Minkä maan ruokakulttuuri on mielestäsi terveellisin?
Itse olen Ranskattaret eivät liho -kirjan kannalla. Olin talven ja alkukevään Ranskassa ja laihduin 8kg vaikka aktiivisuustasoni oli sama kuin Suomessa! Ruokaa tehdään aidoista raaka-aineista eikä vaaleaa leipää ja croissantteja santsata vaan syödään vähemmän mutta parempaa. Pienikin määrä riittää kun nauttii puhtaita makuja, tuoreita kasviksia ja hedelmiä ja hyviä rasvoja. Suomessa kaikki on niin käsiteltyä. Ärsyttää vaikka täällä joutuu olemaan vain puoli kuukautta. Kun herkkuna on vaikka päivittäin ruuan kanssa juotu viinilasillinen tai pieni macaron -leivos megaison karkkipussin sijaan niin linjat löytyy ja pysyy automaattisesti. Pian takaisin!
Kommentit (15)
Japanille ääni täältäkin. Myös välimeren ruokavalio on kohtuuterveellinen moniin muihin verrattuna, mutta jos yksi vaan pitää valita, niin Japani. Natriumglutamaatista ja suolan määrästä huolimatta.
Kreetalainen ruokavalio. Tästä todisteena kreetalaisten korkea elinikä.
Ja siis, kuka sua pakottaa syömään prosessoitua ruokaa? Juuri omat ovat prosessoitumassa hellalla.
Ja makuja taatusti on!
Sinccis
Vierailija kirjoitti:
Kreetalainen ruokavalio. Tästä todisteena kreetalaisten korkea elinikä.
Ne syö aika vähän lihaa. Ei sovi kyllä mulle, en halua sen takia jatkaa parilla vuodella loppupäästä, että kärvistelee siinä välillä ..
Sinccis
Puola. Paljon kasviksia (perunaa) sekä hyvin monipuolisesti sian ruhonosia. Viljatuotteista olut ja vodka ovat erityisen suosittuja leivän lisäksi. Hivenaineet tulee nautittua runsaan vuorisuolan muodossa.
Ei ole mikään mielipidekysymys, että Välimeren ja Japanissa Okinawan ruokavalioita noudattavat elävät pisimpään. Ranskalainen puolestaan ei todellakaan kuulu tähän joukkoon.
En kyllä ymmärrä, millä logiikalla täällä Suomessa on syötävä isoja karkkipusseja ja prosessoitua ruokaa. En minä ainakaan syö.
Välimeren ruokavalio ja itä eurooppalainen ruoka joka on pääasiassa luomua.
Pohjoismainen parhaimmillaan eli kalaa, sieniä, kasviksia, juureksia. ja marjoja sekä hapanmitotuotteita,
Hassua, miten eri asioita suomalainen ruokavalio tarkoittaa eri ihmisille. Minulle prosessoidusta ruuasta ja megaisoista karkkipusseista tulee mieleen aivan toinen ruokavalio kuin suomalainen, toki sellainen joka leviää niin Suomeen kuin muuallekin.
Suomalainen ruokavalio tarkoittaa minulle perunaa, kaaleja, juureksia, ruista, kalaa, riistaa, marjoja. Herkutteluun pala marjapiirakkaa, pulla, kahvia kermalla. Paheeksi olutta. Näin syövät isovanhempani, vanhempani ja minunkin perheeni. Isoäitini on pian satavuotias, vanhempani täysin terveitä seitsemänkymppisiä.
Pidän suomalaista ruokavaliota kohtuullisen terveellisenä. Samoin välimeren ruokavaliota ja japanilaista. Amerikkalaista pidän epäterveellisenä. Samoin myös ranskalaista, jossa toki syödään vähän, mutta croissantteja, juustoja, sokerisia leivoksia ja hilloja, vaaleaa leipää, rasvaista lihaa jne.
Kotimainen ruokakulttuuri. Maailman puhtainta ruokaa.
kreikka on todella hyvä vaihtoehto. Paljon kasviksia (mikä erona esim. italiaan tai espanjaan), oliivi öljyä vai hapanmaitotuotteita.
Japani sinällään aika ok, johtuen esim. kalan runsaasta käytöstä, mutta esim. sushiriisi ei kyllä mikään terveys ruoka ole ja monessa ruoassa on todella paljon sokeria muutenkin.
Japani. Myös tutkimukset puoltavat tätä.