Miten saa tehtyä rapeita lettuja?
Kommentit (14)
Vichyä maidon lisäksi niin tulee rapsakampaa :)
-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-
Reseptillä ei ole niinkään väliä, vaan paistolla. Riittävän kuuma pannu ja paljon voita. SIIS PALJON. Ei öljyä vaan voita. Letun reunojen pitää friteeraantua siinä voissa. Siis mikään sipaisu tai teelusikallinen ei riitä.
Vierailija kirjoitti:
Missä suhteessa aineksia?
googleta lettutaikina
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Missä suhteessa aineksia?
googleta lettutaikina
No kun tulee sata ohjetta ja aina onnistun valitsemaan sen surkeimman.
Riittävän kuuma pannu. Voi-öljyseoksella tulee pitsireunat.
Siinähän ne avainasiat tulikin. Kuuma pannu, runsaasti rasvaa ja ohuelti taikinaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Missä suhteessa aineksia?
googleta lettutaikina
No kun tulee sata ohjetta ja aina onnistun valitsemaan sen surkeimman.
Normaalista lettutaikinasta on mahdotonta saada surkeaa millään ohjeella. Vain paistamisessa voi onnistua letut pilaamaan. Paistamiseen saitkin jo olennaisimmat ohjeet, joten niitä en enää toista.
Kukaan ei ole tainnut vielä mainita yhtä olennaista asiaa, nimittäin valurautapannua. Ei noilla pinnoitetuilla pannunläppänöillä kunnon luttuja pysty paistamaan jo senkääån vuoksi, ettei niitä saa kuumentaa tarpeeksi kuumaksi. Nesteenä pelkka vissy tai ehkä puolet ja puolet maitoa ja vissyä. Ohut taikina eikä liikaa munia, ettei tule munakasta.
Vierailija kirjoitti:
Kukaan ei ole tainnut vielä mainita yhtä olennaista asiaa, nimittäin valurautapannua. Ei noilla pinnoitetuilla pannunläppänöillä kunnon luttuja pysty paistamaan jo senkääån vuoksi, ettei niitä saa kuumentaa tarpeeksi kuumaksi. Nesteenä pelkka vissy tai ehkä puolet ja puolet maitoa ja vissyä. Ohut taikina eikä liikaa munia, ettei tule munakasta.
Valurautapannulla tulee varmasti parhaat, en epäile, mutta kyllä meillä letut ovat myös pitsireunaisia ja rapeita ja pinnoitetulla pannulla paistettuja. Eli onnistuu pinnoitetullakin.
Löysähkö taikina jossa vähemmän kananmunaa ja riittävästi voita pannulle!
Ai että, aivan sika hyviä tuli! Kiitos!!
Voita pannulle, tarpeeksi kuuma pannu ja riittävän ohuelti taikinaa pannulle, mieluiten niin että vähän roiskaiset sen siihen. Tulee kauniit ja rapsakat pitsireunat.