Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Myyjä onnistui fileoimaan 1,25 kg kalasta pois yli 400 grammaa...

Vierailija
29.03.2019 |

Mittasin kotona paljonko kalasta oli jäljellä. Olipa ensimmäinen ja viimeinen kerta kun annoin fileoida.

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
29.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kai otit roippeet mukaan, jotta voit keittää liemen niistä?

Vierailija
2/18 |
29.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kai otit roippeet mukaan, jotta voit keittää liemen niistä?

Jos olisin ottanut niin en valittaisi. Ajattelin, että siinä poistetaan pää, pyrstö ja ruoto, mutta näköjään poistettiin reunukset joka puolelta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
29.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ammattitaito puuttuu usein. Tapaan kysyä ennen fileoimista, että osaatko. Jos vähänkin epäröi, niin ostan kokonaisen. Moni saattaa suuttua kysymyksestä, mutta ei se mitään.

Vierailija
4/18 |
29.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliko kyse citymarketista?

Vierailija
5/18 |
29.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitäs läksit. Mulle oli viimeinen kerta kun annoin kenenkään muun fileroida kalani, kun myyjä poisti kalasta rasvat, jotka ovat ne terveellisimmät osat, jota jotkut syövät napeistakin.

En kerennyt sanomaan mitään, kun ne olivat jo roskissa. 

Sen jälkeen, en ole kyllä antanut fileroida.

Sinccis

Vierailija
6/18 |
29.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa ottaa ne roippeet seuraavalla kertaa mukaan ja punnita paljonko painoa pelkästä päästä, ruodoista ja pyrstöstä tulee. Yllättävän paljon. Seuraavalla kerralla osaat pyytää vain karkean filoinnin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
29.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meinaatko että perkeet ei paina mitään? Jos kyseessä on lohi, on tuo n. 30% hävikki hyvä ja normaali suoritus.. Voi myös fileoida itse ja katsoa minkälaisella prosentilla onnistuu.

Vierailija
8/18 |
29.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitäs läksit. Mulle oli viimeinen kerta kun annoin kenenkään muun fileroida kalani, kun myyjä poisti kalasta rasvat, jotka ovat ne terveellisimmät osat, jota jotkut syövät napeistakin.

En kerennyt sanomaan mitään, kun ne olivat jo roskissa. 

Sen jälkeen, en ole kyllä antanut fileroida.

Sinccis

Onko olemassa aihetta, johon pätevyytesi ei riitä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
29.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta tuo kuulostaa ihan normaalilta hävikiltä. Mutta kokeile fileoida seuraavalla kerralla itse, ja punnitse, mihin pääset.

Vierailija
10/18 |
29.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta kokonainen, jos luulet ettei osaa hommaansa. Sä varmaan kans fileoit kymmenittäin kaloja päivässä. Toi vaatii nimittäin ammattitaitoa ja harjoittelua. Minusta hyvä tulos, tosin et kertonut kalalajia, ruotopaino vaihtelee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
29.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitäs läksit. Mulle oli viimeinen kerta kun annoin kenenkään muun fileroida kalani, kun myyjä poisti kalasta rasvat, jotka ovat ne terveellisimmät osat, jota jotkut syövät napeistakin.

En kerennyt sanomaan mitään, kun ne olivat jo roskissa. 

Sen jälkeen, en ole kyllä antanut fileroida.

Sinccis

Onko olemassa aihetta, johon pätevyytesi ei riitä?

Oikeinkirjoitus on ainoa asia joka Sincciksellä tökkii. Muissa asioissa hän on vähintäänkin seitsemän danin sensei.

Vierailija
12/18 |
29.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Typerähän ap on, jos ei ole ottanut roippeita mukaan, vaikka niistä maksoi. Ihan turha vinkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
29.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitäs läksit. Mulle oli viimeinen kerta kun annoin kenenkään muun fileroida kalani, kun myyjä poisti kalasta rasvat, jotka ovat ne terveellisimmät osat, jota jotkut syövät napeistakin.

En kerennyt sanomaan mitään, kun ne olivat jo roskissa. 

Sen jälkeen, en ole kyllä antanut fileroida.

Sinccis

Onko olemassa aihetta, johon pätevyytesi ei riitä?

Siis mähän olen sanonut, että mä olen harrastanut kalastusta koko ikäni.

Toisia ihmisiä vain kiinnostaa monet asiat ja ottavat niistä selvää. 

Mutta esim. lääketieteestä en tiedä rahtustakaan ja olenkin aina ollut hiljaa, kun siitä keskustellaan. Ymmärrätkö, että ne aiheet mihin minulla ei ole annettavaa, niin en vain osallistu.

Ystävällisesti,

Sinccis

Vierailija
14/18 |
29.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Osta kokonainen, jos luulet ettei osaa hommaansa. Sä varmaan kans fileoit kymmenittäin kaloja päivässä. Toi vaatii nimittäin ammattitaitoa ja harjoittelua. Minusta hyvä tulos, tosin et kertonut kalalajia, ruotopaino vaihtelee.

Olen aina ennen ottanut kokonaisen. Nyt myyjä sattui kysymään fileoidaanko ja sanoin juu. Opin kyllä tästä yhdestä kerrasta, että se ei kannata. En varsinaisesti tarvitse fileoida kalaa ennen sen valmistamista, eikä hävikkikään siten ole noin suuri. Päinvastoin kaivelen kaikki lihat ruodoista jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
29.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitäs läksit. Mulle oli viimeinen kerta kun annoin kenenkään muun fileroida kalani, kun myyjä poisti kalasta rasvat, jotka ovat ne terveellisimmät osat, jota jotkut syövät napeistakin.

En kerennyt sanomaan mitään, kun ne olivat jo roskissa. 

Sen jälkeen, en ole kyllä antanut fileroida.

Sinccis

Onko olemassa aihetta, johon pätevyytesi ei riitä?

Siis mähän olen sanonut, että mä olen harrastanut kalastusta koko ikäni.

Toisia ihmisiä vain kiinnostaa monet asiat ja ottavat niistä selvää. 

Mutta esim. lääketieteestä en tiedä rahtustakaan ja olenkin aina ollut hiljaa, kun siitä keskustellaan. Ymmärrätkö, että ne aiheet mihin minulla ei ole annettavaa, niin en vain osallistu.

Ystävällisesti,

Sinccis

Mikä on paras kalareseptisi?

Vierailija
16/18 |
29.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen fileoinut paljon, mutta tuo vaikuttaa ihan normisuoritukselta, jos fileointi on ns  E-fileointi. E on kuten D, mutta E:ssähän nahkakin poistetaan.

Jos fileointi on ilmaista, se kannattaa ottaa, mutta tietysti romppeet mukaan. Siitä saa hyvän kalaliemen ja siitä kyllä irtoaa paljon kalan lihaakin, kun se on keitetty pehmeäksi ja kaapii pikkulusikalla. Ja vatsarasvan voi laittaa kalakeittoon sellaisenaan, jos se ei ole sulanut siihen liemeen.

Vierailija
17/18 |
29.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitäs läksit. Mulle oli viimeinen kerta kun annoin kenenkään muun fileroida kalani, kun myyjä poisti kalasta rasvat, jotka ovat ne terveellisimmät osat, jota jotkut syövät napeistakin.

En kerennyt sanomaan mitään, kun ne olivat jo roskissa. 

Sen jälkeen, en ole kyllä antanut fileroida.

Sinccis

Onko olemassa aihetta, johon pätevyytesi ei riitä?

Siis mähän olen sanonut, että mä olen harrastanut kalastusta koko ikäni.

Toisia ihmisiä vain kiinnostaa monet asiat ja ottavat niistä selvää. 

Mutta esim. lääketieteestä en tiedä rahtustakaan ja olenkin aina ollut hiljaa, kun siitä keskustellaan. Ymmärrätkö, että ne aiheet mihin minulla ei ole annettavaa, niin en vain osallistu.

Ystävällisesti,

Sinccis

Mikä on paras kalareseptisi?

Mun oma ohjenuorani on pitää kala yksinkertaisena. Se on niin loistava raaka-aine, että se ei vaadi ihmeellisiä kikkailuja. Tietenkin voi savustaa tai valmistaa eri tavoilla, mutta itse _kala_, niin mielestäni sen kalan maun pitää antaa tulla esille.

Ohje on siis, että älä sotke liiallisuuksilla itse kalan makua, vaan tuo eri ainesosia tukemaan kalan makua. 

Esim. kanttarellikastikehan on yksi parhaista kalalle. (toki muutkin sienikastikkeet käy)

Sinccis

Vierailija
18/18 |
29.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitäs läksit. Mulle oli viimeinen kerta kun annoin kenenkään muun fileroida kalani, kun myyjä poisti kalasta rasvat, jotka ovat ne terveellisimmät osat, jota jotkut syövät napeistakin.

En kerennyt sanomaan mitään, kun ne olivat jo roskissa. 

Sen jälkeen, en ole kyllä antanut fileroida.

Sinccis

Onko olemassa aihetta, johon pätevyytesi ei riitä?

Siis mähän olen sanonut, että mä olen harrastanut kalastusta koko ikäni.

Toisia ihmisiä vain kiinnostaa monet asiat ja ottavat niistä selvää. 

Mutta esim. lääketieteestä en tiedä rahtustakaan ja olenkin aina ollut hiljaa, kun siitä keskustellaan. Ymmärrätkö, että ne aiheet mihin minulla ei ole annettavaa, niin en vain osallistu.

Ystävällisesti,

Sinccis

Mikä on paras kalareseptisi?

Mun oma ohjenuorani on pitää kala yksinkertaisena. Se on niin loistava raaka-aine, että se ei vaadi ihmeellisiä kikkailuja. Tietenkin voi savustaa tai valmistaa eri tavoilla, mutta itse _kala_, niin mielestäni sen kalan maun pitää antaa tulla esille.

Ohje on siis, että älä sotke liiallisuuksilla itse kalan makua, vaan tuo eri ainesosia tukemaan kalan makua. 

Esim. kanttarellikastikehan on yksi parhaista kalalle. (toki muutkin sienikastikkeet käy)

Sinccis

Sama, tykkään kalasta kalana. Sienikastiketta en ole kokeillut, sienet ovat aika voimakkaita maultaan.