Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mikä on tekosyysi tehdä liikaa ruokaa ja pakastaa loput?

Vierailija
08.05.2019 |

Nähdä kauhea vaiva pakastelussa, sulatteluissa ja rasioiden pesemisessä ja säilyttelyssä. Kaiken lisäksi se pakastettu ruoka ei ole enää millään muotoa hyvää eikä laadukastakaan.

Itse asun yksin ja teen vähintään kerran päivässä itselleni ravintolatasoisen aterian ihan oikeista ja tuoreista(!) raaka-aineista, enkä pyörittele mitään jämiä jääkaapissa pakastamisesta nyt puhumattakaan...

Mikä on sinun (teko)syysi pakastella jämiä?

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
08.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta on hulvattoman hauskaa heittää talvella pakastinta sulattaessa koko vuoden saldo rasioineen roskiin ja seurata naapurien ilmeitä - siksi minä pakastan kaiken mahdollisen ja toisekseen - silloinhan olisin ostanut pakastimen ihan turhaan jos en sitä käyttäisi...

Vierailija
2/17 |
08.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Otan evääksi annospakkauksen pakasteesta, ehtii sulaa sopivasti lounastaukoon mennessä, sitten vaan lämmitys mikrossa. Itse tehty ruoka on parempaa, kuin kaupan einekset ja mikroateriat, tulee myös halvemmaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
08.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ison perheen äitinä teen edelleenkin reilusti ruokaa vaikka 3/4 lapsista on jo maailmalla.

Pakastamiseen menee 1 minuutti: rasia laatikosta, ruoka siihen, teksti päälle ja pakkaseen. Ruuan ottaminen pakkasesta jääkaappiin 20 sek. Sulaa seuraavana päivänä kun tarvitaan.

Hukkaan ei mene muruakaan. Yksittäiset annokset menee opiskelijalle tai anopille, 2 annosta joko mun ja miehen kotitoimistopäivien lounaaksi tai mulle ja teinille kun mies on reissussa. Jos jää 3 annosta se helpottaa kiireistä arkipäivää meille ja teinille

Vierailija
4/17 |
08.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olipa taas tyhmä aloitus. Pää jäässä ap:lla.

Vierailija
5/17 |
08.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ison perheen äitinä teen edelleenkin reilusti ruokaa vaikka 3/4 lapsista on jo maailmalla.

Pakastamiseen menee 1 minuutti: rasia laatikosta, ruoka siihen, teksti päälle ja pakkaseen. Ruuan ottaminen pakkasesta jääkaappiin 20 sek. Sulaa seuraavana päivänä kun tarvitaan.

Hukkaan ei mene muruakaan. Yksittäiset annokset menee opiskelijalle tai anopille, 2 annosta joko mun ja miehen kotitoimistopäivien lounaaksi tai mulle ja teinille kun mies on reissussa. Jos jää 3 annosta se helpottaa kiireistä arkipäivää meille ja teinille

Jatkan: ruoka on kyllä vähintään yhtä ravintolatasoista kuin ap:lla. Ystäväni joka on kouluttanut pari Michelinkokkia maailmalla tulee aina yhtä mielellään syömään. Ai niin, hänkin käyttää pakastinta tosi paljon;D

Vierailija
6/17 |
08.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vien ajoittain appiukolle viikon ruoka-annokset. Aina se einesruoat päihittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
08.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Asun yksin, en erityisemmin pidä kokkaamisesta enkä osaa laittaa ruokaa niin pientä määrää, ettei jäisi yli. Syön samaa pöperöä yleensä pari päivää ja pakastan loput. Kolmantena päivänä syön sit sieltä pakastimesta jotain muuta ja vasta neljäntenä päivänä käyn kaupassa ja teen uutta ruokaa. Säästyy rahaakin kun ei käy kaupassa kuin 1-2 kertaa viikossa.

Vierailija
8/17 |
08.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen liian laiska kokatakseni joka päivä :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
08.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itselle on jäänyt tavaksi tehdä liikaa ruokaa. Teen melkein saman verran kuin silloin, kun lapset olivat kotona (3 kpl). Nuorin lähti vuosi sitten. Eikä raski heittää poiskaan.

Vierailija
10/17 |
08.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole mitenkään järkevää tehdä vaikka lasagnea vain yhtä annosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
08.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruoan menekkiä ei aina voi arvioida, pakastin ehkäisee hävikkiä.

Mikä on hinku tuomita jo etukäteen perustelut tekosyinä?

Vierailija
12/17 |
08.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön useimmiten 3x päivässä, joista 1 on aamupuuro ja 2 annosta samaa ruokaa. En mitenkään saa yksin 2 päivässä (minkä jälkeen sama ruoka alkaa kyrpiä) syötyä sitä määrää ruokaa, mikä kaupan standardiainesosapakkauksista syntyy. Ruokakermaa nyt vain myydään 2 dl tetroissa ja nakkipaketeista pienin on se 10 nakkia, joten niiden mukaan laadituilla pastoilla ja nakkikeitoilla on mentävä ellei halua kelata jääkaapissa vanhenevia ainesosanjämiä koko aikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
08.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parempi lämmitellä hellaa ja uunia vain joka neljäs päivä kuin joka päivä. Varsinkin kesällä tulee talo kauhean kuumaksi. Lisäksi kolme ihmistä ei jaksa syödä esim. koko kattilallista lihasoppaa kerralla, joten syömme sitä useamman päivän. Usein pakastan ruoka-annoksia, koska syön niitä töissä eväänä. Minulla on myös muuta elämää kuin seistä hellan ääressä.

Vierailija
14/17 |
08.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä on sinun tekosyysi tehdä typeriä avauksia mammapalstalle?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
08.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

En pakasta, teen kahden päivän ruuan ja säilytän ne jääkaapissa. Kolmatta päivää en jaksa samaa ruokaa syödä, ellei ole pakko.

Vierailija
16/17 |
08.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä pakastan aina makaronien keitinveden

Vierailija
17/17 |
08.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä ap, pakastan liian ruoan kymmeniin jääpalamuotteihin. Lopuksi kerään muodostuneet pikku ruokapalat kassiin ja teen niistä pihallesi nätin mandalakuvion. Vastauksen löydät meditoimalla kuviota.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kaksi kaksi