesti eläinten hyvinvoinnin vuoksi. Suomessa on tiukemmat lait kuin edes muualla Euroopassa, puhumattakaan jostain Kiinasta. En kestä ajatella, miten jokin eläin on kärsinyt takiani. Toinen syy on antibioottijäämät: esim. Saksassa kaikki tuotantoeläimet syövät antibiootteja. Mitäs sitten kun pöpöt tulevat niille vastustuskykyisiksi? Kuollaan taas ihan tavallisiin tauteihin?

Vierailija
6/11 |
07.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiinnostaa. Tarkastan asian etukäteen tai kysyn tarjoilijalta. Olen boikotoinut mcDonaldsia pian vuoden koska heille liha tulee Puolasta. Lähetin palautetta myös.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
07.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kai te tiedätte että alkuperämaa täytyy nykyisin ilmoittaa? Teen itse töissä tämän joka päivä. Vaatikaa, jos ei ole näkyvillä!

https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/uutiset/lihan-alku…

Vierailija
8/11 |
07.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä että sekasyöjät kiinnittävät tähän huomiota. Vähän sama asia kuin esim. kananmuna tai maitotuotteet, kun toitotetaan että ostan vain kotimaista ja luomua - no kananmunaa on niin monessa elintarvikkeessa kuin vain siinä mitä syödään munana, sitä on lähes kaikissa elintarvikkeissa jossain muodossa, eivätkä ne todellakaan tule mistään ulkokanaloista tai luomupaikoista, vaan sieltä mistä halvimmalla saadaan, eli juuri häkkikanaloista. Ja maitojauheet ym. ulkomailta, joissa lehmän arvo on vielä mitättömämpi kuin Suomessa. Pitää ajatella vähän laajemmin kuin se suora oma maito-/munaostos kaupasta, jos haluaa vaikuttaa eläinten hyvinvointiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
07.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kiinnostaa. Tarkastan asian etukäteen tai kysyn tarjoilijalta. Olen boikotoinut mcDonaldsia pian vuoden koska heille liha tulee Puolasta. Lähetin palautetta myös.

Jaa sulle mäkkäri on ravintola? Ei siinä mitään. Itse käsitän ravintolalla vähän muuta. Mulle mäkkärit sun muut on wt-syöttölöitä.

Vierailija
10/11 |
07.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulle ruoassa on tärkeintä maku, koostumus ja esillepano. Ravintolassa tärkeintä ilmapiiri ja palvelu. Ihan sama mistä ne sen lihansa hankkii, kunhan em. asiat on kohdallaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
07.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen kiinnostunut. Subissa en ole koskaan käynyt juuri tästä syystä.