Jos jauheliha haisee lievästi makealle, voiko se olla vielä hyvää?
Kommentit (8)
jos tykkäät makeasta, niin on se hyvää.
Lisää siihen ämpärillinen vettä, kilo sokeria, yksi sitruuna siivuina sekä kourallinen rusinoita. Hiivaa et välttämättä tarvitse, sillä jauheliha elää jo omaa elämäänsä. (Valmistuu vapuksi.)
Paha sanoa, kun multimediassa ei vielä ole hajutoimintoa.
"Makea" tuoksahdus kyllä viittaa pilaantuneisuuteen. Miten pakattu? Viimeinen käyttöpäivä ohiko? Tai säilytetty liian lämpimässä.
Mikä siinä on viimeinen mpv.? Suosittelen kunnollista esiliotusta ja Fairy pesua juuriharjalla. Hyvä siitä tulee! :D
Viimeinen päivämäärä 17.4. ja jääkaappi oli ollut vain kakkosella (1-6). Roskiin menee valitettavasti. Ap
Kävin keskiviikkona kaupoilla ja ostin jauhelihaa, pitkästä aikaa (olen itse melkein kasvissyöjä ja mieskin mukautunut. Teki kumminkin mieli laatiikkoruokaa, jossa olisi lihaa). Eräpv oli joku 22.4. En melkein muistanut miten jauhelihan kanssa menetellään, mutta tietty heitin tuon pakkaseen, sitten sen laatikon tein tässä lankalauantaina, ja maku oli hyvä. Kannattaa ainakin paistaa ja pakastaa jos on ylimääräistä lihaa.
Vähän lihaa käyttävänä muistan kaverin neuvon: hän paistaa jauhelihan aina ostopäivänä. Tämä minun tapa kumminkin onnistui, kun päiväystä oli jäljellä ja kuljetuskin oli termokassissa, samassa missä pakasteet. Pistin osan valmiista laatikosta kypsänä jääkaappiin, eilen oli muuta pääsiäisruokaa kuin lauantaina. Saa nähdä, onko ok, luulen kumminkin että on.
Paista ja maista varovasti pieni osa. Häältyneen rasvan maun erottaa kyllä helposti.
Pinnalta vähän harmaantunut liha ei sinällään ole pahentunutta.
Lievästi härskiintynyt jauheliha ei ole vaarallista, vain hiukan erikoisen makuista. Heittää roskiin jos ei pysty syömään.