Saimaan tuore lohifileet ja outo sivumaku?
En nyt tähän hätään keksinyt mitään muuta palstaa kysyä tästä, ja AV ei tunnetusti koskaan petä.
Olen nyt parina kertana S-ryhmän kaupoista ostanut näitä Saimaan tuore merkin yksittäisvakuumipakattuja lohifileitä (Hinta muistaakseni 2.90€? 1 ruokailijan annos) ja kala on aina paketissa näyttänyt todella hyvälle ja haissut myös ihan raikkaalle. Kuitenkin kypsentämisen jälkeen (paistan aina kalan voissa) huomaan oudon sivumaun kalan lihassa. Lihasta jää sellainen leväinen/mutainen maku suuhun? Ei auta edes reilun suolan lisääminen...
Olen yrittänyt ostaa aina mahdollisimman lähellä nostopäivää pakatun kalan, mutta siltikin tuo sama kummallinen sivumaku seuraa mukana. Tiedän että vakuumipakattu on aina ihan eriasia kuin tuore tiskistä ostettu, mutta pikkukylällä ei hirveästi valinnanvaraa ole. :/ Olen muita S-ryhmän vakuumipakattuja kalatuotteita kokeillut, ja niissä en tällaista samanlaista tympeää sivumakua muista. Kuitenkin haluaisin lisätä kalaa omaan ruokavaliooni, ja nuo pienet annokset on ihan täydellisiä kun meidän taloudessa vain minä itse syön kalaa.
Onko jollain muulla ollut samanlaisia kokemuksia, vai kuvittelenko vain? :D
Kommentit (8)
Ne on niitä lätäköissä kasvatettuja ja antibiootilla pumpattuja että ilmankos. Kuten kaikki kala nykyään.
Saimaalla on vesi paikoitellen surkeassa kunnossa sellutehtaiden vuosisataisen kuormituksen jäljiltä, Lappeenrannan edustalla esimerkiksi.
Itse epäilen kanssa että kasvatusolosuhteet tuskin on tuota mitä mainostavat. :S Niin oudolta tuo kala aina maistuu. Pitää jatkossa jättää vain hyllyyn, kun en tietoisesti halua mitään ylimääräistä omaan kehoon. :S
-AP
Ostin tänään s-marketista tänään ensikerran ja paistoin. Maku todella mutainen. Tässä syy miksi Suomessa ei ole oikesti riittävästi menestyneitä yrityksiä, tuote tuodaan keskeneräisenä markkinoille.
Olen todella pettynyt.
Muuttui mielikuva Jyrki Sukulasta myös koska on tälläisessa mukana.
Läksin omasta kokemuksesta kurkkaamaan netistä onko muilla samanlaisia kokemuksia. Ja olihan niitä.
Olen sitä mieltä että laatu on todella pielessä kaikista vakuutteluista huolimatta, se on todella ala-arvoinen.
Itse en aio syödä, siksi meillä on makuaisti varoittamassa. Mikä tahansa muu kalalaji on paremman makuista, myös ns. roskakalat.
Kesällä kala maistuu mutaiselta, olen huomannut saman. Kalan lihassa on eri maku talviaikaan, kun on kylmässä vedessä.
Vierailija kirjoitti:
Kesällä kala maistuu mutaiselta, olen huomannut saman. Kalan lihassa on eri maku talviaikaan, kun on kylmässä vedessä.
Riippuuhan se lisäksi siitä vesistöstä. On kai niitä ennenkin lohia kasvateltu jossain mutakuopissa, ja sen kyllä maistaa. Ei kai niistä terveydellistä vaaraa ole, mutta miksi sitä mudalta maistuvaa söisi.
Kuitenkin jotain minkinraadoista tehdyllä rehulla kasvatettua pussikaljalohta.